Založ si blog

Kto vás platí za šírenie klamstiev, páni ?

Predstavte si – napíšete, že mlieko je biele a niekto to bude komentovať v štýle, že ste tvrdili – mlieko je čierne a pevného skupenstva. Prvé, čo vás napadne – prečo to ten človek robí ? Prečo klame a vymýšľa si veci, ktoré ste vôbec nenapísali.

Myslíte na to často – niekedy dňom i nocou. Nechápete, čo niekoho vedie k tomu, aby ignoroval zločiny súčasnosti, alebo ich vedome zakrýval spomienkami (značne prekrútenými) na zločiny dávnej minulosti. Mimochodom – videl niekto z týchto ľudí napríklad osirelíé dieťa, ktorému “ humánne “ bombardovanie zabilo oboch rodičov a jemu odtrhlo obe ruky ?  Videl niekto plačúcu matku, ktorá sa pozerá na nehybné telá všetkých členov rodiny, a dokáže ich identifikovať len na základe jaziev, alebo prsteňa na zdeformovanej ruke ? Sotva.

Majú títo ľudia vôbec nejaké cítenie ? Neviem … asi nie. Skúsme sa zamyslieť, aké morálne hodnoty vyznáva človek, ak na jednej strane spamuje všetky debaty svojimi výrokmi o srbských vrahoch a na strane druhej mlčí o iných vrahoch, ktorí majú na rukách krv milionov ľudí, alebo dokonca vedome sa snaží odviesť debatu iným smerom – útokmi na autorov blogov, či diskutérov … aké hodnoty tento “ zápis “ v matrike vlastne vyznáva ? Podľa mňa – žiadne. Podľa môjho názoru neľutuje obete srbského vyčíňania o nič viac, ako obete toho amerického, ruského či britského. Nie, on ich neľutuje … naopak, on ich zneužíva ako nástroj na uspokojenie svojich nízkych pudov – nenávisti, sklamania z vlastného zlyhania … alebo bezvýznamnosti a spoločenského úpadku. Ktovie … nie je to náhodou prípad pre psychiatra ?

Napíšem, že nemám nič proti súdu so S. Miloševičom, ale treba každému merať rovnako a niekto iný to komentuje, že – nariekam nad osudom S. Miloševiča … neviem, o čo tomu človeku vlastne ide ? O čom to vlastne píše a na čo reaguje ? Nevie vari čítať, alebo nerozumie tomu, čo číta ?

Málokedy spávam viac, ako štyri – päť hodín denne. Je to daň za minulosť, daň za povolanie, ktorému som kedysi veril a to na mne zanechalo množstvo spomienok – hnusných, ťaživých a neraz neodbytných. Kto sa niekedy pozeral na človeka, ako mu odchádza pred očami, a on mu nemôže nijako pomôcť – vie, že na to nikdy nezabudne. Nezáleží na tom, či to bol blízky alebo cudzí človek – je to spomienka na celý život. Ešte horšia v prípade, ak ste bezmocní v prípade dieťaťa. Nikdy nezabudnete na to, čo ste videli a neustále pochybujete – urobilo sa naozaj všetko, aby nedošlo k tomu najhoršiemu ? Nikto vám neodpovie …

Snažíte sa ľudí varovať, aby neopakovali chyby iných – ukazujete im, aké môžu mať následky. Ukazujete, ako môžu znepríjemniť život … nič za to nechcete … a napriek tomu sa zbehnú, ako muchy na lajno, tie najúbohejšie existencie, ktoré cielene tvoria z príbehu, spomienky či názoru – čosi hnusné, nehodné umiestnenia do latríny. Prečo ?

Na to neodpovie nikto … a tak len padajú domnienky, napríklad – dotyčný je platený za marenie diskusií o nepríjemných spoločenských javoch, alebo je závislý na alkohole – možno niečom inom, prípadne trpí nedostatkom niečoho, čo mu bráni chápať zmysel čítaného textu. Len prečo podobných ľudí pribúda … to nikto nevysvetlí.

Neviem … možno sú to následky mediálnej propagandy, ktorá nemá nič spoločné s pravdou, lebo tam obvykle ide len o politické záujmy a tvrdý obchod. Chcete vedieť, čo sa naozaj vo svete deje ? Tak cestujte a pozrite sa na vlastné oči … pýtajte sa obyčajných ľudí, ako sa im žije a čo ich trápi. Položte si otázku, prečo v mnohých oblastiach denne zahynú ľudia s americkým, britským či francúzskym pôvodom, ale nepočujete, že by tam zomrel napríklad – ruský, fínsky či švédsky žurnalista. Prečo niekto nenávidí výhradne Američanov a doslova na nich poľuje – napríklad islamisti ? Prečo rôzni fanatici útočia hlavne v západnej Europe ?

Jasné, niekto vytiahne čečenský problém … ale netreba byť pokrytecký. Pozrite sa na druhú stranu oceánu a tam sa deje niečo úplne rovnaké – aj tam chce jeden národ právo na sebaurčenie, a nasilu ho držia vo federálnom zväzku. Prečo ? Nemal by byť rovnaký meter na všetko ? Na druhej strane – prečo niekto brojí proti ruskému riešeniu čečenského problému, ale podporuje americké útoky na islamistov inde vo svete ?

Pokrytectvo je hanbou spoločnosti. Kto chce chrániť ľudí, chráni všetkých, bez rozdielu. Kto chce chrániť výberovo, nechce chrániť vlastne – nikoho. Len víri vodu vášní, pokrytectva a nenávisti.

Vyskúšajte na vlastnej koži – skúste pomáhať iným. Prihláste sa ako dobrovoľníci, a poznajte, čo sa vo svete naozaj deje. Aj dianie v obyčajnej nemocnici vás šokuje na celý život – dokonca neraz aj v tej slovenskej. Skúste sa niekedy pozrieť, aké následky majú umelo vyprovokované konflikty vo svete – však máte na to tisíce zdrojov v dnešnej dobe. Potom … možno pochopíte. Hoci, o niektorých mám pochybnosť, že vôbec majú niečo chuť chápať.

Niekto by povedal, že vidím spoločnosť a udalosti negatívne.  Skúste vidieť pozitívne napríklad Mníchov 1938 – dá sa to ? Nedá, bol to zločin na krajine, spáchaný jej spojencami. Skúste vidieť pozitívne konferenciu na Jalte. Dá sa to ? Nie, nedá, pretože nás opäť predali “ spojenci “ – a tentoraz inej beštii. Alebo – dá sa vidieť pozitívne menová reforma v roku 1953 ? Koľko ľudí kvôli nej skončilo samovraždami, koľko zla priniesla ? Koľko ľudí prišlo o najkrajšie roky života v dôsledku augusta 1968 ? Dá sa to vidieť pozitívne ? Nedá … opäť nás napadli – spojenci.

Lenže – ak budete chcieť poznať ľudí, mnohí vám povedia, že o najkrajšie roky ich okradol november 1989 a jeho následky. Prečo ? Prečo to tak vidia ? Nie náhodou preto, že ešte sa ani nezlomil rok s rokom, a boli sme zatiahnutí do vojny v Iraku, ktorá bola údajne v mene oslobodenia Kuvajtu … ale, všetky reči a sľuby spojencov už vtedy vyšumeli do stratena. Alebo ste už zabudli na niekdajší prísľub, že účastníci sa následne zúčastnia na obnove krajiny, a tak aspoň čiastočne znížia svoje výdavky, spojené s touto akciou ? Ako to dopadlo ?

Prečo sme boli neskôr zatiahnutí do konfliktu v Juhoslávii, potom v Kosove (kde je dnes drogový štát mafie), opätovne v Iraku, a dnes v Afganistane – kde dokonca po slávnostnom odchode iniciátorov konfliktu Slováci plánujú novú misiu. Neuveriteľné …

Spojencom je pre mňa niekto, kto so mnou zdieľa rovnaké hodnoty. Avšak ľudia, ktorí šíria po svete nenávisť a utrpenie – to sú nepriatelia v každej dobe a na každom mieste. Nikdy nezabudnem na následky sovietskej a spojeneckej invázia v auguste 1968. Ale dnes vidím, že sme na tom ešte horšie – naši “ spojenci “ nám ukazujú, že ak nebudeme konať podľa ich predstáv, vôbec nemajú zábrany vyvolať občiansku vojnu v krajine, mučiť a týrať ľudí, väzniť ich bez obvinenia a spravodlivého súdu – páni a dámy, toto ste vyčítali komunistom a pre toto ste túžili, aby bol komunizmus postavený mimo zákon – tak prečo tieto praktiky inde chcete tolerovať ?! V mene slobody a demokracie ? Však je to absurdné … aj komunisti tvrdili, že je to v mene národa a jeho záujmov …ak pokladáme ich konanie za zločinné, musí byť aj to besnenie na Guantanáme (a nielen tam) – zločinné.

Našu krajinu nikto po roku 1990 nenapadol. Napriek tomu sme boli účastníkmi vo väčšom množstve konfliktov, ako predtým od roku 1918 do roku 1989 … nad tým sa zamyslime.

Každý bumerang sa raz – vráti. Ale nemusí sa nám páčiť, čo pri svojom návrate prinesie …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

kvety, mráz, ľad, jabloň

Meteorológovia varujú pred snehom a mrazmi, môžu poškodiť úrodu

18.04.2024 16:08

Výstrahu vydali vo štvrtok aj českí experti.

Mŕtvy v banke

O pôžičku v banke "žiadal" mŕtvy. Podpíš to, strýko! vyzývala ho neter

18.04.2024 16:00

Banku v Brazílii navštívil nezvyčajný zákazník. Sedel na invalidnom vozíku, nehovoril, padala mu hlava, ale jeho neter tvrdila, že strýko si chce zobrať pôžičku.

Zuzana Čaputová / Aurel Sabó / Jaroslav Krám / Juraj Štefanka /

Čaputová poslednýkrát ako hlavná veliteľka síl vymenovala generálov. Armáde vyjadrila uznanie a vďaku

18.04.2024 15:34

Prezidentka zdôraznila, že povýšení dôstojníci zosobňujú aj prínos Slovenska a jeho armády v rámci spojenectva v NATO.

Vít Rakušan

Rakušan: Migračný pakt nie je skvelý, ale nové pravidlá sú potrebné. Podľa Babiša klame

18.04.2024 15:12

Podľa Rakušana kým budú v ČR budú ukrajinskí utečenci, Česko bude mať v solidárnom systéme výnimku.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9454681x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu