Založ si blog

Chystá aliancia zásah na Ukrajine, alebo provokácie NATO (nielen) v Pobaltí . ..

Výroky predstaviteľov NATO nenechávajú nikoho na pochybnostiach, že táto organizácia nebola nikdy obranným paktom, a niekdajší vznik Varšavskej zmluvy mal svoje opodstatnenie. Dnes totiž aliancia provokuje údajnými cvičeniami na Pobaltí, a málokto verí oficiálnym vyjadreniam jej predstaviteľov. Lenže … takéto hry majú obvykle nečakané konce, a ak sa nevie proti tomu jasne vyjadriť vláda našej krajiny, mali by sme sa zamyslieť, aké dopady môžu mať kroky aliancie na Slovensko.

Pamätáme si ešte výroky predstaviteľov aliancie na pohyb ruských vojsk na ruskom území ? Označovali to za provokácie, a sami začali údajne preventívne cvičenia na odvrátenie údajnej ruskej hrozby. Pravdou však je, že občiansku vojnu na Ukrajine majú na svedomí členské krajiny aliancie, pričom nie je tajomstvom, že niektoré (najmä však Veľká Británia, Francúzsko, USA) zásobujú zbraňami Kyjev, a zároveň financujú jeho vojenské akcie proti rebelom na východe krajiny. Svoju zločinnú činnosť zakrývajú obviňovaním Ruska z podpory povstalcov, a dodávania zbraní.

Aká je pravda ? Skúsme sa vrátiť do minulosti. Presnejšie, do konfliktu, ktorý začal útokom Iraku na Kuvajt, a obsadením malého emirátu. Málokto vie, že v čase pred irackým útokom sondovala iracká diplomacia, ako sa postavia vo Washingtone k prípadnému obsadeniu Kuvajtu. Hoci sa dalo predpokladať, čo S. Husajn urobí, neoficiálne zdroje hovoria, že americkí diplomati sa vyjadrili v tom zmysle – dianie vo vašom okolí nás nezaujíma … čím vlastne požehnali útok Iraku, sprevádzaný množstvom obetí a rozsiahlou mediálnou propagandou, ktorej výsledkom bola aliancia proti Iraku, oslobodenie Kuvajtu, ale hlavne zničenie vojenského potenciálu, ktorého vybudovanie dlhé roky podporoval tak vyspelý Západ, ako aj niektoré krajiny východného bloku. Sluha poslúžil, sluha môže ísť … lebo úlohu nesplnil, teda zvrhnutie iránskeho režimu sa nekonalo ani napriek enormnej snahe S. Husajna a neutíchajúcej podpore tých, ktorí na iracko-iránskom konflikte dobre zarábali.

Pri pohľade na Ukrajinu a spomienke na Irak sa ľahko vynorí pochybnosť, či aj v tomto prípade nejde o niečo úplne iné. Ukrajinský “ Himmler “ Jaceňuk neustále verbálne provokuje, a niekedy si obúva aj galoše neslávneho Goebbelsa, keď šíri klamstvá, a vyvoláva paniku tvrdeniami, že Rusko je priamo zainteresované do konfliktu na Ukrajine. Svoju polievočku ohrieva aj ruská opozícia, presnejšie pozostatky niekdajších Jeľcinových detí, teda zbohatlíckych privatizérov, ktorým režim V. Putina poriadne klepol po rukách, a v nejednom prípade ich pripravil o veľké zisky. Vojenské provokácie začali americkými plavidlami v blízkosti Ruska počas olympiády v Soči, kedy zrejme urobila ruská diplomacia chybu, keď ich tolerovala. Dnes sa totiž ukazuje, že ich úloha bola úplne iná, než sa verejne prezentovalo, a s najväčšou pravdepodobnosťou priviezli príslušníkov amerických bezpečnostných služieb na Ukrajinu.

Keďže Rusko reaguje na provokácie viac-menej verbálne, pribudli ekonomické sankcie pod smiešnou zámienkou (skúsme si spomenúť, ako demokrati dlhé roky okrádali Irak v programe Ropa za potraviny, kde dokonca diktovali ceny, ktoré boli neraz desaťnásobne vyššie, ako bežné), a pretože sankcie majú veľmi negatívny dopad na ekonomiku únie, skúšajú nové formy provokácií – v priamom susedstve Ruska, vojenskými cvičeniami NATO. Všetko vyzerá tak, že sa niekto snaží za každú cenu vyprovokovať vojenskú reakciu Ruska, aby vznikla zámienka na zásah NATO v ukrajinskej občianskej vojne.

V čase, keď zástupcovia Ukrajiny, povstalcov, Ruska a ostatných krajín jednali o spôsobe riešenia konfliktu, bolo vyhlásené prímerie, ktoré údajne porušili povstalci. Ale pravda je trochu iná – ukrajinské vojenské jednotky sa naozaj mierne stiahli, a prestali byť aktívne. Avšak namiesto nich zaútočili na donecké letisko príslušníci dobrovoľníckych práporov, ktorým zjavne nešlo o obsadenie letiska, ale skôr o niečo úplne iné – vybavovanie účtov s ruskou menšinou, presnejšie povedané so všetkým, čo má nohy a nestihlo utiecť. Z výpovedí niektorých účastníkov a svedkov vyplynulo, že strieľali po všetkom, vrátane bezbranných žien a detí, skúšali rabovať a dokonca aj znásilňovať. Reakcia sa dala čakať – povstalci zaútočili, a v relatívne krátkom čase zahnali neonacistických šialencov na útek.

Z tých drobných kontaktov, ktoré mám … sa dá dozvedieť všeličo. Napríklad aj to, že ruských dobrovoľníkov pribudlo. Niektorí odhadujú počet novoprišelcov na tisíc-dvetisíc, iní hovoria, že ich mohlo byť aj okolo päťtisíc. Ťažko povedať, kde je pravda. Zaujímavé však je, že hoci ruská opozícia hovorí o nedobrovoľnej účasti brancov v konflikte, povstalci skôr hovoria o príchode skúsených (zrejme bývalých) vojakov, ktorých do konfliktu pritiahla najmä obava o príbuzných, žijúcich na Ukrajine. Všetci totiž utiecť nemôžu, a mnohí ani nechcú – však sú v Donecku a Luhansku doma.

Zbrane ? Aj to je zaujímavé. Je jasné, že predovšetkým je tam ruská výzbroj, a to na oboch stranách. Ešte zaujímavejšie je však to, že členovia nepravidelných jednotiek, bojujúcich na strane Kyjeva, sú vyzbrojení skutočne špičkovo, a môže im závidieť aj ukrajinská armáda. Objavuje sa množstvo zbraní od výrobcov ako Heckler-Koch (samopaly MP-5, MP-7), SIG SAUER (SIG 522 LR, či ostreľovacie pušky SIG 50), ale aj talianska Beretta. Odkiaľ sa na Ukrajine tieto zbrane objavili, a hlavne – kto ich platí ? Kyjev na to peniaze nemá, a medzinárodné spoločenstvo tvrdí, že všetky dodávky sa orientujú na materiál, nepoužiteľný na vojenské akcie. Niekto asi klame.

Zásah ruskej armády je nereálny. Dokonca ani provokácie nedokážu vyvolať reakciu, po ktorej túži hlavne Jaceňuk, a ľudia, stojaci v pozadí. Čoraz viac sa totiž verejná mienka obracia proti aktérom prevratu, a zdá sa, že sa im situácia úplne vymkla spod kontroly.

Výzvy na adresu Ruska, aby prestalo podporovať povstalcov a prispelo k nastoleniu pokoja a poriadku, sú smiešne. Predovšetkým – povstalci nebojujú v mene Ruska, ale v mene svojich potrieb a záujmov. Sú proti členstvu Ukrajiny v únii, a nejeden z nich otvorene deklaruje, že všetko je lepšie, než to, čo spôsobila únia vo východnej a strednej Európe. Príbuzensky sú navyše spojení s Ruskom, a to sa tiež nedá prehliadať.

Najhoršie na celej situácii je to, že ak na začiatku konfliktu boli povstalci ochotní vyjednávať s Kyjevom a hľadať cestou kompromisu, dnes už zásluhou vystrájania nepravidelných jednotiek neofašistov hovoria, že žiadna dohoda s Kyjevom nie je možná, a jediným riešením je nezávislosť na Kyjeve – teda rozpad Ukrajiny. A to je najhorší variant pre európsky kontinent, lebo nestabilná Ukrajina je ešte horšia, ako nepokojný Balkán. A dá sa čakať, že na upokojenie situácie bude musieť aliancia vojsť do spolku s “ diablom „, a bude nútená požiadať o vojenskú prítomnosť Ruska v nepokojnej oblasti. Bez Ruska a jeho aktívnej účasti mier – nebude.

Kedysi mali dôstojníci prísny kódex cti, ktorý ich nútil často siahnuť aj po tom najhoršom riešení – samovražde zastrelením, ak spôsobili svojej armáde alebo krajine hanbu, či vojenskú porážku.

Smutné je, že ak by sa týmto kódexom riadil aj súčasný šéf NATO Jens Stoltenberg – aliancia by už nemala šéfa. Na ukrajinskom konflikte a množstve obetí totiž svieti – jeho podpis. Najsmutnejšie je, že nepriamo sme za tento konflikt zodpovední aj my všetci – mlčíme a prizeráme sa, ako niekto v našom mene robí krvavú politiku.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433005x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu