Založ si blog

Lenže – Slovensko nie je slušná krajina

…  je také konanie, keď sa v tej istej situácii zaobchádza s jedným človekom (skupinou ľudí, organizáciou, krajinou, skupinou krajín) inak než s iným človekom (skupinou ľudí, organizáciou, krajinou, skupinou krajín) na základe jeho odlišnosti napr. rasového alebo etnického pôvodu, vierovyznania, veku, rodu, pohlavia alebo sexuálnej orientácie, pričom rozhodovanie o tom, či došlo alebo nedošlo ku diskriminácii, sa uskutočňuje na základe toho, či existuje príčinná súvislosť medzi znevýhodnením a použitím kritéria pre rozlišovanie

 

Áno, pomohol som si zdrojom z internetu, teda wikipediou. Dnes sa už termín diskriminácia, ktorému sa v tomto blogu budem venovať, napasuje prakticky na všetko a všetkých … presnejšie, s jednou malou (a prehliadanou) výnimkou – podľa bardov rovnoprávnosti nie je nikdy diskriminovaná – väčšina. Ako čoskoro zistíme, práve väčšina je terčom najväčšej diskriminácie, pretože zjednodušene povedané, všetky druhy menšín si vyhradzujú právo ochrany pred – názorom väčšiny.

A tak sme sa dostali do zaujímavého víru tvrdení a vyplývajúcich udalostí – napríklad Cigáni (alebo Rómovia, vyberte si, čo sa vám viac páči) sú diskriminovaní, ak nedostanú sociálne dávky, byty, potravinovú pomoc … alebo ich niekto núti pracovať, aby sociálnu výpomoc dostali. Ináč, v tomto smere poznám aj množstvo bielych “ príživníkov „, ktorí to vidia úplne rovnako, takže to nie je doména Cigánov, ako sa všeobecne tvrdí. Na druhej strane máme poctivú väčšinu, ktorá tvrdo pracuje a pokiaľ sa ocitne v ťažkej životnej situácii, štát na ňu (slušne povedané) – kašle. Alebo k nej vyšle úradníka, ktorý začne nakazovať, čo má poctivý človek predať zo svojho ťažko nadobudnutého majetku, aby sa stal sociálnym prípadom, a zaujímal štát. To je celkom zaujímavé, lebo ak človek má platiť dane, štát jeho majetok nezaujíma, ale ak chce zo svojich daní niečo dostať naspäť, zrazu je jeho majetok – problémom.

A tak máme na Slovensku čudné paradoxy – v Kežmarku je na poberanie sociálnej dávky nadštandardom auto, televízor, počítač, práčka či satelitný prijímač … no na strane druhej prídete do osád na Spiši, kde dávky poberá aj 80% obyvateľov, a na ich chatrčiach veselo svietia satelity, či pred nimi stoja autá … a často aj tie luxusnejšie, hoci staršie

Kresťan, moslim, ateista, alebo budhista … každý má právo svoj život riadiť tým, čomu verí. Dokonca mu to zaručujú aj rôzne medzinárodné dohody, ale … často sa človek dostane do situácie, kedy sú zrazu jeho práva vedľajšie, lebo dôležitejšie sú práva iných. A tak sa riešia práva Deža, pričom sa veselo šliape po právach Joža a ešte sa to odôvodní tvrdením – vieš, musíme mu pomôcť, aby sa zaradil do spoločnosti. Pomoc trvá skoro polstoročia, a Dežo (to musíme priznať) sa naozaj prispôsobil spoločnosti – tá ho naučila, že stačí natiahnuť ruku a ukázať na svoju etnickú príslušnosť, a vyplašený úradník urobí (či dá) všetko. A tak Dežo stojí na úrade a úradníčka za neho behá, vypisuje žiadosti a vybavuje … a na druhej strane je roztrasená starenka, na ktorú rovnaká úradníčka navrieska, či vraj nevie čítať a má formulár opäť vyplniť, lebo ho vyplnila – zle.

Istý “ blázon “ u susedov v Čechách umiestnil na svoju krčmu nápis, kde zakazoval vstup obyvateľom neďalekej osady

Okamžite sa strhla búrka nevôle, najmä zo strany humanitných organizácií, a musel svoj nápis strhnúť pod hrozbou pokuty a trestného stíhania. Márne vytiahol doklady o tom, že osadníci mu pravidelne spôsobili škody vo výške niekoľkotisíc či desiatok tisíc korún, a odháňali mi slušných a poctivo platiacich zákazníkov. Má sa vraj obrátiť na kompetentné orgány, ktoré to (ne)vyriešia. Ale nesmie pri ochrane svojho majetku a obchodných záujmov obmedzovať osadníkov, a to ani vtedy, ak ničia jeho majetok a likvidujú jeho podnikanie. Lebo – oni majú právo, hoci dane neplatia a žijú zo sociálnych dávok – on dane platí a právo – nemá. Šialenstvo, nie ? Nie, dnes je to realita.

Verejne napísať o ruskom prezidentovi, že výskum akejsi univerzity (či koho) ukázal jeho pravdepodobnú diagnózu – autizmus … to je prijateľné, a médiá sa predbiehajú, ktoré to zverejní skôr … hoci je to priamy, vulgárny útok na zvrchovanú hlavu štátu. Ale, ak niekto iný napíše, že americký prezident sa chová ako primát – teda ľúbi každého len dovtedy, pokiaľ sa mu to hodí … to už tie isté médiá berú ako rasistickú urážku, okamžite dané príspevky mažú a blokujú kontá

Na čo sa to vlastne hráme ? A s čím sa zahrávame ? Už dávno nie sú diskriminované menšiny, ale naopak – v záujme menšín sa okliešťujú aj základné práva väčšiny na prejavenie názoru.

Podstatou včerajšieho referenda neboli ani tak otázky, ktoré malo riešiť, ako skôr skrytá a pomaly na povrch predierajúca sa nespokojnosť väčšiny, že vždy musí ustúpiť, ak niekto vytiahne na svetlo sveta záujmy – menšiny. Nerobme si ilúzie, nízka účasť nebola spôsobená nezáujmom voličov o referendum, ale skôr nedôverou v tento nástroj, keďže veľmi dobre vedia o nezáväznosti výsledkov ľudového hlasovania. A rovnako dobre poznajú aj vlastných politikov, a ich schopnosť ohnúť chrbticu podľa potreby.

Len slepý nevidí, že rastúca averzia voči menšinám (a nielen na Slovensku) má svoje korene v tom, že z menšín si niekto urobil politickú agendu, ktorou mláti ostatných ako kyjakom kedykoľvek, ak sa mu to hodí. Nehovoriac o rôznych provokáciách v médiách, keď sa napríklad niekto pochváli výstavbou sociálnych bytov pre osadníkov (nepracujúcich) na účet štátu, ale na druhej strane máme plné ubytovne ľudí, ktorí roky poctivo pracujú a napriek tomu nemajú na vlastné bývanie, a štát na ich potreby – kašle. Je to ich štát ? Nie …

Nie, neúspech referenda nemôžeme považovať za úspech aktivistov LGBTI, naopak je len začiatkom cesty na odstránenie diskriminácie, s ktorou sa denno-denne stretávajú

Slová istej aktivistky dokonale dokumentujú, že dnes je už klamstvo a vydieranie bežným nástrojom. Sused vybavoval minulý týždeň papiere ohľadom spolužitia s družkou. Za týždeň ich mal všetky pohromade, počnúc registráciou spolužitia, končiac prípadným vysporiadaním spoločného majetku. Stačil mu na to internet, počítač a tlačiareň. A všetko si dokázal v zmysle platných zákonov pripraviť sám – tak o akej diskriminácii je vlastne reč ?

Pritom máme množstvo ľudí, ktorých problémy sú naozaj akútne. Napríklad dôchodcov bez rodín, ktorí sa nevedia postarať sami o seba, a nemajú ani financie na zaistenie opatery. Celý život poctivo pracovali a dnes sú na okraji spoločnosti, bez záujmu. Máme zdravotne postihnutých, ktorí sú zásluhou nezmyselných zákonov na okraji spoločnosti – nie sú dosť postihnutí, aby dostali sociálne dávky, a primálo zdraví, aby ich niekto zamestnal. Máme stárnucu populáciu, podpora rodiny a detí je prakticky na bode mrazu, a kolaps dôchodkového systému z dôvodu nedostatku prostriedkov (a zákonom schváleného okrádania sporiteľov správcami) je len otázkou času. Iní politickí šamani nám devastujú zbytky zdravotníctva.

Asi najlepšie o zvrátenosti súčasnej spoločnosti svedčí včerajšia účasť R. Sulíka na referende a obscénny nápis na jeho tričku. Neúcta k nositeľom iného názoru sa v jeho postavení pokladá – za bezočivosť. A v slušnej krajine by musel opustiť všetky štátne a verejné funkcie.

Lenže – Slovensko nie je slušná krajina

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9455412x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu