Založ si blog

Veru, príchodom svätej trojice diskusia končí . ..

Nie, nemám na mysli tú, čo sa spomína v biblických písmach, ale tú vernú trojku provokatérov, čo chodia všade otravovať svojím slizom a mútiť nám hlavy dokonalosťou bruselských rozhodnutí, americkej politiky a ruského imperializmu.

Blbosť je nesmrteľná, povedal klasik. Jeho výrok je nadčasový, pretože doba sa síce mení, ale blbci ostávajú. Niekedy mám pocit, že tí z treťotriednej komédie Blbý a blbší dokonca mohli pôsobiť ako inteligenti v porovnaní s tým, čo sa vyskytne na našich diskusiách. Ich šprintérske výkony pri lezení do istej časti tela, kde chrbát stráca poctivé meno, len dokazujú, ako hlboko môže klesnúť človek, ak sa rozhodne spoznávať svet – štvornožky.

Dajte mi ruky na zem, a ja už domov prídem

Povedal na inom mieste a iný klasik. Asi nestretol zakomplexovaného hlupáka, ktorý zúrivo vykrikuje na viacerých portáloch, že v Rusku vládne bieda, lebo uvažujú o potravinových lístkoch. Presne tom, čo v ospevovaných amerických krajinách zaviedli už pred rokmi. Niekedy má obyčajný človek proste pocit, že v určitých chvíľach nastáva v diskusiách hromadný výpad pacientov akejsi podivnej liečebne, ktorú síce nikto nepozná, ale všetci – cítia jej liečebné “ úspechy „.

V čase, keď na nejednom zahraničnom portáli likvidovali diskusie k obsahu, argumentovali hlavne ich nízkou úrovňou, kde vysoko prevažovali príspevky, ktoré vôbec nesúviseli s témami. V anglických krajoch zase diskusie likvidovali, pretože zistili vysoké percento platených diskutérov, ktorí sa zlietali tam, kde sa rozoberali nepríjemné spoločenské témy a úmyselne odvádzali pozornosť iným smerom, alebo zaplavovali diskutujúcich rôznymi provokáciami, aby ich prinútili stratiť kontrolu a dosiahli ich čiastočné, alebo úplné vylúčenie z diskusií. Niečo podobné sa deje aj na slovenských portáloch.

Len blbec verí, že pravdu umláti na smrť – klamstvami

Často tá pravda sotva dýcha, ale nakoniec sa vždy nejako spamätá, a hoci sa plazí – do cieľa dôjde. Taká lož to má horšie, lebo tá si vždy myslí, že v cieli už je … a nakoniec zistí, že zastala pár centimetrov pred ním, ktoré rozhodli o jej odhalení.

Kto sa nepýta, nič nevie. Kto sa nepozerá na tanier, čo mu naložili, márne sa diví, že stučnel. A kto nepremýšľa nad tým, čo mu povedali – nemôže sa diviť, ak na to neskôr doplatí. Tak to už v živote chodí.

Včera sa kolega vrátil z Kamenca Podolského. Stotisícového mesta na juhozápadnej Ukrajine. Obchodné jednania spojil s výletom, a nestačil sa diviť – Ukrajinci nielen nemajú problém s ruskou menšinou, ale spoločne tvrdia, že ani v najhoršom sne si nepredstavovali, čo ich krajinu postihne. Niektorí chceli (a chcú) do únie, iní zase poukazujú, že nie je všetko zlato, čo sa blyští a vymeniť kuratelu Kremľa za Brusel – to tiež nie je riešenie. V niečom sa však zhodujú a zároveň divia – ako je možné, že štát nemá na výzbroj pre armádu, ale na druhej strane sú tzv. dobrovoľnícke zbory skvele vyzbrojené. A niektorí spomínajú, že v poslednom roku prezidentovania V. Janukovyča sa množili rôzne krádeže v zbrojných skladoch ako huby po daždi.

Ktovie, pravda sa veľmi ťažko hľadá pod nánosmi propagandy a klamstiev. Ešte smutnejšie je, že mnohí ju ani neskúšajú hľadať a zmrzli v stredovekých šablónach, kde je vždy aktuálne najsilnejší a najbližší pán – aj najlepší.

Choré a zase choré 

Na viac sa nezmôže diskutér, márne propagujúci východoslovenské nárečie. Možno nevie slovenskú gramatiku, a tak sa to snaží maskovať zúfalými pokusmi o demonštráciu rodného nárečia. Neviem … alebo sa chce posťažovať, že má sám nejaké zdravotné problémy ? Lenže, to by mal ísť skôr k lekárovi,  a nie na blog.Čudná to doba dnes je …

Generácia starých komunistov musí vymrieť 

Napísal iný mysliteľ. Nuž, na poznanie pravdy nemusí byť človek komunistom, stačí trošku potrápiť šedé bunky a nenechať zo seba robiť vola kadejakými tetami s polkilovkou brizolitu na tvári, aby sa ich divák nezľakol.

Úroveň spoločnosti sa hodnotí podľa toho, ako sa stará o chudobných, chorých, starých a väzňov. Len veľmi naivný človek by tvrdil, že súčasná spoločnosť je vyspelá. Dnes v podstate všetci slintajú nad tým, kto si nechal natiahnuť pysky, alebo niečo iné … prípadne má novú milenku, alebo získal nový domček, jachtu … a na ľudí sa vlastne úplne kašle. Mnohí tomu hovoria (dúfam, že aj neveria), že je to pokrok. Priznám sa, nepokladám za pokrok výrok lekára, že pacient má smolu, ak nemá peniaze. Rovnako nepokladám za pokrok to, že niekto si uloží peniaze do banky, a po dlhých rokoch dostane menej, ako tam vložil.

Podľa mňa je to – svinstvo, nič viac.

Za prácou sa cestuje … však môžu ísť do zahraničia

To sú bežné, často opakované výroky iného provokatéra, či ako povedala naša krčmárka – prepitého somára. Má pravdu – prečo by mal niekto chodiť stovky, alebo tisíce kilometrov za prácou. Však si platí vládu, aby vytvárala také podmienky, ktoré mu zaistia prácu doma, v jeho vlastnej krajine, nie ?

Problém bude skôr v tom, že sme svojich volených naučili na jednoduchú prax – natiahnuť ruku, vziať a nemať žiadne povinnosti. Teda, okrem zvyčajných rečí, ako to ich konkurenti robia zle, ako iní kradnú, ako by to robili oni, ak by boli pri moci … a podobne. Otrepaná fraška bez konca.

Neviem, ale ak prijímam ľudí do firmy, nepýtam sa ich, či sú ochotní spolupracovať s tými, čo už vo firme robia. Korene úspechu sú vždy v ťahaní za jeden koniec povrazu, a kto chce ťahať inak – musí z kola von. Takže dosť dobre nechápem, prečo za vlastné peniaze akceptujeme, ak politik po voľbách povie – páni, ale ja s vami spolupracovať nechcem a nebudem. Prečo ? Možno to znie naivne, ale tých poldruha stovky vyvolených má pracovať v prospech štátu a obyvateľov, a nie tráviť pár hodín v mesiaci vzájomnými hádkami a mediálnym opľúvaním. Niečo tu proste smrdí …

Pred pár rokmi sa istá nórska spoločnosť dostala do problémov. Mala množstvo aktív v podobe majetku, ale prakticky žiadnu hotovosť, čo spôsobovalo problémy s krytím výdavkov na prevádzku. A tak siahla po netradičnom riešení – vybrala si skupinu nezávislých odborníkov, ktorí jej situáciu zhodnotili a navrhli riešenia. A v záujme dodržania ich plánu na ozdravenie spoločnosti si vedenie vybralo spomedzi pracovníkov tzv. kontrolnú skupinu, ktorej úloha bola jediná – dohliadať na dodržiavanie plánu, vypracovaného odborníkmi.

Výsledok ? Dnes je opäť spoločnosť v zisku a prosperuje. A touto cestou by sa mal uberať aj štát – vybrať odborníkov, ktorí vypracujú plány rozvoja v jednotlivých oblastiach, a parlament by mal len dozerať na plnenie týchto plánov, a prijímať zákony, ktoré by k ich naplneniu viedli. Žiaľ, u nás je to naopak – odborníci musia čušať, a štát vedú – diletanti. Ťažko sa môžeme diviť, ako to u nás vyzerá.

No nič, skúsme sa zamyslieť … iste, svätej trojke myslenie odpúšťam, nerád by som, aby ich hlava bolela.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433371x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu