Založ si blog

Lepší diktátor, než bezvládie

Potichu a opatrne priznávajú zástupcovia európskej únie, že situáciu na Ukrajine podcenili, a nerátali s vývojom, ktorý nastal po prevrate na Majdane. Opäť sa ukázalo, že mnohí nie sú schopní riadiť sa skúsenosťami z minulosti, ktoré okrem iného neraz dokázali platnosť starého a známeho

Lepší diktátor, než bezvládie … alebo nebojuj za zvrhnutie vládcu, ak nemáš schopného náhradníka

Ukrajina sa stala ďalším príkladom, ako sa veci vyvinú, ak sa koná v záujme naplnenia veľmocenských ambícií niektorých politikov, a hlavne toho, ako všetko dopadne, ak veci riadia amatéri. Upokojenie situácie je v nedohľadne, prímerie porušujú obe strany a obete pribúdajú. Rovnako pribúdajú aj sankcie voči Rusku, ktoré si bezočivo dovolilo odmietnuť rešpektovať špinavé praktiky Bruselu a Washingtonu, ktoré aj v blízkej minulosti spôsobili množstvo problémov vo svete – stačí spomenúť Irak, Afganistan, Sýriu, Líbyu.

S Janukovyčom na čele Ukrajiny bola šanca na priblíženie krajiny k európskemu klubu realizovateľná len vo forme malých a pomalých krôčikov, ale šanca bola. Avšak so zberbou, ktorá sa dostala k moci prevratom a krviprelievaním na Majdane, je šanca prakticky nulová. Nielenže táto zberba, reprezentovaná oligarchom Porošenkom, ukrajinským Goebbelsom – Jaceňukom, a medzinárodne zlepenou vládou nemá rešpekt na vzbúrenom východe krajiny, ale stráca ho aj v tých častiach, ktoré má pod kontrolou.

Zradcom ruže nekvitnú

Úskalia tejto stáročiami overenej pravdy dnes poznávajú nielen predstavitelia formálnej kyjevskej verchušky, ale aj predstavitelia únie. Riešenie konfliktu je v nedohľadne, vzťahy s Ruskom sú prakticky rozvrátené a navyše, akoby problémov nebolo aj tak dosť, Brusel musí nielen financovať potreby Kyjeva (v rozpore so záujmami obyvateľov mamuta na hlinených nohách, teda EÚ), ale sa aj denne triasť o dodávky rôznych komodít, najmä však plynu.

Zatiaľ je totiž Rusko trpezlivé, a dodržiava zmluvy aj napriek tomu, že ho sankcie, zavedené na príkaz Washingtonu poškodzujú. Nie je však žiadnym tajomstvom, že kremeľský kabinet si pomaly a isto buduje vzťahy s krajinami mimo dosahu bruselských aparátčikov, a je teda len otázkou času, kedy “ láskavosti “ svojho západoeurópskeho partnera oplatí v plnom rozsahu.

A potom buď všetkým Boh milostivý

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9467589x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu