Založ si blog

Tvrdo proti nim . .. asociálom bez pracovných zmlúv . .. tvrdo . .. čo tam po asociáloch v politike . ..

Éj veru, treba ísť tvrdo po tých asociáloch, čo si dovolia pracovať len tak, bez zmluvy, načierno … by ste neverili, o koľko peňazí prichádza tento štát, koľko možností by mali naši politici, aby mohli tieto peniaze rozhodiť medzi kamošov medzi podnikateľmi … nie, im tie peniaze nechýbajú preto, že potrebujú konať pre občanov a v ich záujme, im tie peniaze chýbajú preto, že už nemajú zdroje na vlastné obohatenie …

Však je to také pohodlné, je totiž ľahšie robiť represívne opatrenia, než hľadať skutočné riešenia a venovať sa podstate problému … to si totiž vyžaduje myslenie …

Prečo asi pracujú ľudia bez zmlúv, bez benefitov, ktoré z toho vyplývajú a ohrozujú svoju budúcnosť ? Prvou skupinou, ktorú týmto spôsobom “ podnikatelia “ zneužívajú, sú ľudia nad 50 rokov, tzv. skupina mimo záujmu štátu. Príliš starí, aby mohli drieť od rána do večera, a príliš múdri, aby sa nechali rôznymi spôsobmi okrádať. Druhou skupinou sú Rómovia … bežní podnikatelia sa im vyhýbajú, dokonca aj tí vzdelanejší majú problémy (viď učiteľky na Spiši), lebo ľudia nehodnotia prácu, ale vlastné predsudky … Treťou skupinou sú absolventi škôl … neraz bez potrebného vzdelania na voľné miesta, pretože štát produkuje síce vzdelaných, ale neužitočných “ idiotov “ (nie je to myslené ako urážka), ktorí vyštudujú rôzne pavedy, keďže ktosi určil ako meradlo schopností vysokoškolský diplom, ale nemyslel na to, čo s človekom, ktorý má síce diplom – ale nepoužiteľný. Štvrtou skupinou sú bývalí asociáli, napríklad ľudia, ktorí sa vrátili z výkonu trestu, ale ich trest pokračuje na slobode (lebo na záujmy obetí ich trestnej činnosti sa kašle), a štát vytvoril také podmienky, že s poznačeným registrom trestov ich nezamestná nikto, a sami si pracovné miesto nevytvoria tiež – lebo poznačený register.

Čo majú ľudia zo spomínaných skupín robiť ?

Potrebujú jesť, piť, bývať … mnohí časom stratia nárok na akúkoľvek pomoc štátu, iní ju zase dočasne získajú len za cenu výpredaja vlastného majetku, aby sa stali sociálnymi prípadmi a štát im pomohol (áno, ten štát, ktorý pri platení daní ich majetok nezaujímal, ale ak chcú zo svojich daní niečo dostať, najprv sa musia zbaviť toho, čo poctivo nadobudli) … niektorí to nezvládnu,  a povedia si – kašlať na zákony, ktoré kašlú na ľudí a štát ich musí opäť živiť – tentoraz v base (a politické špičky sa divia, prečo nám pribúdajú väzni a recidivisti) … iní to nezvládnu úplne, kúpia si kus šnúry na prádlo … alebo skúšajú zastaviť vlak vlastnou hruďou … posledným z toho preskočí úplne a na druhý svet so sebou vezmú aj tých, ktorých pokladajú za vinníkov.

Však by politikom nezaškodilo trochu úprimnosti, nie ?

Mnohí už nemajú ďaleko k tomu, aby vlastnému voličovi povedali – si prebytočný, zaplať dane na tridsať rokov dopredu a zastreľ sa … Koľko miliárd eur (predtým korún) zbytočne rozhádzali politické strany a ich nominanti ? Prečo dnes nariekajú, že polovica ziskov za transport plynu cez naše územie ide do cudzích vreciek, keď túto situáciu sami spôsobili, keď štát obrali o majetok ? Kto je naozaj vinný za čiernu prácu ?

Tí, čo sedia na hradnom kopci v Bratislave a v Bruseli … to sú vinníci !!!

Daňový systém je nastavený tak, že – Slovák je nepriateľom slovenského štátu, lebo by mohol nezaplatiť pár centov na dani a preto ho treba kontrolovať … a na druhej strane vitaj Johnny, nie dane platiť nemusíš, my ti ešte aj na platy tvojich (otrokov) zamestnancov prispejeme, však máme z čoho, nie ? Však sme obrali chudákov. Slováčisko a ty čo chceš ? Podporu na vytvorenie pracovného miesta ? Prečo si začal podnikať, keď nemáš na platy ? No dobre, tu máš pár stoviek na dva roky, lebo viac nemáme … bohatému Johnnymu sme museli dať pár desiatok tisíc na dva roky, aby bol ochotný okrádať a zdierať našich ľudí … chápeš ??? Nie, to nevadí … čuš a ber, čo ti dávame.

Tak to na Slovensku funguje

Kto si vie nájsť slušnú prácu za slušné peniaze, načierno pracovať nebude … ale ťažko môžeme čakať, že hladujúceho a mrznúceho človeka bude zaujímať nejaká zmluva … však mu ide o prežitie.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456451x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu