Založ si blog

Kde vidím OSN, tam si (s prepáčením) . .. však viete, čo

Organizácia spojených národov je archaický prežitok, ktorý je navyše nefunkčný. Plne v područí svojho najväčšieho dlžníka, teda USA, s absurdne (ne)fungujúcou bezpečnostnou radou, ktorá slúži len na vzájomné blokovanie a opľúvanie medzi veľmocami. Asi preto mám rovnaký pocit pri zmienke OSN, kde tiež mám chuť na jediné – odpľutie.

Výzva pre európsky kontinent, aby sa viac venoval otázke migrantov, je účelovým pokrytectvom a priznaním, že OSN je nepotrebnou organizáciou, ktorej najviac prospeje – zrušenie. Dá sa totiž povedať, že od čias bombardovania Juhoslávie a vraždenia civilného obyvateľstva lietadlami NATO začal súvislý rad udalostí, kde organizácia vždy len zlyhala.

Dodnes nedokázala napriek mnohým výzvam jednoznačne deklarovať, že vojna proti Iraku či Afganistanu boli zločinmi proti ľudskosti, dodnes nedokázala napriek mnohým výzvam vyjadriť jednoznačné stanovisko k činnosti amerických tajných služieb na Blízkom východe, čo malo na za následok občianske vojny a státisíce obetí. Nehovoriac o utečencoch, lenže …

Prepáčte, ale ak budem utekať pred vojnou a fanatikmi, bude mi jedno, kde utečiem, ale hlavne sa chcem vyhnúť násiliu a hrozbe smrti. A ochrániť pred tým aj svoju rodinu. Keď sa však pozriem na rôzne zábery a spovede migrantov, všetci jednotne mieria do bohatších krajín európskeho kontinentu, pričom drvivá väčšina z nich platí za útek veľké sumy. Lekári, právnici, profesori … dalo by sa povedať, že elita spoločnosti, nie ?

Čo je však s ostatnými ? Koho zaujíma osud obyčajných ľudí, ktorí nemajú peniaze na útek a musia denne bojovať o prežitie vo vlasti, zmietanej vojnovým konfliktom ? A čoraz viac si myslím, že masírovanie verejnej mienky otázkou migrantov je odpútaním pozornosti od dvoch skutočných problémov. Po prvé, že európske krajiny zdecimovali sociálny systém takým fatálnym spôsobom, že ich populácia začína rapídne starnúť a mladé generácie sú v nedohľadne, keďže z hľadiska životných podmienok je rodina (najmä v chudobnejších krajinách) skôr nepriateľom štátu a vládnucich elít, ktoré nevedia spravovať verejné financie. A tak ich predstavitelia dúfajú, že za pomoci migrantov zaplátajú následky výpadku rôznych odborníkov v spoločnosti. Po druhé, vinníci nepokojov na Blízkom východe, ktorí financovali zvrhnutie fungujúcich režimov v Líbyi či Sýrii, a spôsobili o.i. aj expanziu fanatikov z islamského štátu, nie sú schopní napraviť následky vlastných zločinov. Nehovoriac o tom, že ani verejná mienka v ich krajinách im nemôže byť ľahostajná, a sotva by im daňoví poplatníci odpustili také šetrenie, akému sa potichu prispôsobili napríklad Slováci.

Zaujímavé je ešte niečo iné. Slovensko je jednou z mála krajín, kde je prevádzačstvo tvrdo trestané. A hoci sa oficiálne hovorí o ničení pašeráckych plavidiel, len veľmi málo sa hovorí o potrestaní gangov, ktoré na tomto “ podnikaní “ veľmi dobre zarábajú. Skoro to pôsobí tak, že sa cielene vyberajú prijateľní migranti a ostatní sú pod pláštikom zákonnosti vrátení do miesta, odkiaľ sa na svoju cestu vypravili.

Prázdne výzvy OSN v otázke migrantov len potvrdzujú, že ide o všetko možné, len nie o riešenie problému. Navyše, všetky krajiny únie bojujú s rastúcim zadĺžením, čo môže byť tiež príčinou záujmu vládnucich elít o migrantov. Ich zásluhou by mohli vytvoriť tlak na trhu práce, čo by zákonite mohlo viesť k poklesu mzdových výdavkov … a získaniu páky na tých, ktorým sa nechce pracovať za žobrácke mzdy, v otrockých podmienkach.

 

 

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Jana Bittó Cigániková

SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve, žiada zrušenie tzv. prerozdeľovacej vyhlášky

28.03.2024 14:36

Kompetenciu prerozdeľovať peniaze navrhuje presunúť na zdravotné poisťovne.

požiar, václavské námestie, praha

Na Václavskom námestí horelo, dym bolo vidieť z celej Prahy

28.03.2024 14:21

Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432053x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu