Založ si blog

Prídu voľby, vráťme parlamentu úctu . .. ináč ho nepotrebujeme

Priznávam … ak by som mal poradiť, koho voliť, odpoveď by znela – zo súčasnej garnitúry si nikto nezaslúži, aby sa mu dostalo cti zastupovať záujmy občanov. To však neznamená, že sa máme prizerať, ako niekto robí z parlamentu cirkus, tára dve na tri a znevažuje povesť tejto krajiny, jej občanov. Krčmová kultúra a správy agentúry JPP nepatria do parlamentu … ale do krčmy.

Nemôžem si pomôcť, ale slovenský parlament už od jeho novodobého začiatku pripomína skôr cirkusovú arénu, než váženú inštitúciu. Nehovoriac o tom, že výsledky práce poslancov sú také žalostné, že ak by podobne pracovali pre nejakú firmu, nestihli by absolvovať ani skúšobnú dobu, a mnohí z nich by do konca života splácali škody, ktoré napáchali. Ešte ani atrament neuschne na schválených zákonoch a normách, už sa musia tvoriť desiatky novelizácií, aby bolo vôbec možné uviesť zákon do praxe. Nehovoriac o tom, že poslanec je povinný konať v najlepšom záujme Slovenskej republiky a jej občanov, ale sami vidíte, aká je realita. Väčšina poslancov slúži oddane – len vlastným záujmom.

Je potrebná zmena ? Áno, je. Už dávno je potrebná zmena, ale komplexná. Systém volených politických mafií sa neosvedčil, lebo do riadiacich funkcií sa nenominuje na základe odbornosti, ale známostí. Výsledkom sú výkonní idioti, za ktorými sa schovávajú zlodeji, vykrádajúci túto krajinu.

Ako však priviesť zmenu ? To je naozajstný problém. Súdiac podľa diskusií na rôznych portáloch, súčasný volebný potenciál opozície sa pohybuje na bude mrazu. Diskusie sa hemžia výrazmi ako ficoidi, ficília, birmovaní komunisti, a podobne. Argumentačná úroveň mnohých diskusných podporovateľov súčasnej opozície je na úrovni pacientov ústavu pre choromyseľných. Každý, kto má iný názor, je podľa nich automaticky komunista, ficovolič a podobne. A komu dá moc táto intelektuálna spodina, s tým sa nikdy nebudú dať robiť systémové zmeny. Pretože súčasná opozícia je priam pretekajúca rôznymi politickými vyslúžilcami, ktorí už dávno nemajú ani schopnosti, aby túto krajinu nielen riadili, ale aj posunuli vpred.

A mám vážne obavy, že zásluhy v otázke vstupu do EÚ a NATO sa o nejaký čas budú brať skôr ako – zločiny proti štátu a národu. Pretože tieto dva spolky neskryte robia imperiálnu politiku najhrubšieho zrna.

Dlhodobo som presvedčený, že tento model riadenia krajiny je cestou do pekla. Štátni úradníci hromadia dlhy, za ktoré v praxi nenesú žiadnu zodpovednosť. Je to zapríčinené absurdným modelom prerozdeľovania daní, ktoré sa v tejto krajine v rôznych formách vyberajú.

Dane by sa mali deliť v percentuálnom pomere 90:10 v prospech samospráv. Tie by mali mať rozhodujúcu právomoc pri ich využití, mali by rozhodovať, ako s nimi naložia a aké projekty budú realizovať. Štát by mal mať len kontrolné právomoci, a balík prostriedkov na pokrytie vlastných výdavkov. Pokiaľ má však štát dosah na prevažnú väčšinu vybratých daní a poplatkov, následkom je západ krajiny, prepchatý rôznymi zahraničnými spoločnosťami a východ krajiny, prepchatý – nezamestnanými, resp. ľuďmi, pracujúcimi za minimálnu mzdu v otrockých podmienkach.

V parlamente by stačilo osemdesiat poslancov – čo okres, to poslanec. Žiadni asistenti – kto má problém s čítaním, či chápaním písaného textu, do parlamentu nepatrí. Žiadne príspevky na poslanecké kancelárie – poslanec zastáva konkrétny región, ktorý určite nemá problém s poskytnutím miestnosti na činnosť poslanca.

Stačí zaviesť poriadok a pevné pravidlá. Kto chce riadiť krajinu, musí vedieť preukázať svoje profesné výsledky v minulosti. Ak to niekto nechápe, nech sa zamyslí – dá si operovať slepé črevo bezdomovcom, ktorý náhodne objavil na chodníku skalpel ? Nečudujte sa … týmto šialeným spôsobom sa riadi krajina dnes a výsledky vidíme. Ale čo môžeme očakávať, keď poslanca môže dnes robiť prakticky hocikto ? Dokonca aj komedianti …

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9431865x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu