Založ si blog

Zdá sa, že ak platíme dane, rešpektujeme zákony – sme menejcenní, nehodní dôvery ?

Priznám sa, táto myšlienka mi napadla na ceste do Levíc. Išiel som totiž najprv do Zvolena, a tesne pred mestom ma zastavila hliadka – doklady, ste ochotný podstúpiť dychovú skúšku … desať minút stratených, a cesta mohla pokračovať. Vyšiel som na rýchlostnú cestu, a tesne pred Novou Baňou ma predbehol modrý passat … a zase som stál Rovnaké požiadavky, rovnaká procedúra … zase desať minút stratených, čo už …

Dôsledne nás chránia, len čo je pravda. Ale v súvislosti s tým, čo sa dnes deje, je to vlastne len moderná forma pokrytectva. Predovšetkým, pri dnešnej úrovni technického vybavenia by sa nemalo stávať, že vás z rovnakého dôvodu zastavia dvakrát za hodinu.

Vlastne, už som si tak zvykol, že by som sa nad tým ani nepozastavil, nebyť jednej maličkosti. Niekto ma v diskusii obvinil z diskriminačného postoja, keďže som sa vyjadril, že kto nemieni plniť požiadavky zákona a rešpektovať policajtov, nemá nárok, aby žiadal náš súcit a spolupatričnosť. Niekto nebol jediný … a neobjavilo sa to len v diskusii. Z viacerých strán sa ozýva, ako neprimerane sa správa k utečencom napríklad Maďarsko, aké neprimerané požiadavky má … strieľate si z nás ?

Tak tých, čo platíme dane, rešpektujeme zákony … kontrolujete pravidelne, či sme predsa len niečo neporušili, čo by sa dalo oceniť nejakou sankciou. A tých, čo sa odmietajú registrovať, v maskách napádajú policajtov, ničia majetok … máme ľutovať, chrániť, ba dokonca postaviť nad nás a tolerovať, že na čo my nesmieme ani pomyslieť, to oni môžu robiť – beztrestne ?

No nehnevajte sa … ale nebudem jediný, kto verejne povie – tento druh chlieva si môžete … však viete, čo.

Pretože súčasné postoje niektorých politikov svedčia o tom, že v mene vytĺkania politického kapitálu sú menejcenní tí, čo si všetky povinnosti plnia … mali by sme im to spočítať vo voľbách … a nielen tam.

Ešte poznámka – veci v súčasnom svete zašli už tak ďaleko, že ak si dovolíme nesúhlasiť so spôsobom, ako chce niekto naložiť s našimi životmi, alebo peniazmi – ihneď sme označení za rasistov, xenofóbov a ešte neviem – čo. Celkom by ma zaujímalo, koľko sociálne odkázaných ľudí živia z vlastného vrecka/ubytujú vo vlastnom dome tí, čo nás takto nálepkujú …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457210x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu