Založ si blog

Zastavte provokatéra Stoltenberga, je hanbou civilizácie . .. a hrozbou mieru

Jeden agresívny výrok za druhým vypadáva z úst generálneho tajomníka NATO, J.Stoltenberga. Až si triezvo mysliaci človek kladie otázku, či tento politik nemá nejaké vážne zdravotné problémy. Nehovoriac o tom, že jeho výroky v pozícii hlavného predstaviteľa NATO zneucťujú všetky členské krajiny a stupňujú napätie, ktoré sa už aj tak dá krájať.

Jeden by čakal, že v tak vysokom postavení bude politik, ktorý bude predovšetkým diplomatom. Stoltenberg nie je ani jedným, vlastne sa dá povedať, že pripomína tú slávnu detskú figúrku na strunke, ktorá vysoko skákala, ale všetci sa na nej smiali. Dá sa povedať, že ciele jeho rétoriky sú tak priehľadné, že by ich pochopil aj žiak osobitnej školy.

Vyprovokovať Rusko, aby neuvážene zareagovalo a vznikol priestor na jeho ďalšie vydieranie.

Nórsky provokatér naposledy vypustil infantilný výrok o obrane Turecka silami aliancie. Skúsme si pripomenúť, že aliancia zatiaľ všade stroskotala, ak teda nerátame povestnú výnimku v bývalej Juhoslávii, kde “ uspela “ s bombardovaním civilných cieľov, za čo dodnes nebol nikto potrestaný.

Napriek tomu, že sa členské krajiny aliancie dodnes bavia na neúspechu ZSSR v Afganistane, realitou je, že v rovnakej krajine dopadli ešte horšie, ako bývalé komunistické impérium. Nielen museli utekať (pod honosným heslom, že krajinu prenechávajú Afgancom a užitočným blbcom z malých krajín ako Slovensko), ale Afganistan sa pomaly vracia pod nadvládu Talibanu, a je len otázkou času, kedy bude zvrhnutá aj bábková vláda v meste duchov – Kábule.

O nič lepšie nedopadli tieto krajiny ani v Iraku. Aj odtiaľ utekali, zanechali za sebou státisíce mŕtvych, milióny utečencov a krajinu v občianskej vojne, ktorú dnes navyše terorizuje produkt západných tajných služieb – islamský štát. V Sýrii a Líbyi už nemali odvahu na otvorený zásah ako v Iraku, a tak vyzbrojili a vycvičili – teroristov. Vraj – umiernených, no neviem – ak niekto bičuje nahú ženu na námestí pred očami stoviek vystrašených ľudí, o umiernenosti môže hovoriť len – sadista.

Asad má v Sýrii pod kontrolou údajne len 20% územia, na ktorom však má byť až 60% obyvateľstva Sýrie. Ako je to možné ? Ako je možné, že v oblastiach pod kontrolou umiernených povstalcov nepribúdajú ľudia, ktorých podľa západných médií Asad prenasleduje, terorizuje a vraždí ? Ako je možné, že tieto oblasti sú vyľudnené ? A pokiaľ je teda Asadov režim tak neznesiteľný, prečo sa aj bežné obyvateľstvo nepostavilo na stranu opozície, ale väčšina žije v oblastiach pod kontrolou Asada ?

A rovnako prichádza aj iná otázka – spojencami koalície proti islamskému štátu sú aj Kurdi. Kedy ich začne chrániť NATO pred agresiou jednej z členských krajín – Turecka ?

Prečo dnes opätovne uvažuje Izrael, že bude ťažiť na Golanských výšinách, teda území, ktoré dodnes okupuje, a území, ktoré patrí Sýrii ? Priam komicky znela dnešná úvaha jedného z komentátorov, ktorý servilne konštatoval, že Izrael by si aj pýtal súhlas s ťažbou od Sýrie, ale nemá – od koho. Takže sa nakoniec dostávame k myšlienke, že NATO vlastne nestojí o ukončenie konfliktu na Blízkom východe, lebo mu súčasný stav plne vyhovuje, keďže jeho spojenci môžu neobmedzene túto krajinu pľundrovať … a preto sú v Bielom dome zdesení z toho, že ruský zásah môže viesť k stabilizácii krajiny, a ukončeniu jej rozkrádania.

Len pre zaujímavosť, režim v Tel Avive vydal licenciu na ťažbu ropy, nachádzajúcej sa na území Golanských výšin (teda na území cudzieho štátu) už v roku 2013, potom, ako jedno ložisko už bolo vyťažené. Neuveriteľné, nie ? Ako by asi reagovali v USA, keby Venezuela vydala licenciu na ťažbu ropy v – Texase ?

Správanie J.Stoltenberga na čele NATO je priamym ohrozením mieru nielen v Európe, ale aj na celom svete. Čím skôr bude tento provokatér odvolaný, tým lepšie pre všetkých. Pretože ak vo svojej funkcii zotrvá a ďalej bude šíriť svoje provokačné reči, je len otázkou času, kedy vyvolá konflikt.

Ináč, rétorika tohoho pána sa skoro vôbec nelíši od toho, čo svet už kedysi zažil – fanatických vystúpení A.Hitlera, či jeho verného nohsleda J.Gobbelsa.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457995x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu