Založ si blog

Falošné ako sľuby politikov . ..

V detstve nám rodičia nechceli kúpiť Pepsi či Coca – colu … a ak aj kúpili, tak sme sa o jednu fľašku delili so súrodencami, pretože na fľaške svietil nápis, že nápoj je nevhodný pre deti a tehotné ženy. Ale … rozhodne to bolo niečo iné, úplne iné … než dnes. Nepoznal som niekoho, kto by dokázal vypiť naraz dvojdecový pohár, to naozaj nehrozilo … už aj pri dvoch menších dúškoch zvykla cola “ stúpnuť do nosa “ a neraz tak, že aj vyrazili slzy … žiaľ, dnes je to niečo, čo sa vôbec nepodobá tomu nápoju z detstva, akási divná, presladená vodička …

Kolega bol nedávno v Holandsku, tak som mu len tak na okraj povedal, dones niekoľko plechoviek … doniesol, a nielen z Holandska. Čo krajina, to iná chuť. Niekde bezvýrazná, inde blížiaca sa spomienke z detstva … je to vlastne jedno. Chcel som tým povedať, že dnes je množstvo vecí rovnako falošných, a úplne iných … než si ich pamätáme.

Otec mal kedysi v šatníku množstvo košieľ, o niektorých som mal vážne podozrenie, že si pamätajú ešte časy císaře-pána. Niektoré boli nosením vyblednutejšie, ale tvar a veľkosť si zachovávali, bez ohľadu na počet praní. Dnes kúpim košeľu za desať eur, vyperiem desaťkrát a je vhodná tak pre môjho desaťročného suseda. Alebo kúpim “ lepšiu “ košeľu za stovku … tá si veľkosť zachová, len neviem prečo, ale po niekoľkých praniach pripomína skôr farebnú handru, než košeľu. Netuším … prečo.

Čašníčka plakala … práve odchádzala od stola, kde si akási tetka s ujkom objednali párky. Priniesla ich, a schytala na tú dobu mastnú pokutu. Sedela porcia, sedela cena … no, párky boli na kúsku prasknuté. Smola … ale, s odstupom času si myslím, že vtedy mala vlastne šťastie. Pretože ak by mala dnešné párky, ani na kolenách by ich nepresvedčila, aby počas prípravy ostali v celku. Mohla by si rovno zriadiť charitu na platenie pokút.

V takom chlebe sa dalo objaviť kadečo … raz som objavil špak, inokedy niečo, čo náramne pripomínalo chvost, len som nevedel určiť bývalého vlastníka. Ale chlieb chutil ako chlieb … dnes to vyzerá ako chlieb, volá sa to chlieb, pripravujú to údajne postupom na výrobu chleba … ale, je to akési svinstvo, náramne predražené, nechutné a bojím sa to označiť ako chlieb, aby sa náhodou ten skutočný nevrátil a neprefackal ma za tú urážku.

Chcem si kúpiť ťahač, najlepšie nejakú Scaniu. Nie, nechystám sa pôsobiť v medzinárodnej doprave, ale roky pribúdajú a musím myslieť na dôchodok. Nie, nerobím si ilúzie o príspevku, ktorý niektorí volajú sociálnym príspevkom – teda výplatou dôchodku – , mám na mysli ten vekový. Zdravie sa začína zhoršovať, a tak musím myslieť na budúcnosť … čo ak budem musieť ísť do nemocnice ? Poistenie si platím, ale je mi to na pendrek … v podstate to nič nepokrýva, všetko je príplatkové a zoznam vecí na hospitalizáciu je taký dlhý, ako babské reči po príchode chlapa so slovami – výplata nebola, šéfom nevyplatili faktúry.

Dnes je už aj hajzel-papier nadštandard, hlavne, že niektorí degeši pripomínajú, ako občas pochybel za totáča … dnes však nechýba, dnes jednoducho nie je. Platiť odvody musíš … a potom zaplať ešte raz, lebo tvoje peniaze sa medzičasom akosi rozpustili.

… hm, nakoniec prídeš do špitála, zistíš, že ti omylom zabudli oznámiť zmenu termínu a tak sa vlečieš späť … však čože, ich peniaze to nie sú. prečo ? Nie je miesto, oznámi ti suchý, úradnícky hlas. No nie je, lebo na oddeleniach ležia rôzni asociáli, ktorí v živote nikomu a nič nezaplatia, ale ktosi sa desí všemocnému hlasu humanitárnych organizácií, ktorým nevadí, že sú diskriminovaní – poctiví … nečudo, v týchto druhoch organizácií o poctivej práci len počuli … paraziti.

Vystreľ mu mozog na stenu, vrieska akási “ hviezda “ na obrazovke …  o deň neskôr zatýkajú policajti chlapca, ktorý potiahol otcovi legálne držanú zbraň, a rozhodol sa vyskúšať repliku hviezdy v praxi … žiaľ, doplatil na to nevinný.Pred súdom bude stáť sopliak, ktorý vlastne ani nevedel, čo robí a aké to môže mať následky … ale ľudia, ktorí ho vlastne nakazili šialenstvom akceptovateľného násilia, sedia kdesi v luxusných vilách a počítajú krvavé peniaze … tí sú mimo obliga, ich sa to predsa netýka.

Zakážme interrupcie, je to vražda …

Hm … a nie je vraždou, hoci pomalou, tolerovanie zle zaplatenej driny ? Nie, nie … to pokrytcov, údajne bojujúcich za životy nenarodených detí, vôbec nezaujíma. Oni si len spočítali, že klesajúca pôrodnosť môže spôsobiť nedostatok otrokov, pracujúcich pre ich pohodlie a luxusné platy. Lenže, nesnažia sa vytvoriť lepšie podmienky pre rodiny, na čo by to bolo … keď sa to predsa dá prikázať zákonom, nie ? Otehotnieš, porodíš a bodka … čo tam po tom, ako si otehotnela, či máš podmienky na výchovu dieťaťa … na tom predsa nezáleží, lebo Boh povedal … práve to je tragédia, že vierou sa zakrývajú len tí, čo veria v jediné – peniaze a moc. Tí ostatní, skutoční veriaci … nosia svoju vieru v – srdci.

Tancujú a pochodujú polonahí alebo skoro nahí na ulici a kričia – sme normálni, sme rovnakí ako vy … no, nie … nie ste, lebo my si nepotrebujeme dokazovať svoju normálnosť … ľudia hladujú, spia po parkoch či na staniciach (teda, teraz už nie, lebo ich odtiaľ vyháňajú), musia platiť za všetko viackrát, ale my riešime niekoho, kto si potrebuje dokázať – normálnosť … hlavne, že chceme lepšiu spoločnosť …

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9465025x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu