Založ si blog

Plyn, imigranti, a ľudkovia s krvavými očami . ..

Tak som sa dozvedel od jedného z mnohých “ inteligentov „, ako by strašne Rusov zabolelo, keby sme od nich neodoberali plyn, alebo ropu. Otvorene poviem, týmito myšlienkami … alebo skôr škodoradosťou sa môže nadchýnať len človiečik, ktorého intelekt nepresahuje ani schopnosti húpacieho koníka.

Ak už teda zaviedli krajiny únie proti Rusku sankcie, položte si jednoduchú otázku (hlupáci), prečo sa tieto sankcie akosi vyhli obchodnej spolupráci, súvisiacej s dodávkami plynu. Bez plynu akosi nič poriadne nejde, či už sa jedná o priemysel, alebo potreby obyvateľstva. Takže vznikol taký politický mačkopes … sankcie áno, ale len také, ktoré nepoškodia ich autorom.

Treťotriedny politik z Nemecka nás skúša vydierať hrozbami trestov v dôsledku odmietania kvót na prijatie imigrantov. Nie, donedávna som si o p.Steinmeierovi myslel, že patrí medzi tú rozumnejšiu menšinu európskych politikov, ktorá je schopná pochopiť, kam vedie vydieranie partnerov v únii a hlavne – čo asi môže napadnúť obyvateľstvo pri používaní týchto praktík. Mýlil som sa … je to len ďalší treťotriedny politik, ktorý zjavne nepochopil, ako jeho výroky pripomínajú niekdajšie praktiky Tretej ríše a zneuznaného maliara.

Krvavé oči nepatria ani do bežného života, nehovoriac o vrcholovej politike … ale, povedzme si otvorene, na druhej strane máme obrovské šťastie, že dnešnú vrcholovú politiku robia chamtiví hlupáci, ktorí nevedia doceniť následky vlastných výrokov …

Skúsme sa nad niečím zamyslieť … po útokoch na WTC boli prijaté v USA zákony, ktoré v praxi umožňujú kohokoľvek obviniť z terorizmu, a to aj v prípade, že sa vzoprie svojvôli štátu, alebo zneužívania postavenia politikmi … nehovoriac o prakticky neobmedzenom arzenáli represívnych prostriedkov, ktoré dostali k dispozícii rôzne zložky, hlavne polícia a vojsko. Výsledkom je situácia, v ktorej sa aj demonštrácia proti svojvôli štátu či politikov dá vyložiť ako akt terorizmu, a môžu byť na jej potlačenia využité akékoľvek prostriedky. Čo tento vývoj pripomína ? Budovanie diktatúry … alebo skôr jej upevňovanie, pretože napríklad súčasný americký volebný systém je nastavený tak, že nie je účinný spôsob, ako v prípade nutnosti zbaviť moci a postavenia politika, ktorý škodí národu … ba dokonca, ak hrozí zvolenie nevhodnej persóny (napríklad na post prezidenta), môžu zástupcovia národa beztrestne ignorovať rozhodnutie voličov. (viď súboj G.Bush vs A.Gore)

Priamym následkom útokov v Európe je plošné prijímanie protiteroristických zákonov, rozširovanie právomocí represívnych zložiek, počtu ich príslušníkov … či mediálne masáže vo forme ospevovania výhod, ktoré by mohla priniesť federalizácia Európy … alebo, buďme úprimnejší a otvorenejší – obnova rakúsko-uhorskej monarchie, nemeckého cisárstva a britského impéria, len tentoraz v akomsi spoločnom, novom modelovom prevedení … však už dnes niektoré významné pozície v únii zastávajú ľudia, na ktorých nemá volič žiadny dosah. Čo tento vývoj začína pripomínať ? Čo pripomína zúrivé štekanie priaznivcov tohoto vývoja na každého kritika, ktorý sa objaví ? Nie je to náhodou dôkaz, že aj na európskom kontinente sa buduje novodobá diktatúra ?

Nemusíme súhlasiť s pričlenením Krymu k Rusku, ale skúsme si v tejto súvislosti spomenúť na iné udalosti … napríklad na absurdnú, britsko-argentínsku vojnu o Falklandy … alebo ešte absurdnejší vznik kosovského štátu, kde kvitne len obchod s bielym mäsom a drogami, ak teda nespomenieme jediný, skutočný úspech Američanov v podobe vojenskej základne na kosovskom území, ktorá by za iných okolností určite nevznikla. Skúsme sa zamyslieť, prečo v ukrajinskej vláde či rôznych významných postoch sedia kadejakí pobehaji, ktorí dokonca ani pred poslednými voľbami nemali ukrajinské občianstvo ? Položme si otázku, prečo sa dodnes nevytvoril palestínsky štát v zmysle dohôd, ktoré sú už roky platné … prečo si dodnes chodia tureckí vojaci na príkaz Ankary zastrieľať na Kurdov, a to dokonca aj mimo tureckého územia, akoby to boli zajace ?Prečo sa aj predtým nestabilné Somálsko zmenilo na pirátske kráľovstvo, kde vládnu kmeňoví vodcovia … prečo je rozvrátený celý Blízky východ, a OSN sa po rokoch konfliktu zmôže akurát na úvahy o tom, ako odrezať Islamský štát od dodávok zbraní ?

Nesúhlaste so mnou, ale M.R.Štefánik by nás dnes poriadne nakopol do zadku … a nič by na tom nemenila ani skutočnosť, že svojho času pomohli vzniku samostatnej ČSR práve USA. Opýtal by sa nás, za čo vlastne umierali naši predkovia, keď si dnes pokojne necháme ukradnúť vlastný štát, urobiť z neho akúsi bruselskú guberniu, ktorá môže akékoľvek naše rozhodnutie nielen kritizovať, ale nás dokonca môže aj za pomoci vydierania prinútiť, aby sme konali proti vlastným záujmom …

Čo majú spoločné udalosti na Ukrajine, rozbitie Juhoslávie, či pochybné rozdelenie Československa … čo majú spoločné so sankciami proti Rusku, ktoré sú len účelovo zavedené, pričom ich autori v podstate s Ruskom veselo obchodujú ?

Neviem, ale tu vôbec nejde o potrestanie Ruska … skôr o niečo iné. O rozoštvanie krajín strednej a východnej Európy s Moskvou, o získanie tých posledných hrozienok z koláča, na ktorých sa ešte dá zarobiť a o ich ešte väčšie pripútanie k údajným západným spojencom, na základe strašenia ruským bubákom.

Bratranec žije dlhé roky v Amsterdame, a pracuje ako technik pre jedno vydavateľstvo. Pravidelne sa stretáva s novinármi, a často počuje aj to, čo sa nedostane do médií. Napríklad aj úvahy, prečo sa zostrelenie malajzijského lietadla nad Ukrajinou vyšetruje tak pomaly, prečo sa zásadne odmieta akákoľvek spolupráca s Ruskom (ktorému je v podstate neustále kladená vina za tento incident), a prečo skoro každá zainteresovaná osoba ohluchne, ak napríklad padne otázka – čo robilo riadenie letovej prevádzky v Kyjeve a prečo neodklonilo civilný let ?

Sused, ktorý má už hodne cez osemdesiatku, zažil počas svojho života rôzne situácie, režimy a problémy. Raz povedal, že ak by sa objavila počas olympiády v Salt Lake City niekde v okolí amerického pobrežia ruská vojnová loď a tvrdila by, že je tam na ochranu ruských športovcov, aj napriek tomu, že to bolo pár mesiacov po útokoch na americkom území, vznikol by konflikt, hroziaci vojnou, a médiá by sa išli priam pretrhnúť vo svojich plamenných prejavoch o neprijateľnej ruskej provokácii. Keď sa však to isté stalo v prípade olympiády v Soči a amerických vojnových lodí na okolí, médiá ostro kritizovali výhrady Kremľa a argumentovali právom USA na ochranu vlastných občanov … niekto proste nechce rovnováhu vo svete a mier … niekto chce za každú cenu konflikt s Ruskom, a preto sa odohrali udalosti počas olympiády v Soči … či neskôr bol vyvolaný krvavý prevrat na Ukrajine.

A pokiaľ svet uznal právo Američanov na ochranu pár desiatok športovcov (aj za cenu neprijateľnej provokácie) … potom musí uznať právo Ruska na ochranu miliónov ľudí, príslušníkov ruskej menšiny, pred následkami občianskej vojny na Ukrajine …

Prestaňme mať krvavé oči smerom na Kremeľ, a začnime premýšľať, ako zabrániť tomu, aby sme mali oči plné sĺz pri spomienkach na našich milovaných … pravidlá a zákony majú platiť pre všetkých a rovnako …

 

_________________________

P.S. Prosba na záver – ak chcete seriózne diskutovať a nechcete, aby sa debata zvrhla na frašku, prosím – nereagujte na provokatérov, alebo duševne chorých ľudí a diskutujte priamo pod blogom … ak totiž zablokujeme príspevky trolov, a vy diskutujete priamo na ich vlákne, nevidieť potom aj to, čo má naozaj význam. Ďakujem.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9465190x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu