Založ si blog

Zúrivosť prezlečených boľševikov

V novembri 1989 prezliekli kabáty a zahodili stranícke knižky … dnes zúria, že pri moci sú práve tí, ktorých pohotovo odkopli, aby plávali s prúdom …

Najčastejšie kritizovanou praktikou bývalého režimu bola prax, založená na dokazovaní – neviny. V praxi to vyzeralo tak, že niekto na vás hodil špinu, a vy ste museli dokazovať, že to nie je pravda. Ak ste nevedeli dokázať, že hodili po vás klamstvom a pošpinili vaše meno, mali ste smolu.

Ako sa ukazuje, osvedčená praktika boľševikov sa opäť vracia na scénu, vlastne nikdy neodišla … kto dnes videl besedu na STV1, kde sedeli okrem iných aj poslanec Rajtár a minister vnútra Kaliňák, musel sa smiať a diviť, ako hlboko sme klesli. Nie, Kaliňák ma rozhodne nepresvedčil, že polícia a ostatné represívne zložky konajú nezávisle a objektívne. Ale na druhej strane, jeho kritik bol vyslovene trápny, pretože bez argumentov opakoval jednu…jedinú vetu. A očakával, že voličov s touto vetou presvedčí. No možno takých, ako niektorí slovutní ficobijci, ktorí denne vyplodia jeden-dva blogy, aby ošpinili nepriateľa, hoci akosi zabudli na vlastnú, boľševickú minulosť. Nie komunistickú … boľševickú.

Pretože kovaní boľševici dodnes veria, že tisíckrát opakovaná lož, alebo prekrútená pravda sa stanú – skutočnou pravdou. A rovnako tomu veria ich potomkovia, ktorí boli ešte za čias totality na miestach, kde sa nestraník nemal šancu dostať, a dnes veria, že sa na to – zabudlo.

Nezabudlo … a mám obavy, že práve zásluhou činnosti týchto neoboľševikov sa betónuje jedna strana, či skôr jedna elita pri moci, pričom bude veľmi ťažké, aby bola nahradená.

Ak má byť konkurenciou súčasnej koalície, vedenej SMER-om, zhluk ľudí, ktorí nie sú schopní argumentovať, nevedia prejaviť elementárnu úctu voči oponentovi … tak sme na tom naozaj zle. Pretože s týmito ľuďmi nedosiahnete zmenu, ide im len o vlastný prospech a každý úspešnejší protivník je automaticky – vagabund.

Nie je žiadnym tajomstvom, že podobným ľuďom nesmrdí žiadna cesta, akou sa dostanú k moci. Keď nevedia poraziť protivníka férovo, skúsia to intrigou, alebo podrazom. Ich vôbec nezaujíma pravda, ani volič, ani štát … túžia len po moci, nech už tvrdia čokoľvek. A sú oveľa horší, ako tí, ktorých kritizujú … však si spomeňte na slová niekdajšieho premiéra Dzurindu, ktorý na každú kritiku najprv reagoval slovami “ to nie je korektné “ a neskôr už bez problémov podrazil kohokoľvek, kto sa mu vzoprel. Kohokoľvek sa zbavil, ak mal pocit, že ohrozuje jeho postavenie. Ako to dopadlo ? Na to si odpoviete aj sami.

Jed otrávi každého, kto ho konzumuje … a je jedno, či ho vypije, alebo prijme sluchom … a jed neschopnosti súčasnej opozície otravuje spoločnosť, škodí štátu, voličom a hlavne – nedáva šancu na zmenu k lepšiemu.

Kto o niekom tvrdí, že je zločinec, mal by to vedieť podložiť dôkazmi. Ak to nevie, nemá čo robiť medzi slušnými ľuďmi a už vôbec nie ich zastupovať. A nech si myslíme čokoľvek, dnes je súdnictvo úplne inde, než tomu bolo za čias LenOna – Mečiara.

Pritom na zmenu stačí tak málo – vyhrať voľby. Skúste si však položiť otázku – kto z dnešnej opozície sa naozaj snaží (či snažil) vyhrať voľby ? Však sa pozorne pozrite na ich rétoriku – jedinou myšlienkou je – nikdy s Ficom. Naozaj veríte, že je to pre praktiky a rétoriku súčasného premiéra ? Ešte ste sa nepoučili, kam viedla kampaň s motívom – nikdy s Mečiarom ? Naozaj veríte, že po Mečiarovi prišla slušná a morálna garnitúra ?

Demokrati sa často obhajujú myšlienkou, že demokracia je to najhoršie, čo ľudia vymysleli … ale čo už, keď nič lepšie nemáme. Dovolím si tú myšlienku prekrútiť a konštatovať – R.Fico je to najhoršie, čo sa po Mečiarovi dostalo k moci, ale čo už – keď ho nikto nevie poraziť, ba dokonca sa ani nesnaží poraziť … teda vyhrať voľby.

Treba tvrdo tlačiť na na našich volených zástupcov, aby svoje tvrdenia podkladali dôkazmi, a pokiaľ to nevedia – nech bez meškania opustia miesto, ktoré si nezaslúžia. A vtedy môžeme veriť v lepšiu spoločnosť.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433392x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu