Založ si blog

Radujme sa – diktátor nepadol . ..

Sotva niekto pochybuje, že turecký prezident buduje vo svojej krajine diktatúru, neveľmi odlišnú od tej, ktorá svojho času prekvitala v Iraku za čias S.Husajna. A niečo majú aj spoločné – oboch v určitej dobe potrebovala bašta demokracie v pozícii spojenca a tak privierala oči nad ich pochybnými praktikami, ktorými sa snažili udržať pri moci.

Takže dnes radosťou tancujú frau Merkel s majstrom Obamom pri jedno  krbe a so šampanským v ruke tancujú nad správou – kamoš nepadol, spojenec ostáva. Pretože to už tak býva, že bezcharakterní ľudia sa kamarátia s každým, kto im zaručí kontinuitu postavenia – a oni predsa dnes Erdogana potrebujú, keďže je nutné v mene záchrany demokracie spútať európsky kontinent čo najtesnejšie.

Posledné udalosti v Turecku akosi zasiali pochybnosť, že sa nejaký prevrat vôbec odohral … presnejšie, čoraz viac sa to podobá na podvod z čias 11.septembra 2001, len obetí je menej … a zoznamy vinníkov sú obsiahlejšie a presnejšie. Podobnosť čiste náhodná, že vtedy sa našiel (zázrakom, však ?) nepoškodený pas jedného z únoscov lietadiel, a teraz dokonca kompletné zoznamy vinníkov a organizátorov prevratu, ktorých stihli pozatýkať rýchlejšie, ako začať – vyšetrovanie. Erdogan je dobrým žiakom, tiež žiada vydanie údajného hlavného vinníka, ktorý sa na jeho “ šťastie “ neskrýva v jaskyniach, ale žije v krajine najdôležitejšieho tureckého spojenca. Taká “ šťastná “ náhoda, však ?

Zamyslite sa – ako je pravdepodobné, že pár hodín po pokuse o prevrat bude niekto poznať presne mená vinníkov ?

Iste, môžete pozatýkať účastníkov, ktorí pobehujú po uliciach … ale z prvých správ sa skôr zdá, že sa čosi odohralo pod falošnou vlajkou, do rovnice sa dosadili falošné a bezcenné figúrky pešiakov, aby sa našiel dôvod na zničenie – skutočne cenných a nebezpečných figúr. Je nanajvýš čudné, že sa čoraz viac objavujú ľudia, ktorí sa síce zúčastnili pokusu o prevrat – ale vôbec netušili, o čo naozaj kráča. Je to náhoda ? Pochybujem … svet je už tak pošpinený klamstvom a túžbou po moci, že pravdu treba nielen vykopávať, ale niekedy doslova odkrývať formou odstrelu nánosu – nie horniny, ale špiny.

Narodil som sa a rástol som v krajine, ktorá bola síce oplotená – ale pokojná. No k dôchodku sa blížim v krajine, na ktorej bezpečnosť by som v stávkovej kancelárii nestavil ani zlámaný groš. A myšlienka spojená s prežitím pokojného dôchodku mi pripadá rovnako absurdne, ako povestná – komunistická spoločnosť, kde budú mať všetci podľa potrieb a nie podľa zásluh.

Je neskorá večerná hodina, kašlime na úvahy a vytiahnime rovno záver – dôchodku sa v lepšom prípade dožijem v diktatúre, ktorá bude tisíckrát horšia, než komunistická. A otvorene pochybujem, či ešte v tej dobe bude existovať to, o čom si naši predkovia nedovolili ani snívať – samostatný štát.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9465105x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu