Založ si blog

Mafijsko sa vracia . ..

Tohle je mafijsko, to není vlast … hovorieval Lojzíček, majiteľ malého plzenského obchodu začiatkom 90.rokov. Márne sa sťažoval na polícii, márne skúšal iné cesty, výpalníkov sa nevedel zbaviť, hoci zo svojej živnosti sotva prežíval. Nakoniec mal toho dosť, obchod zavrel a z Plzne sa odsťahoval … škoda, lebo obchod bol blízko a mal vždy niečo, čo iní nemali … a keď sme už boli na týždňovkách, neveľmi sa nám po smene chcelo behať niekde po meste.

Lojzík patril medzi tých, ktorý nikdy neuverili vo vinu Kajínka, najznámejšieho českého väzňa. Raz povedal, že na plzenskej kriminálke je viac zločincov, než v samotnej a nesmutne známej väznici – ktorá sa nachádzala na Boroch. V tej spomínanej dobe, keď viedol svoj obchodík, boli jednoducho sťažnosti zbytočné a niekedy aj nebezpečné. Mohlo sa pokojne stať, že sťažovateľ nielen neuspel, ale ešte aj čosi obchytil, aby si zapamätal – čo nemá robiť.

Dnes sa mi opäť vracajú spomienky na jeho rôzne výroky … aj na to slovo Mafijsko, ktoré nás často rozosmialo. Až na maličkosť – ktosi vyrába Mafijsko zo spolku, ktorého členmi sme sa pod nánosom klamstiev stali … a dokonca nás varuje, že ak budeme kritizovať súčasný vývoj, môžeme skončiť v čudných škatuľkách, napríklad medzi – extrémistami, nacionalistami a podobne. Sťažovať sa ? No-no-no …

Viete, čo znamená slovné spojenie “ ruský kolotoč “ ? Kedysi to bola moderná forma presviedčania kritikov, že nemajú pravdu a musia prijať iný, oveľa lepší názor. Spočívala v postavení nešťastníka do kruhu chlapov, ktorí si ho fackami – vymieňali medzi sebou.

Dnes by sme to mohli premenovať na “ bruselský kolotoč „. Z každej strany nás fackujú, čo všetko musíme chápať a tolerovať, pričom aj neustále upozorňujú, že ak nepochopíme – bude zle. Kedysi sa tomu hovorilo – vydieranie – a v bežnom živote sa to pokladalo za trestný čin, ba dokonca zločin. No v politike je to asi prípustné … však imunita, nie ? Len ešte nikto nemá odvahu, aby na nás zakričal, že mu môžeme vy…..ť jeho ctený, poslanecký ………… . no, možno sa aj tá doba čoskoro vráti, ktovie.

V médiách sa neustále prepierajú možnosti riešenia súčasnej “ explozívnej “ situácie na starom kontinente. A úmyselne sa obchádza to najjednoduchšie a najlacnejšie – ak nepoznáte úmysly návštevníka, stačí ho nepustiť do domu. Lenže … touto cestou by asi nikto nedosiahol svoj cieľ … a na obetiach politikom nikdy nezáležalo, keďže nie sú z ich radov.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432927x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu