Založ si blog

Darujte svojim deťom otroctvo – životom v ľahostajnosti

Ak by som mal dnes predpovedať budúcnosť Slovenska podľa súčasného vývoja vo svete, tak by som musel konštatovať jediné – neverím, že Slováci budú mať o polstoročie samostatný štát. A rovnako neverím, že strata samostatnosti bude trvať ešte tak dlho. Pretože väčšinu samostatnosti sme už počas posledného desaťročia stratili.

Väčšina známych, ktorí pracujú s financiami, hovorí o rozvrate financií vo chvíli, keď dlhy domácnosti presahujú 30% jej príjmov. Ak presahujú dlhy 50% príjmov, otvorene sa hovorí o jej ohrození, a blížiacej sa vidine krachu. Väčšina štátov, združených v európskych štruktúrach, “ disponuje “ zadĺženosťou, ktorá presahuje 60% HDP. A to dokonca aj tie krajiny, ktoré sa všeobecne pokladajú za bohaté – vlastne, a o tom sotva bude niekto pochybovať (s výnimkou demagógov), bohaté krajiny si udržiavajú vysokú životnú úroveň akousi formou zotrvačnosti, vyplývajúcou z možností, ktoré im dáva rozhodovanie nad osudmi hospodárstva krajín bývalého východného bloku. Pretože tie ešte majú aký-taký potenciál – či už trhu, alebo hospodárstva.

Ak vám niekto tvrdí, že sme na ceste za vysokou životnou úrovňou krajín ako Nemecko, otvorene a bezočivo vás klame. V skutočnosti je to tak, že vaša nízka životná úroveň je zárukou udržania vysokej životnej úrovne v Nemecku. Nikdy a nikde v dejinách ľudstva sa nestalo, ab páni popriali svojim sluhom a dali im to, čo sami majú. Kto v niečo podobné verí, mal by urýchlene preskúmať vlastný duševný stav – tým skôr, že postoj (nielen) Nemcov voči slovanským národom, ale nielen voči nim – je známy už dlhé stáročia. Nič nám nedarujú, ak na tom sami desaťnásobne nezískajú … a na tom nemení nič ani šaškovanie A.Merkel.

Včera nás kontaktovali záujemcovia o kúpu pôdy, presnejšie tej časti, na ktorej máme vinice. Nič by na tom nebolo podivného, keby – sa neozvali napriek tomu, že sme žiadnu pôdu nikde neponúkali a ani nemáme v úmysle predať. Ponuka nám doslova vyrazila dych – niekto chce zaplatiť za našu starú vinicu (ktorú musíme v budúcom roku kompletne obnoviť) 25 € za meter štvorcový ! Absurdnosť, ktorá však vyvolala nielen pochybnosti o “ kvalite “ tejto ponuky, ale aj niečom inom – kdesi sa totiž písalo, že slovenská pôda sa dostáva do rúk zahraničných vlastníkov aj napriek tomu, že to zákon neumožňuje.

Pre zaujímavosť – 20 – 25 € sa platí za štvorcový meter pozemku tam, kde je umožnená výstavba. Mám na mysli naše okolie. Iste, máme suseda, ktorý už roky predáva svoju záhradečku v cene, blížiacej sa 18 € za meter štvorcový, hoci zahŕňa len kúsok trávnika, vyschnutý vinič a je situovaná v zapadnutej diere na juhu stredného Slovenska. Však preto to roky predáva. A teraz zrazu niekto ponúka ešte viac ? Nebude to – nemôže to byť náhoda.

Ak by som mal definovať to, čo sa dnes na Slovensku deje, použil by som na to slová – prežierame budúcnosť svojich detí a vnukov. Pripustili sme, aby sa rozpredalo a rozpredávalo bohatstvo tejto krajiny. Krajiny, v ktorej sa neustále vymýšľajú nové poplatky a dane, aby štátny rozpočet dosiahol v roku 2019 stav z roku 1990 !!! Je to normálne ? Sme naozaj takí blázni ? Na každom rohu je vycapená tabuľka únie s nápisom – toto sa postavilo za európske financie, ale nikto si nekladie otázku, kde teda sú slovenské financie, keď výber daní nielen stúpa, ale sa dokonca rozširuje a napriek tomu premiér tejto krajiny prehlási, že bez peňazí z únie by sme neprežili.

Pripomína mi to stav našej rodiny v otázke jednej príbuznej, ktorá by bez našej pomoci neprežila. Jej rodičia kedysi zanedbali úradné posúdenie zdravotného stavu dcéry, a tak dnes dostáva sociálny príspevok čosi cez šesťdesiat eur, a hoci jej bude priznaná plná invalidita, nič sa v tomto smere nezlepší, lebo nemá povinne odpracovanú dobu v zmysle zákona. A tak je plne závislá na našej pomoci, na tom, že financujeme jej potreby. Je v presne rovnakej situácii ako Slovensko, no s jedným maličkým rozdielom – nemôže vyberať dane (nemá od koho), nemá žiadny majetok (avšak Slovensko svoj majetok malo !) … žiaľ, jej stav presne ilustruje Slovensko a stav tohoto štátu.

Prečo používam slová “ tohoto štátu „. Pretože by nikdy nevznikol, ak by nebolo jeho obyvateľom už na začiatku upreté ústavné (dokonca aj komunistami priznané) právo na slobodné rozhodnutie … a ak chcem použiť slovo “ vlasť „, mnohým sa to určite nebude páčiť, ale tou bolo pre mňa zaniknuté Československo. A nejaká pomlčka či iné absurdnosti mi boli ukradnuté, pretože Slovák som si odjakživa písal s veľkým S. Napokon, nepočul som o žiadnom Afroameričanovi, že by sa sťažoval – vadí mi to malé “ a “ v slove – Afroameričan.

Nedávno mi kamarát nadškrkol – no dobre, Československo ti nevadilo, a teda – prečo ti vadí nejaká predstava európskej federácie ? Najskôr preto, že ktosi tu vrieskal už v roku 1989 – chceme si vládnuť sami, nechceme kuratelu Sojuzu ani nikoho iného, chceme vstúpiť do Európy (vtedy som zakričal – ty chmuľo, kde sme dnes ? Visíme nad Európou ?), chceme o svojej budúcnosti rozhodovať na základe svojich potrieb … proti tomu som nemal nič, však nikde sa nehovorilo o opätovnom rozbití Československa (pretože rok 1992 sa len málo líšil od roku 1938) … a dnes mi rovnakí ľudia tvrdia, že samostatnosť je nemožná, bez podriadenosti veľkým to akosi nejde a Sojuz potrebujeme, len bude mať sídlo v Bruseli ? Potom mi ostáva veriť v jediné – teda, že o nich kedysi tí zločinní komunisti hovorili pravdu, keď tvrdili, že sú to zradcovia a kolaboranti západného kapitálu. Alebo ?

Pôdu rozhodne nepredáme … nie preto, že by nás fascinovalo oranie, sadenie a iné veci s tým súvisiace, ale preto, že je to jediná istota, ktorú naozaj máme. Pretože jedného dňa sa naozaj môže nastať situácia, kedy objem falošných peňazí, distribuovaných Bruselom prekročí únosné medze a bude treba splatiť dlhy – a vôbec si nerobím ilúzie, ako budú postupovať súčasní mocipáni. Vôbec im nebudú smrdieť komunistické maniere a pokojne urobia presne to, čo dnes kritizujú na roku 1953 – teda tzv. menovú reformu, ktorá bude v skutočnosti znárodnením úspor obyvateľstva. Bude tam len jeden rozdiel – vtedy bola hlavná motivácia toho kroku v neradostnom stave hospodárstva po II.svetovej vojne, teraz bude príčinou neschopnosť politikov viesť krajiny k prosperite, či skôr ich neochota.

A ešte ironická poznámka – viete, že komunisti boli geniálni zlodeji oproti demokratom ? Pretože v čase ich vlády všetci kradli a napriek tomu odovzdávali štát s vyššími príjmami než výdavkami. Pri vláde demokratov kradnú len mocipáni a dlhy neustále rastú – čím to asi bude ? Zodpovednou politikou, nie …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9458278x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu