Založ si blog

Augiášov chliev potrebuje pravidlá ako soľ

Priznám sa, už sa mi dávno prejedli rôzni kariéristi, ktorí preskakujú politickými stranami podľa potreby, aby si zachovali to, na čo svojím konaním stratili nárok.

Ak niekto kandiduje za politickú stranu, a neskôr sa rozhodne jej rady opustiť, mal by automaticky stratiť aj poslanecký mandát, nech už tvrdí čokoľvek. Pochybujem, že by niekto poslancov, odchádzajúcich z radov Siete do strany Most-Híd, dostal do poslaneckého kresla, ak by otvorene kandidovali za túto stranu. Rovnako mi nedáva zmysel, ako môže niekto byť členom poslaneckého grémia, ak nie je členom poslaneckého klubu – vlastne ani neexistuje poslanecký klub, ktorého členom by mohol byť.

Slovenský parlament pripomína skôr povestný Augiášov chliev, už len chýba Herkules, ktorý by sa dal na vyčistenie tejto inštitúcie. Ak chce byť niekto nezávislým poslancom, nech tak kandiduje už v čase volieb. Iste, momentálne sa to pre platný volebný zákon nedá, čo však zároveň znamená, že nezávislý poslanec je niečo, čo si vymysleli kariéristi, aby nemuseli dodržiavať pravidlá, ale udržali si funkcie a štedré príjmy. Títo ľudia, ak ich je vôbec možné nazvať ľuďmi, sa zaujímajú o jediné – bezprácny a ľahko udržateľný príjem. Asi nebude náhoda, že mnohí z nich v občianskom živote boli len bezvýznamnými persónami v neznámych firmách, ktorých obraty sa často pohybovali na bode mrazu … alebo boli trvale v červených číslach. Nejakým činom sa dostanú na kandidátku politických strán, a ajhľa – máme tu odborníkov na všetko. Hlavne na prezliekanie kabátov, a prepisovanie výsledkov volieb.

Takže sa pomaly dozvedáme, že koaličný prepletenec je už len trojčlennný, štvrtý partner z neho pomaly a isto vypadáva. No paradoxne, jeho zástupcovia, ktorí sa po jeho chrbte vyšplhali do poslaneckých lavíc – ostávajú. Vari v mene zachovania morálnych a demokratických princípov ? No určite … tomu by mohol uveriť jedine nejaký asociál, fičiaci na práškoch a pravidelných elektrošokoch …

Keď sa nedohodneme (teda nevyhovie sa našim požiadavkám), tak sa rozídeme, založíme si nové strany, zmeníme tričká … ale benefity z minulosti si ponecháme, však čo na tom, že sme si vybrali len to, čo sa hodí, nie ? Hlavne, nech sa nejako dohodneme a bude – oni potrebujú nás a my to nejako predsa využijeme, nie ? Tak vidím správanie odídencov zo SIETE. A vôbec nepochybujem o tom, že budú spolupracovať podľa potreby s kýmkoľvek, pokiaľ to bude výhodné pre ich osobné ciele – dnes s MOSTOM, B.Bugárom a R.Ficom – zajtra možno s I.Matovičom, R.Sulíkom a spol., a pokiaľ bude potrebné – tak aj s M.Kotlebom.

Slovenská politika pripomína čoraz viac mafiánsky klan. Všetci sa dokážu spojiť, aj odvekí nepriatelia, pokiaľ je to pre nich vzájomne výhodné. Pokiaľ by sa vedeli spájať v záujme štátu a národa, ešte by to bolo akceptovateľné. Avšak – vo svetle toho, čo sa deje posledné dni, sa opäť potvrdzuje jediné – slovenský politik sa spája výhradne v sebeckom – osobnom záujme. Keď sa pozorne pozriete na vývoj po sneme zanikajúcej SIETE, musíte vidieť jediné – súčasný scenár bol pripravený už pred snemom, a nech by sa bolo udialo čokoľvek, vývoj by išiel cestou a kurzom, ktorý nabral po ukončení snemu. Proste – na výsledku snemu vôbec nezáležalo, aj keď sa Hrnčiar a spol. chceli tváriť inak. Vývoj na sneme bol pre nich len zámienkou, ktorá im umožnila útek z potápajúcej sa lode.

Takže máte presnú odpoveď, čo spravia títo ľudia, ak sa bude potápať Slovensko. Pokojne budú nasledovať príklad garnitúry E.Beneša a spol., ktorá po mníchovskom diktáte zbalila svojich päť slivák a odišla pyskovať do exilu. A nechala tu národ, nech si “ užije “ maniere nových, nemeckých pánov.

Vivat Slovakia, vyprskol spoza krígľa piva akýsi podgurážený občan, volili ste “ hovädá „, nedivte sa, že žeriete z válova … však ste si sami vybrali, kam patríte. ( Starý kamoš z detstva to kedysi komentoval inak – jen voly si myslí, že si (svého) vola volí … )

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432213x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu