Založ si blog

Kto to financuje ? A kto očakáva prospech . ..

Nechal som si vypracovať kalkuláciu nákladov na vytlačenie dvoch miliónov letákov – obojstranná, plnofarebná tlač, na kancelárskom papieri bežnej kvality, formát A4, jeden list … prišla mi ponuka, a číslo na jej konci znelo – 156 800 €. Podotýkam, s množstevnou zľavou a jediná strana. Keďže predpokladám, že pamflet o kauze Bašternák nie je v rozsahu jedinej strany, kladiem si otázku – kto a prečo to platí.

Predovšetkým, ak to niekto nepochopil, jedna poznámka na začiatok – aj keď by boli vzťahy medzi Kaliňákom a Bašternákom 100% čisté, opozícia bude aj tak kričať – je to zlodejina, klamstvo a podvod na voličoch. Pretože SaS či presnejšie R.Sulík, a rovnako aj OĽANO či presnejšie I.Matovič nemajú žiadnu tému ani program, s ktorými by dokázali vyhrať voľby a zostaviť vládu, po ktorej im tak dušičky pištia … A netreba zabúdať na istú zásadu, ktorá hovorí, že stokrát opakovaná lož sa stáva – pravdou.

Zaujíma ma však niečo iné – kto a z akých zdrojov financuje celý cirkus Bonaparte. Aj keby sa použil ten najlacnejší materiál na výrobu pamfletu podľa scenára SaS a OĽANO, neverím, že by konečná cena bola dostatočne prijateľná na organizovanie cirkusov, kde obecenstvo sa počíta na stovky, alebo pár tisícok účastníkov. Do istej miery beriem vznik novín z dielne opozície ako posledný, skutočne zúfalý krok, akým chcú zvrátiť (pre nich) neprijateľný výsledok volieb. Pretože tesne po voľbách by nikto neuveril, že po pár mesiacoch bude vládna koalícia zložená z troch strán, pričom dve budú – SNS a Most-Híd. Nehovoriac o (zatiaľ) pohodlnej parlamentnej väčšine.

Iste, vypočul som si aj názor R.Procházku na koalíciu po tom, ako opustil predsednícky stolec v SIETI a jeho strana sa de facto rozpadla. Avšak, budem otvorený – jeho slovám neverím ani toľko, čo by sa do náprstka vošlo.

Súhlasím s názorom, že do slovenskej politiky a hlavne riadenia štátu nepríjemným spôsobom zasahuje množstvo oligarchov. Platí to však pre všetky politické strany, a to bez výnimky – ak teda nechceme brať do úvahy komunistov, ktorých činnosť je sotva viditeľná,a poukazuje na zjavný nedostatok prostriedkov.

Neverím však, že demonštrácie, pripravené opozičnými stranami, sú akosi bezplatné, jednoducho z ľudskej dobroty a snahy o dobro národa i štátu. Aj bez znalosti skutočných nákladov je zjavné, že niekto to musí financovať a rozhodne to nie je lacné. A ak to niekto platí, určite to nerobí z dobrého srdca, ale niečo očakáva … tým skôr, že dodnes sa nevyjasnila nielen kauza Bašternák, ale ani Gorila, či Sasanka. Len na tie posledné dve spomenuté kauzy sa akosi zabudlo … či skôr účelovo zabudlo.

Prečítal som si aj slová R.Kaliňáka v jeho blogu. Hoci na slovenskú politiku mám celkovo svoj názor, a nevynímam z toho ani SMER-SD, niektoré časti stoja za zamyslenie – napríklad o vyplácaní vratiek DPH pre L.Bašternáka za iných vlád … A hlavne – mali by sme sa naozaj pýtať, kto a prečo neľutuje desaťtisíce eur za pochybné kampane, a čo mu za to niekto – sľúbil.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

VIDEO: Rebríky, palice, plyn, agresívni ľudia. Lukašenko znova zaplavuje Poliakov migrantmi

19.04.2024 10:00

Poľsko znovu čelí návalu cudzincov, ktorí sa z východného smeru usilujú preniknúť na jeho územie.

policia meranie rachlosti radar

Pezinská Baba nie je diaľnica. Vodič dvojnásobne prekročil rýchlosť, prišiel o „papiere“

19.04.2024 09:56

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456331x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu