Založ si blog

Funkcia nad dieťa (podľa niektorých)

Je na rozhodnutí ženy, čo bude robiť po narodení dieťaťa – či ostane doma na materskej dovolenke a bude sa venovať dieťaťu, alebo nastúpi do zamestnania – no ostávam v nemom úžase, ak si niekto vyberie zotrvanie v zamestnaní (bez akejkoľvek prestávky mimo času pôrodu) a ešte je pohoršený, že nadriadený sa zaujíma o to, či bude schopný plnohodnotného plnenia povinností … či mu pridelí prácu.

L.Nicholsonová sa sama a dobrovoľne rozhodla pre okamžitý návrat do parlamentu. Nikto ju nenútil, a nepochybujem, že mnohým matkám sa pri pohľade na to, akým spôsobom uvažuje – zastaví rozum. Kritizovať nadriadeného za to, že sa (oprávnene) opýtal, či bude schopná plniť svoje povinnosti, je len ďalším dôkazom pokrytectva liberálov, ktorí už dlhšie robia politiku, založenú na myšlienke – čo iným vytýkajú, sami pre seba – žiadajú.

Aj vystúpenie R.Sulíka k téme správania predsedu parlamentu k ženám svedčí o mnohom. Už dlhšie visí v éteri myšlienka – liberáli sa vyčerpali, a sklamanie z rozbitia sna o premiérskom poste pre ich predsedu je tak veľké, že nemajú čím osloviť voličov. Aj keď si môžeme povedať na rovinu – v politike SaS sú dôležití výhradne podnikatelia, a ostatné obyvateľstvo je len do počtu.

Kto čím bojuje, tým aj padne

Iste, k ženám by sme sa všetci bez výnimky mali správať s primeranou úctou. Lenže pravidlo by malo platiť aj opačne. Ťažko môže ktokoľvek (nemám na mysli len ženy) očakávať slušné správanie a istý rešpekt, ak sa sám neriadi tým, čo žiada. Potom platí staré a osvedčené – ako sa do hory volá, tak sa z nej ozýva. Nebudem tu rozoberať nedávny škandál so zastupovaním A.Danka, poverením a jeho pravosťou pre A.Hrnčiara, či svojvoľným konaním L.Nicholsonovej. Pravdou však ostáva, že poverenie na zastupovanie predsedu parlamentu nemala, a napriek tomu – konala. Koľko úcty a rešpektu bolo v jej konaní ? Ani za máčny mak.

Za seba poviem jediné – ak sa žena rozhodne mať dieťa, mala by sa po jeho narodení venovať výhradne jeho potrebám, minimálne počas prvého roka. Na otco-dovolenky v prípade dojčiat neverím, a ženy, uprednostňujúce kariéru pred deťmi – za matky nepokladám.  

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

Škola / Školstvo / Žiak /

Školákom sa začali veľkonočné prázdniny, do lavíc sa vrátia o týždeň

28.03.2024 07:30

Veľkonočné prázdniny sú pre školákov posledným dlhším voľnom pred koncom školského roka.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9431812x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu