Založ si blog

Sen o obnove impéria neoživíte, páni

Bratislava má byť miestom, kde sa opätovne oživí habsbursko-lotrinský sen o obnove impéria, ktoré sa rozpadlo po tragických rokoch I.svetovej vojny. Našťastie … aj keď sa dnes mnohí búchajú do pŕs, že sú “ Európania „, skutočná moc je v rukách národov, ktoré poznajú a ctia svoje korene …

Len naivní ľudia veria verbálne deklarovanej rovnoprávnosti národov v rámci federalizovanej Európy. Už dnes je jasne vidieť, že pravidlá v rámci únie platia len pre tých, ktorí sú menší, slabší či chudobnejší. Ostatní sa pravidlami riadia, ak im to vyhovuje. Stačí spomenúť rozpočtové kotrmelce Grécka, či talianske hraničné “ sitko „, alebo nemecko-francúzsky podvod s názvom “ euroval „, ktorý mal v skutočnosti zachrániť politicko-finančné špičky pred odhalením ich nezodpovedného, ba priam zločinného hospodárenia s prostriedkami daňových poplatníkov a klientov.

Potemkinova dedina s názvom EÚ sa nedá reformovať. Britské referendum bolo síce tesné, ale naplno potvrdilo, že pochybnosti o perspektíve spoločného európskeho domu rastú, a je len otázkou času, kedy prevážia aj v iných krajinách. Dom,ktorý má plesnivé základy, nie je možné rekonštruovať. Oveľa výhodnejšie je – zbúranie. Plebs sa síce opíja práchnivým rožkom voľného pohybu, avšak ten im taniere nenaplní. Iste, cesty sú plné nových áut či ich lemujú ulice, zastavané novou zástavbou – ale skoro všetko je na dlh, ktorý sa zmluvne ťahá na desaťročia, pričom nikto nevie odhadnúť ani to, čo bude – napríklad za päť rokov.

Priam smiešne znejú slová propagandy, že únia sa pomaly dostáva z krízy a stabilizuje, čomu najviac pomáhajú opakované emisie – nekrytého eura. Spoločnej meny, ktorú dnes užívajú prakticky všetky krajiny neoprávnene, lebo neplnia podmienky jej užívania … a oprávnene, v súlade s nastavenými pravidlami ju prijali len štyri najchudobnejšie krajiny eurozóny – Slovinsko, Slovensko, Lotyšsko a Estónsko. Nečudo, pretože vlády bývalého východného bloku sú akosi odjakživa v predklone pred každým, s výnimkou záujmov vlastných národov.

O tom, aký je skutočný obraz únie, najlepšie svedčia bezpečnostné opatrenia počas schôdze členských krajín v Bratislave. Uzatvorené cesty, množstvo policajtov, to všetko jasne poukazuje na to, že ani tí najvyšší neveria tomu, čo oficiálne hlásajú – a tak sa pre istotu chránia, aby im ani náhodou nedalo obyvateľstvo najavo, čo si o ich práci naozaj myslí. Láska a úcta …na obuškoch a vodných delách ? Alebo na rôznych monitorovacích systémoch ? Kamerách v uliciach či elektronických dokladoch ? Kdeže … tento plošný systém špicľovania si ani komunisti nedovolili.

Hovorí sa, že o mŕtvych len dobre … ale čo robiť, keď mrcina európskeho domu páchne na kilometre ďaleko ? Hádam … čo tak ju konečne zakopať a obnoviť to, čomu sa tak výstižne hovorí – vlastenectvo ?

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457902x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu