Založ si blog

Moralisti . .. s rukami po lakte v špine zaborenými

Plne chápem averziu mnohých ľudí voči SMER-u, či R.Ficovi. Naozaj sa za tie roky jeho vlády objavilo toľko čudesných vecí a rôznych káuz, že každého by to znechutilo … a aj vyvolalo otázky, ako môže niekto udržať poriadok v štáte, keď nezvládne udržanie poriadku ani vo vláde. Ale …

… pôsobí smiešne, ak chcú o morálke a slušnosti počas vládnutia SMER-u a spol. hovoriť ľudia, ktorí sa verejne označia za pamätníkov povstania, hoci v čase konca II.svetovej vojny dosiahli vek sotva päť rokov … ešte smiešnejšie pôsobí, ak sa do pozície moralistov postavia ľudia, ktorí verejne tvrdia, že sa podieľali na víťazných kampaniach pravice, pričom ich nikto (akosi) nepozná. Nehovoriac o tom, že pravica na Slovensku voľby nikdy nevyhrala …

Aká je morálka týchto ľudí ?

Žiadna. Vedia o nej hovoriť, ale vlastne ani nerozumejú tomu, o čom hovoria. Vyžadujú ju od iných, ale na seba nehľadia. Zlostia sa, ak im niekto nastaví zrkadlo, okamžite siahnu po invektívach či priamych osobných útokoch, ale nad sebou sa nezamyslia nikdy. Asi tak, ako sa nad sebou nevedia zamyslieť diskutéri, ktorí majú tisíce príspevkov v diskusiách, ale počet príspevkov k téme, obsiahnutej v blogoch či priamo redakčných článkoch sa dá porátať na prstoch rúk. K téme nevedia povedať nič, tak aspoň útočia na tých, čo nejaký názor majú. Ak ich vyzvete – však napíš, vyprodukuj niečo, nech vieme … čo sa v tebe skrýva, okamžite sa vyhovárajú – napríklad nemajú čas na písanie nezmyselných blogov … čudné, lebo v jednom prípade autor podobného výroku síce nemá čas na prezentovanie svojich názorov formou blogu, ale má dosť času na dvestosedem príspevkov v diskusii počas celého dňa.

Pravda, z bútľavého stromu sa toho veľa vytiahnuť nedá … okrem roja sršňov alebo iného, naozaj človeku milého hmyzu

Celkom dobre sa zabávam, ak niekto skúša prekrúcať aj to, čo sa dá pomerne ľahko porovnať s realitou. Napríklad zákony … ak je niečo dané zákonom, len demagóg bude hovoriť o diskriminácii, ak niekto vyžaduje plnenie zákona a teda sa ním chce riadiť. Ak chce napríklad niekto hovoriť o spore Sulík – Danko vo veci účasti europoslanca na niektorých aktivitách parlamentu, mal by si najprv preštudovať rokovací poriadok. Vyhne sa tým vlastnému zosmiešneniu, a neurobí zo seba hlupáka.

Ak chce niekto iný volať po zrušení amnestií, ktoré udelil V.Mečiar v pozícii zastupujúceho prezidenta, nech sa najprv oboznámi s významom slova amnestia, postavením tohoto právneho aktu v právnom poriadku štátu … a nech sa skúsi zamyslieť aj nad následkami prípadného zrušenia amnestie, smerom do budúcnosti. Pretože – čo bolo možné raz, bude možné opakovane. Najmä na Slovensku. Nehovoriac o tom, že je pokrytecké, ak niekto žiada zrušenie amnestií V.Mečiara, ale nežiada zrušenie amnestií M.Kováča – pritom priamo navzájom súvisia.

Pravda by sa mala hľadať, nie však účelovo a výberovo … pôsobí trápne, ak niekto splodí stovky príspevkov a blogov, pričom jediným obsahom je všetko, založené na myšlienke “ …lebo Fico …“ … povedzme si otvorene, mizerný stav tejto krajiny majú na svedomí všetci, ktorí tu vládli a vládnu od r. 1990. A mimochodom, zmenu k lepšiemu nedosiahneme výmenou politickej garnitúry, ale len systémovou zmenou – teda zavedením jasných pravidiel a zodpovednosti.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457766x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu