Založ si blog

Kdeže, mafia sa nezmocnila štátu, ale celého kontinentu

Stalo sa pravidlom, že v istých intervaloch sa opakujú tlačové konferencie troch politických nemŕtvol – jedného šaša, jedného krikľúňa a posledného mohykána čias pokojného odovzdania moci. Naposledy tvrdili, že štátu sa zmocnila mafia … no, celkom to netrafili, pretože mafia sa zmocnila celého európskeho kontinentu.

Nech sa už traja “ bratia “ v neúspechu venujú čomukoľvek, realitou je ich neschopnosť pri snahe presvedčiť voličov – či už o vlastnej pravde, alebo schopnostiach. Nemôžeme sa tomu diviť, však aj kauzám sa venujú zásadne výberovo, teda len tomu, čo sa im hodí. Asi preto skoro týždeň čušali, aby sa trošku upokojila atmosféra po škandalóznej tlačovke M.Kočnera, kde sa toho povedalo oveľa viac, než by chceli počuť. A to, že rana padla správnym smerom, najlepšie dokazuje jedna skutočnosť – zatiaľ ani jeden z postihnutých nevyvinul viditeľnú snahu, ktorá by viedla … napr. k zablokovaniu rôznych stránok s údajne nepravdivými tvrdeniami. Prečo, na to vedia odpovedať zrejme len sami …

Mafia ovláda európsky kontinent, presnejšie krajiny, ktoré sú súčasťou podivného spolku s názvom únia … hoci dnes by sa už skôr dalo povedať, že – federácia. A nie hocijaká mafia – ale politická.

Včera som okrajom ucha zachytil informáciu o plánovaných zmenách vo voľbách do VÚC. Akosi som začul, vraj majú byť len jednokolové voľby predsedu samosprávneho kraja. Iste, snahu o tento spôsob “ zmeny boja “ plne chápem, keďže naposledy všetkých favoritov vyfackalo vrece krumpľov. Otázkou však je, komu má táto zmena pravidiel poslúžiť – a v tomto smere sa asi nebudem mýliť, keď budem konštatovať – nejedná sa o snahu, vedúcu k úspore verejných financií, ale len poistenie výsledku volieb – teda úspechu kandidáta z “ overeného “ košiara. Ktosi si proste povedal – Kotleba nesmie byť vzorom, ako sa dá vzoprieť predstavám niektorých strán a ľudí, ešte by sa mohlo stať nepredstaviteľné, a k moci by sa naozaj dostal niekto … kto by hnal pred súd svinským krokom všetkých, ktorí si doteraz tak veselo a beztrestne bahnili na účet občana.

Pretože panstvo, nech sa snažíte v médiách akokoľvek, je mi u prdele, či si za štátny príspevok kúpil Kotleba dom, alebo sídlo pre svoju stranu … tie peniaze už aj tak nikdy neuvidím, a môže mi byť úplne ukradnuté, ako sa s nimi naloží. Nehovoriac o tom, že ak by sme mali rátať domy, ktoré vznikli za pomoci verejných financií, alebo následkom rozhodnutí politikov … asi by sme veľmi…veľmi dlho rátali. A zrejme by sme neskončili len pri domoch …

Mafiu charakterizuje hlavne jedno – svoj cieľ sa snaží dosiahnuť akýmkoľvek spôsobom, pričom prostriedky si nevyberá. Iste, dnes už nemáme časy fyzickej likvidácie politikov, aj keď občas sa kde-tu niečo podobné vyskytne. Dnes sa to už robí na vyššej úrovni, napríklad za pomoci špagáto-škrabáka, teda novinára na povrázku, ktorý na objednávku píše rôzne analýzy a v pravidelných intervaloch hádže špinu prikázaným smerom. Občas kde-tu hodí špinu aj na svojho chlebodarcu, aby to pôsobilo akosi objektívne, väčšinou v situácii, keď jeho pán potrebuje upratovať vo vlastnom košiari. Väčšinou to funguje dobre, pokiaľ si náhodou nevyberie politik hlupáka, ktorý rozosiela špinu za pomoci mobilu a e-mailu. Vtedy nasleduje trapas, ak sa to odhalí … a padnú obvinenia zo samomontáže kamier, hoci autor tých slov ešte pred nejakým časom bol zhnusený, keď sa hovorilo … napríklad o samoúnose v nejakom inom prípade. Ktovie, možno má so svojpomocnými aktivitami skúsenosti … zrejme neuvažuje, koľko slov sa dá pomocou predpony –samo vytvoriť, a koľko z nich môže byť nepríjemných. Napríklad – samobitka, alebo samopodpálenie … má to ten -samo naozaj ťažké.

Keď sa vrátime k pravidlu mafie – cieľ za každú cenu – v podstate môžeme súhlasiť s tvrdením, že (nielen) Európu ovládla mafia. Stačí sa pozrieť na Slovensko a ajhľa – tesne po voľbách by autori výroku zostavili vládu s kýmkoľvek, hoci aj s vlastizradcami, chrapúňmi, klamármi a prezliekačmi kabátov. Len nech nie je pri moci SMER a Fico. V mene dosiahnutia cieľa by urobili čokoľvek – takže mafia ?

Euroval, Lisabonská zmluva, či dnes CETA sa musia (museli) schváliť za každú cenu, hoci aj za pomoci vydierania, pádov vlád či opakovania hlasovania – tiež mafia, nie ? Nie, dnes sa už vôbec nedivím, že skoro každý šupák má svojho hovorcu. Pretože ak otvorí ústa sám, často nemá predstavu, aké následky môžu mať jeho slová a ako sa môžu obrátiť proti nemu. Stačí sa nad nimi zamyslieť … iste, čím má myslieť, keď nosí na krku namiesto hlavy – peňaženku ?

Najgeniálnejším trikom mafie sú voľby. Vytvoria u ľudí dojem, že si môžu vybrať, kto bude zastupovať ich záujmy. V skutočnosti si ľudia môžu vybrať len medzi členmi (striedajúcej) mafie. Nedivím sa, že včera sa objavil v niektorom médiu propagandistický komentár, odsudzujúci socializmus, ktorý razil zvrhlú ideu, že za peniaze občanov sa má štát starať o naplnenie ich potrieb. Kto to kedy videl, aby mafia ľudí okrádala a ešte sa za ťažko nakradnuté peniaze starala o ich potreby ? A potom sa divíme, že naši poslanci schvália čokoľvek … pretože za ľudí pokladajú len sami – seba. Rodina nadovšetko … nie ?

Keď počujem výroky našej opozície, akoby som videl na zemi stoličku bez nôh, ktorá kritizuje trojnožku, že jej jedna noha – chýba. Vraj patrí do šrotu …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát. EÚ uvalí nové sankcie

18.04.2024 07:02, aktualizované: 07:37

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 10:05

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9454015x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu