Založ si blog

B. Obama – symbol bezcharakternosti odchádza

Čo klamstvom začalo, podlosťou končí …

Sotva môže niekto pochybovať o pôvode ceny za mier, ktorú získal (no skôr si kúpil) B.Obama, sotva usadol v Oválnej pracovni. A nič lepšie necharakterizuje éru, ktorá práve končí – nič pre svetový mier neurobil, a množstvo konfliktov a tragédií nesie jeho podpis.

Jeho posledné vyjadrenie o odplate Rusku za údajnú manipuláciu volieb len dokazuje, aký bol jeho skutočný charakter. Nie, vôbec by som sa nedivil, ak by Kremeľ vrátil Washingtonu tú dobrotu, ktorou Biely dom desaťročia “ obdarúva “ iných, keď sa snaží dosadzovať vlády a politikov podľa svojich potrieb. Napokon, bol najvyšší čas ukázať, ako sa môže cítiť národ, ak mu niekto vnucuje to, čo rozhodne nie je v jeho prospech – hoci v prípade výberu medzi Trumpom a Clintonovou sa konečný výsledok dá definovať slovami – z kaluže rovno do blata.

Ak sa vo svete ozývali hlasy, volajúce po predvedení vinníkov irackej vojny po udalostiach septembra 2001 pred súd, ešte viac by miesto na lavici obžalovaných patrilo B.Obamovi. V jeho prípade by sa dalo povedať, že klamal už vo chvíli, keď otvoril oči.

Európa by sa mala konečne spamätať, a začať sa naozaj riadiť vlastnými záujmami. Americká politika od roku 1990 neslúži na prospech nikomu, len Bielemu domu. Je to svojím spôsobom aj následok tolerovanej okupácie Nemecka po II.svetovej vojne, ktorá vlastne nikdy neskončila. Nemecko ako európska hospodárska veľmoc nerobí vlastnú politiku, ale len to, čo vyhovuje Washingtonu. Preto sa dnes boríme s problémom imigrantov, preto máme dnes občiansku vojnu na Ukrajine. A preto sme aj v nezmyselnom hospodárskom konflikte s Ruskom, ktorý začal na základe želania Bieleho domu … ale práve americké spoločnosti zo súčasnej situácie ťažia najviac. Prostredníctvom dcérskych spoločností v tretích krajinách, ktoré nemusia sankcie rešpektovať.

B.Obama bol nádejou po katastrofálnom období G.Busha, a stal sa ešte väčšou tragédiou.

Komu za to poďakovať ? Skorumpovaným, mienkotvorným médiám … zbabelým a skorumpovaným politikom, ktorí sa tvárili, že je všetko v poriadku ? Nie, nám voličom … že sme sa nedokázali pozrieť na vývoj objektívne a zbaviť sa sluhov na čele štátu.

A ak sa nedokážeme vzoprieť proti americkej diktatúre, ktorá sa čoraz bezočivejšie otŕča na svetle sveta, budeme trpko ľutovať.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456862x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu