Založ si blog

Závisť a nenávisť . .. nič iné opozícia nemá v ponuke

Naozaj uznávam, že v prípade slovenskej armády nie je možno veľa vecí v súlade s kostolným poriadkom. Nehovoriac o mojom presvedčení, že súčasný stav slovenskej armády je tak žalostný, že by nás v pohode vyfackovala aj partia opitých dážďoviek. Prečo sme to pripustili – to je téma na iné dni.

Zbežný pohľad na zloženie bezpečnostnej rady štátu hovorí, že A.Danko nie je jej členom – takže na prepožičanie vyššej hodnosti z akéhokoľvek titulu relevantný dôvod nie je. Priznanie vyššej hodnosti môže byť spojené s jeho (potenciálnym) zaradením v prípade konfliktu … o tom, aké môže byť jeho zaradenie, vedia len predstavitelia armády. Z môjho pohľadu by rozhodne nemohol byť veliacim dôstojníkom v poli, skôr len členom riadiacich zložiek, napríklad na generálnom štábe (naozaj len príklad). Kto však tvrdí, že hodnosť kapitána je previazaná s riadením bojovej jednotky, jednoducho – klame.

Priznám sa, je mi srdečne jedno, komu a akú hodnosť priznajú, alebo z akých dôvodov. Nespochybňujem, že máme v rámci armády zložky, na ktoré môžeme byť právom hrdí … lenže vo vojne je to svojím spôsobom ako vo futbale, zbytočne máte špičkového brankára, ak je pred ním v poli – prázdno. A keďže nemáme nielen povinnú vojenčinu, ale zároveň máme v školstve tak široké voľnomyšlienkárstvo, že polovica detí sedí počas telocviku na lavičke (pretože sú papierovo kripli), tak ma niekedy napadne najvhodnejšia stratégia v prípade napadnutia podľa hesla najlepší útok je útek. Tým skôr, že aj technické vybavenie máme na žalostnej úrovni, a ak sa už niečo náhodou kupuje – tak sa to dá sotva nazvať bojaschopnou technikou. Nehovoriac o absurdných nápadoch, kde počítam aj prenájmy stíhačiek … ktoré v podstate ani neprešli bojovou záťažou, a v prípade reálneho nasadenia (ak by tomu nebránili zmluvné podmienky) by si zrejme pilot v priamom strete s americkou alebo ruskou stíhačkou akéhokoľvek druhu pripadal skôr ako lietajúci cvičný terč.

V konflikte Danko vs Matovič však nejde ani o hodnosť kapitána, ani o obranyschopnosť Slovenska …

Nerobím si žiadne ilúzie, ako by to na Slovensku počas vypuknutia konfliktu vyzeralo – národ milujúce elity by vzali nohy na plecia a zmizli … česť výnimkám.  Konflikt medzi Dankom a Matovičom je len o tom, že Danko sedí na mieste, kde sa tesne po voľbách videl Matovič. Danko je predsedom parlamentu, a jeho protivník len krikľúňom, ktorý sa takmer určite nezapíše do dejín … Danko má moc, a Matovič – zlosť. Len o tom je ich konflikt. O nenaplnených ambíciách politickej “ firmy “ … a sklamaní, ktoré to prinieslo.

Ak sa obzriem za hodnosťami, poznám ľudí, ktorí “ skončili “ v hodnosti majora, pritom s výnimkou prijímača a občasných previerok (alebo cvičení) zbraň nevideli, niektorí ani nepôsobili v armáde a vojenčinu strávili za stolom … zaslúžia si teda hodnosť majora ? Čo nás po tom …

Čítal som, že profesionáli sa môžu právom cítiť urazení, že niekto dostal to, čo si sami museli tvrdo vydrieť … a prečo by sa mali tak cítiť ? Pre frčky na pleci ? Prečo by som sa mal zlostiť ja na bývalého nadriadeného, ktorý bol sprostý ako baganča, ale bol mi šéfom – keď na akúkoľvek zakázku sa musel ponížiť a zavolať mne či kolegom, aby nevyzeral ako neschopný blbec ? Je mi úplne ukradnuté, aké tituly a hodnosti niekto má, ak je v každej situácii odkázaný na pomoc tých, ktorí tie tituly a hodnosti nemajú.

Pretože som hrdý na to, čo dokážem … a nie na to, čo mi napíšu pred meno, keďže napísať sa dá naozaj veľa … pretože pozíciu či hodnosť bez zodpovedajúcich schopností pokladám skôr za trest, než honor … len si predstavte strach nositeľa z toho, že bude z titulu pozície alebo hodnosti musieť vykonať to, o čom vlastne nič – nevie.

Tragédiou tejto krajiny nie je (a nebude) kapitán Danko, ale skôr predstava, že by závistlivci či ľudia zaplavení nenávisťou sedeli na jeho mieste. Skončili by sme ako po páde Mečiara, keď si novopečené elity namiesto budovania štátu vybavovali účty, a vyhadzovali ľudí z práce – pre politické presvedčenie.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9467828x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu