Založ si blog

Ja nič, ja muzikant . .. veď dieťa je už dospelé, štát . ..

… sa postará. Mnohí by sa len divili, koľko “ ľudí “ zdieľa tento názor, ak majú dieťa, ktoré si i napriek dospelosti vyžaduje trvalú opateru.

Dal som slovo ľudí do úvodzoviek, pretože sa tváriť, že dovŕšením dospelosti sa ukončili povinnosti voči potomkovi, hoci nie je schopný vlastnej obživy a sotva niekedy bude – to môžu len príslušníci ľudského rodu, ktorých sotva môžeme nazvať – ľuďmi. Ešte smutnejšie je, že mnohí často a s obľubou opakujú, aké šialené podmienky vládnu v rómskych osadách, koľko je tam nevzdelanosti a chudoby, no – aj ten nevzdelaný Róm, žijúci v búde, pokrytej vlnitým plechom, sa stará o svoje deti často lepšie, ako vzdelaní ľudia, ohŕňajúci nosom nad jeho životom.

Pretože Róm dá svojim deťom všetko … čo môže. A ešte som nestretol takého, ktorý by bol iný.

Na druhej strane máme vzdelaných bielych Cigáňov (teda ľudí, ktorí cigánia od rána do večera ako najatí), ktorí svojim deťom doprajú len to najnutnejšie, často ich doma doslova skrývajú, pretože sa za ich zdravie (najčastejšie duševný stav) – hanbia. A pri každej pripomienke, že aj choré dieťa je človek a zaslúži si pokojný a šťastný život len dookola omieľajú, čo by mal urobiť štát – pretože oni nič, oni muzikanti.

Zámerne som napísal slová Cigáň a cigánia, pretože v čase môjho detstva sa pri klamstve hovorilo – čo cigániš, há ? Niekedy mám pocit, že niektorým ľuďom to hovorili málo, alebo vôbec. Dokonca u niektorých je unikátom, ak sa na svoje dieťa, na svoju krv – usmejú, či ho pohladia. Často sa tvária, akoby im celý svet ublížil, ako veľmi trpia, no utrpenie vlastného dieťaťa – nevidia, a nechcú vidieť. Len aby sme v hanbe neostali … nech nikto nevidí. Nech nikto nevidí, že majú choré dieťa, pretože by to bola hanba do nebies volajúca.

Čo tam po tom, že po rokoch aj napriek tejto taktike ľudia už dávno vedia, kto a ku komu patrí …

Veľmi dobre vedia, z ktorého hniezda dieťa pochádza a na počudovanie – nesúdia, nesmejú sa. To len tí si myslia, čo sa snažia pred ranou osudu skryť, namiesto toho, aby sa s ním zmierili a pokojne žili. Neuvedomujú si, že ostatných nepoburuje zdravotný stav dieťaťa, ale niečo úplne iné.

Správanie krkavcov, ktorí si hovoria – rodičia. A pritom sotva sú ľudia … kam sa my hrabeme na Rómov – však si nevieme ctiť ani to najdrahšie, čo na svete máme – vlastné deti. Ale chceme civilizovať Rómov, hoci sa sami často chováme ako – prasce. Kde ten svet speje ? Nevedno ….

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9463706x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu