Založ si blog

Hrdosť na (úspešný) príbeh Slovenska ? No takto “ sťatý “ som ešte nebol . ..

Pravidelne nám opakujú,že máme byť hrdí na úspešný príbeh Slovenska. Iste, nájdu sa aj takí, ktorí tomu veria či takí, ktorí to skúšajú.

Skúsme si teda poškrabkať ego …

 

  1. Spoločnú menu euro používa devätnásť krajín. Slovensko patrí medzi štyri krajiny, ktoré splnili kritériá prijatia spoločnej meny.
  2. Kritériá užívania spoločnej meny neplní nikto.
  3. Grécku na prijatie spoločnej meny stačilo falšovanie účtovnej agendy, Slovensko zvládlo splnenie tvrdých kritérií na 100%. Nepochybujem, že nielen Grécko si urobilo z pravidiel trhací kalendár.
  4. Na Slovensku si všetci platíme svoje dlhy vo vlastnej réžii, v rámci európskeho klubu sa na dlhy skladáme, pokiaľ sa nejedná o naše dlhy.
  5. Každá krajina je nezávislá, pokiaľ svojím rozhodovaním nezasahujú jej predstavitelia do predstáv a plánov v Bruseli.
  6. Meníme menu, nie cenu. Nová matematika hovorí, že 12 SKK je presne to isté, ako 0,90 €. Podľa mňa to nie je to isté a cena sa zmenila, ale kamarát mi povedal, že mám čušať a byť rád, že som svojho času preliezal z matematiky ročníky.
  7. Dotovanie potravinárstva a poľnohospodárstva je zvrhlosťou, ktorá deformuje trhovú ekonomiku. Asi sme v klube zvrhlíkov, keďže okrem nás všetci domácu produkciu výrazne podporujú. Ale my vytrváme a nenecháme sa zviesť na nepravú cestu. V takom Lisabone či Madride sa musia na nás dobre zabávať.
  8. Schengenské kritériá sme splnili do poslednej bodky, iní ich neplnia ani z polovice …
  9. Sme jednou z najbohatších krajín únie, keďže si pravidelne kupujeme pracovné miesta a odpúšťame bohatým platenie daní.
  10. Slovenský pacient nie je taký zvrhlík, aby chodil do nemocnice, vzdialenej tristo metrov, keď môže cestovať dvadsať kilometrov. V predstihu pochopil, že niektoré nemocnice nie sú pre pacientov, ale trafiky pre vyvolených.
  11. Štát je najhorší vlastník, ak je jeho majetok na Slovensku. Inde na svete sa pestuje zvrhlosť väznenia zlodejov, ktorí spôsobili škodu na majetku štátu. U nás šetríme súdy a miesto vo väzniciach, keď štát nič nemá, nikto to nemôže ukradnúť.
  12. Nepriateľ Bruselu je spoločný nepriateľ, náš nepriateľ je náš problém. Predsa nebudeme zaťažovať našimi problémami spojencov a partnerov.
  13. Hrdo pracujeme na špičkových pracoviskách za žobrácku mzdu. Predsa sa nebudeme plahočiť za štátmi, kde sa platí špičková mzda za poctivú prácu.
  14. S hrdosťou spomíname na to, ako sme sa zbavili nezodpovedného socialistického plánovania a hospodárenia, sprevádzaného prebytkovými rozpočtami a prešli na zodpovedné hospodárenie v štýle – keď na to nemáme, tak si požičiame. Napokon, ak je treba …peniaze sa vytlačia.
  15. Pracovnú silu si radšej dovezieme, než by sme mali zvýšiť minimálnu mzdu na primeranú úroveň, či zaviesť odmeňovanie podľa náročnosti a kvality odvedenej práce.

Úspešný príbeh Slovenska. Dám si pivko-dve, netajím. Ale nepamätám si, že by som bol tak sťatý, aby som veril v úspešný príbeh Slovenska. Možno to niekto vidí inak, možno sa zlomok elít pokladá za Slovensko a potom je ten príbeh z ich pohľadu naozaj úspešný. Pri pohľade na každodenný život vidím však niečo úplne iné.

Začul som na ulici …

Kto bol Ľudovít Štúr ? Maďarský poslanec v slovenskom parlamente, ktorý rečnil vo Zvolene… zdalo sa mi, že sa mi marí. Stretol som rôznych hlupákov a ignorantov, ale nepamätám zo školských čias nikoho, ani toho najsprostejšieho, čo by dokázal z úst vypustiť niečo podobné. Príbeh slovenského “ úspechu “ … nie, takto sa naozaj nemôžem sťať, aby som uveril.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432487x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu