Založ si blog

Blbosť s názvom – 13. plat

Typický populistický návrh, ktorého jediným cieľom je získanie potenciálu do blížiacich sa volieb. Ale žiadne riešenie sa za týmto návrhom nedá nájsť.

Kto chce zlepšiť príjmy a teda aj život pracujúcich na Slovensku, musí vedieť odpovedať na jednu otázku – pracujú na Slovensku ľudia kratšiu dobu, menej kvalitne či menej zodpovedne ako ľudia v krajinách, kde sa vyplácajú násobky našich bežných platov ? Každý, kto trošku pozná situáciu na Slovensku, musí priznať – naši ľudia pracujú viac, často vo veľmi náročných prevádzkach a sú na nich kladené oveľa tvrdšie požiadavky, než kdekoľvek inde – pričom mnohí môžu o niečom, ako je primerané zotavenie z choroby alebo dovolenka na oddych – len snívať. Smutné, pretože liečenie chorôb a dovolenky boli úplne bežným javom za socializmu, ale dnes sa berie dovolenka – na liečenie chorôb.

Takže netreba hovoriť o trinástom plate, ale treba zaviesť mzdu, primeranú náročnosti práce, ktorú ľudia vykonávajú. Treba sa prestať hrať na charitu pre zahraničných darebákov, a zaviesť jasné pravidlá – napríklad začať tým, že kto chce podnikať, musí mať na podnikanie kapitál, a kto ho nemá – má smolu. Treba ukončiť daňové výhody pre bohatých a prestane zívať prázdnotou aj štátna pokladňa, a nebude sa napĺňať na úkor potrieb bežných ľudí – napríklad rušením služieb v oblasti školstva či zdravotníctva.

Nie sú potrebné žiadne príkazy či zákazy. Stačia jasné pravidlá a ich dodržiavanie.

Prečo prikazovať podnikateľovi, koľko má platiť ľuďom či pravidelne vyjednávať o minimálnej mzde ? Zbytočné … stačí vypracovať jasný a prehľadný systém hodnotenia práce podľa náročnosti, požadovaného vzdelania a odborov. A stanoviť pravidlo – čím menej platíš zamestnancom, tým viac platíš štátu. Pretože o chudobného a nezabezpečeného dôchodcu sa musí nakoniec starať štát – teda my všetci. Čo je naozaj zlodejina.

Kto dobre platí prácu, nech platí menej daní a má úľavy. Ak si napríklad dopravca myslí, že za stovky kilometrov, denne strávených za volantom, je primeranou odmenou šesťsto eur v čistom na dlaň – nech platí napríklad trojnásobné mýto, zvýšené odvody, nemá nárok na štátne príspevky a podobne – však ušetril na pracovníkovi, tak nepotrebuje pomoc štátu, nie ?

A uvidíme, koľkí by naozaj skončili s podnikaním, koľkí by naozaj opustili Slovensko … ešte by sme sa poriadne divili.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Juraj Blanár / Robert Fico /

Fico odmietol nový migračný pakt EÚ, opatrenia označil za diktát

16.04.2024 11:59

Opatrenia v podobe prevzatia časti utečencov alebo finančnej či materiálnej pomoci pre krajiny zasiahnuté prílivom migrantov označil pred novinármi za diktát, nejde podľa neho o solidaritu.

žiga

Záverečné reči v procese so Štefanom Žigom nakoniec neodzneli

16.04.2024 11:46

Obhajoba proti rozhodnutiu podala sťažnosť. Tou sa bude zaoberať Najvyšší súd SR.

Kukláči / Polícia /

Kukláči so samopalmi zasahovali v Kaplnej. Pri akcii Zvar zadržali dve osoby

16.04.2024 11:22

V jednom z objektov v obci dochádzalo k nelegálnemu odčerpávaniu motorovej nafty z produktovodu vedúceho zo Slovenska do Česka. Polícia zverejnila autentické zábery zo zásahu.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Historickú budovu burzy v centre Kodane zachvátil požiar, jej veža sa zrútila

16.04.2024 11:07

Na videu miestnych médií bolo vidieť, ako ľudia vynášajú z budovy veľké obrazy, aby ich zachránili pred ohňom. Z budovy šľahali vysoké plamene a k oblohe stúpal hustý dym.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9452253x
Priemerná čítanosť článkov: 3866x

Autor blogu