Založ si blog

S hlavou v piesku sa asi ďalej neposunieme, nie ?

Možno si urobí generálna prokuratúra u niektorých ľudí dobrý bod návrhom na zrušenie strany M.Kotlebu, ale reálny efekt môže byť úplne opačný. Navyše by sme mali otvorene priznať, že ak by platili pravidlá slušnosti, morálky a spravodlivosti, na Slovensku by politické strany neexistovali. Všetky by boli zakázané alebo zrušené.

Však sa stačí pozrieť na parlament a položiť si otázku – ktorá z politických strán nebola pri nejakých pochybných obchodoch, alebo neboli pri nich jej členovia ? Alebo si odpovedať na otázku, či nie je darebáctvom už pravidelné hospodárenie s deficitom štátneho rozpočtu a zadlžovanie Slovenska, ktoré má čoskoro skončiť oslavami nad tým, čo bolo úplne bežné pred štvrťstoročím – teda “ vyrovnaným “ rozpočtom ?

M.Kotleba je ideálnym “ partnerom “ pre všetky politické strany. Konkurenciu oberá o podporu voličov a zároveň je skvelou zámienkou pri vysvetľovaní, prečo špičky neplnia to, čo sľúbili, ale zaoberajú sa tým – čo je nepodstatné. Pritom s názormi, ktoré dnes nazývame extrémistické sa najlepšie bojuje za pomoci diskusie – uvádzaním faktov a vyvracaním tvrdení, ktoré nemajú nič spoločného s realitou. Problém je však niekde inde – v prípade fašizmu a II.svetovej vojny sa v podstate účelovo vyberajú fakty a často vytvárajú aj umelo vymyslené pamätné dni, pričom obete z radov národa skoro nikdy a nikoho nezaujímajú. A ak – tak len okrajovo, vo forme obligátneho položenia vencov k pamätníkom a hrobom počas jedného dňa v roku. Nie je mesiac v roku, aby sa pri nejakej príležitosti nespomínal holokaust. Skúste však spočítať články, ktoré sa venujú iným obetiam fašizmu … napríklad slovanským. Vtedy pochopíte, kde sú korene rôznych, spoločensky neprijateľných názorov.

Strkáme hlavu do piesku a pokrytecky odmietame diskusie o čomkoľvek, čo je nám nepríjemné … máme strach z vlastnej minulosti, nechávame sa fackovať útržkami dejín, vytrhnutými z kontextu doby a udalostí. A nakoniec sa divíme – čože sa to deje, prečo máme v spoločnosti ľudí, ktorí sú schopní na požiadanie hajlovať aj pred kamerami … ?

Odpoveď nájdete medzi ľuďmi … budem citovať slová jedného mládežníka, ktoré som náhodne počul pri obede – “ … prečo by som mal mlčať, keď ma nejaký pokrytecký bastard z Bruselu fackuje pre minulosť, ktorú som nezažil ja ani moji rodičia, a na druhej strane sa pokojne prizerá, ba dokonca prisluhuje pri vraždení a rozvracaní rôznych krajín sveta ? “ … citát bol pôvodne doslova pretkaný rôznymi “ slovami „, ktoré však nie je možné uviesť. Ale podstata výroku ostala zachovaná, a jasne poukazuje na to, že nespokojnosť nie je ojedinelá a ak niekto tvrdí, že všetko je otázkou výmeny generácií – klame sám seba.

Ťažko sa diviť, aké strany a ľudia získavajú podporu voličov, pokiaľ sa ignoruje ich nespokojnosť a pocit krivdy. Politik či zbohatlík si postaví vysoký múr, posiaty kamerami a verí – všetko je tak, ako má byť. Ale tento prístup funguje len istý čas. Navyše, vo vzťahu k mysleniu ľudí a ich názorom nefunguje vôbec. Skôr nahráva tvrdeniam ľudí s názormi, ktoré sa naozaj blížia k extrémizmu.

Navyše v okamihu, keď sa začne ohýbať paragraf, aby sa spoločnosť “ zákonným “ spôsobom očistila od istých foriem názorov, končí akákoľvek sloboda prejavu a demokracia, a potichučky sa vracia – diktatúra. Pritom stačí tak málo – dodržiavať predvolebné sľuby, poctivo pracovať v prospech občana a trpezlivo vysvetľovať, v čom sú niektoré názory “ neprijateľné “ … komunikovať s voličmi, diskutovať s oponentmi.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457745x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu