Založ si blog

Správa o republike . . .

Možno, že Slovensko žne na medzinárodnej scéne potlesk, ale občan sa nemá lepšie, alebo to veľmi necíti – tie úspechy Slovenska.

Správu prezidenta o stave republiky som akosi prehliadol – ako sloh žiaka, ktorý síce navonok pôsobí kvalitne, ale len preto, že jeho obsah tvoria myšlienky iných. V prípade správy prezidenta treba dodať – aj záujmy iných.

Napríklad korupcia – ak sa bude tvrdo žiadať od úradníka, aby sa správal k občanovi zodpovedne bez ohľadu na jeho pôvod a majetkové pomery, a rešpektoval, že práve občan je zdrojom jeho obživy – korupcia poklesne. Pokiaľ je však mnoho vecí závislých na tom, kto a koho pozná – je to ideálne podhubie pre korupciu. A platí to v každej časti života spoločnosti.

Realita Slovenska je, že na pozíciách spojených so správou štátu a službou občanovi dnes sedia ľudia, ktorých občan a štát nezaujímajú, a ak predsa – tak len vo verbálnej rovine, v rámci politického súperenia. Či sí to niekto pripúšťa alebo nie, dnes o obsadení pozícií nerozhodujú schopnosti uchádzača, ale jeho kontakty či oddanosť záujmom tých, ktorí ho môžu nominovať. Kedysi bola potrebná stranícka knižka, dnes stačí aj plný mešec. A prepečie sa všetko, vrátane ranných kávičiek a raportov pre neoprávnené osoby.

Modrá je dobrá …

Nič nedokáže lepšie ilustrovať súčasnosť, ako niekdajší slogan. Pretože zároveň vypovedá aj niečo iné – ak nie si modrý, nemôžeš byť dobrý. Ťažko sa diviť, ako tento štát vyzerá. Napokon, mnohé funkcie sa obsadzujú len na základe toho – koho a kto nechce. Vrátane pozície prezidenta krajiny. Nikto nehľadá kvalitu, stačí ak to nebude ten či onen …

Súhlasím, že extrémizmus v slovenskej spoločnosti bujnie. Nie je to však zásluha M.Kotlebu, ako sa mnohí snažia tvrdiť. Pretože členovia jeho strany sa možno extrémne vyjadrujú na verejnosti … ale ich politická konkurencia, ktorá sa ich dnes snaží vystrnadiť z politiky (a len kvôli miestu pri koryte, nie pre ich reči a názory) sa extrémne správa – napríklad ignoruje každého a všetko, okrem seba a svojich záujmov. Aj to je prejav extrémizmu, či nie ?

Myslel som, že kolektívna vina je spomienkou na minulosť. Mýlil som sa … je to inak. Ak spôsobí škodu niektorý člen vlády, nedá sa to riešiť, pretože vláda je kolektívny orgán a kolektívna vina sa predsa nepripúšťa. Ak má však sprosté a primitívne reči člen politickej strany, tak zrazu je kolektívna vina prípustná a vyradí sa celá strana. Hoci by sa mala vyvodiť zodpovednosť voči konkrétnej osobe, čo by bolo nepochybne efektívnejšie aj z hľadiska boja proti extrémizmu. Takto sa ozve potlesk – zakročili sme a strana bola zrušená, a čo tam po skutočnosti, že členovia zrušenej strany prešli do inej a všetko ide ako predtým. Efekt boja proti extrémizmu ? Politik má čiaročku, že niečo urobil a občan slzičku, pretože zaplatil, ale nič sa nezmenilo.

Propaganda proti NATO a EÚ. Hm, pekne prepytujem a neustále mastenie hláv, že bez NATO a EÚ budeme stratení – to nie je propaganda ? Je … ale ako za čias RVHP a VZ sa to dnes vydáva za jedinú možnosť. Nie, určite sa nedivím, keďže krajinu riadia prezliekači kabátov, zbohatlíci s pochybnými vzťahmi, a iná “ užitočná “ verbež …

Prečo sa teda štát v očiach Európy posúva, ale občan to necíti ? Pretože základom demokracie súčasného typu je chaos a anarchia. Však zamestnajte vo firme poldruha stovky ľudí, a skúste založiť prosperitu firmy na rozhodovaní väčšiny bez akejkoľvek zodpovednosti – uvidíme, ako dlho firma prežije. Pretože tá slovenská štátofirma prežíva len zásluhou hromadenia dlhov a okliešťovania práv tých, ktorí všetko platia. Ale to v správe prezidenta nehľadajte …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

USA Poľsko Duda Trump Stretnutie

Poľský prezident Duda si pochvaľuje priateľské stretnutie s Trumpom

18.04.2024 12:24

Hovorili aj o Dudovom návrhu, aby členovia NATO zvýšili svoje výdavky na obranu na tri percentá svojho hrubého domáceho produktu.

Branislav Zurian

U Zuriana došlo k mnohým zmenám. Boli nevyhnutné, tvrdí Šutaj Eštok

18.04.2024 11:36, aktualizované: 12:27

Zmeny mali podľa ministra vnútra prispieť k ukončeniu vojny v bezpečnostných zložkách.

parlament

Poslanci riešili zmeny v zložení výborov, čaká ich aj hodina otázok

18.04.2024 11:20

Dôvodom je nastúpenie nových poslancov do parlamentu.

Boris Beňa

Šutaj Eštok: Beňu v Kongu zadržali podľa informácii zo SIS pre podozrenie zo špionáže

18.04.2024 10:50

V roku 2021 bol Beňa odsúdený na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9454498x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu