Založ si blog

Pokrytecký plač futbalového gigantu

Barcelona sa chce súdiť, ak jej francúzsky konkurent PSG odkúpi hráča Neymara za šialenú sumu 222 miliónov eur …

Asi by sme aj mohli zdieľať pobúrenie španielskeho veľkoklubu, nebyť dlhodobého vývoja v európskom klubovom futbale, na ktorom aj Barcelona výrazne participuje. Nie, rozhodne sa nemienim zaoberať niektorými rozhodnutiami rozhodcov v zápasoch, ktoré futbalová verejnosť často kritizuje. Na to sú iní … a mali by na to byť hlavne odborníci.

Ale … Od začiatku 90.rokov sa vytvoril pochybný systém európskych futbalových súťaží, ktorý dlhé roky diskriminuje kluby z menších krajín, a viac-menej ich doslova okráda o výsledky ich tvrdej práce. Futbal sa stal obrovským obchodom, v ktorom pokrytecký plač Barcelony nad pravidlami fair-play v otázkach financovania vyznieva doslova trápne. Stačí spočítať, koľko klubov hrá v hlavnej súťaži Ligy majstrov, hoci sa už dlhé roky ani len nedotkli majstrovského pohára vo svojej krajine. A naopak spočítať kluby, ktoré ani nenazreli do hlavnej súťaže Ligy majstrov, hoci sú viacnásobným majstrom svojej krajiny, a obvykle končia niekde v predkolách, alebo dokonca sa nedostanú ani do predkôl tejto súťaže, keďže nemajú „správny“ koeficient. Ako vidia fair-play fanúšikovia a majitelia týchto klubov ?

Futbal je dnes nielen veľkým obchodom, ale aj veľkým – podvodom.

Stačí si pripomenúť vyšetrovanie finančných praktík v španielskom futbale, kde sa pravidelne získavali hráči za sumy, ktoré nemohli španielske kluby zaplatiť, a tak sa kupovalo doslova „na sekeru“, s „dobrou“ vierou, že raz v budúcnosti sa snáď zaplatí.

Niet pochýb, že podobné praktiky sa mohli uplatňovať len s tichým súhlasom kontrolných orgánov, niet rovnako pochýb, že aj dnešné dlhy niektorých bánk, ktoré sa dnes likvidujú pod pláštikom eurovalu, pochádzajú práve z týchto špekulatívnych obchodov, z pohľadu klientov bánk – doslova zločinných.

Futbal je hra, ktorá má baviť ľudí. Žiaľ dnes predošlá veta už neplatí. Súdiac podľa množstva financií, ktoré sa vo futbale točia, je to skôr práčka špinavých peňazí a doslova raj pre korupciu a špekulantov. Takže Barcelonu netreba ľutovať ani podporovať – dostala po hlave palicou, ktorú sama s obľubou používa.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Matúš Šutaj Eštok, Vianoce, hasiči, policajti, Štedrý deň

Policajti vo veľkom odchádzajú do civilu. Šutaj Eštok ich chce udržať tisícovými odmenam

25.04.2024 04:00

Kým financmajster uťahuje opasok, minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) sľubuje policajtom nové finančné príspevky, ako aj valorizáciu tých, čo už dostávajú

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9463034x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu