Založ si blog

Naozaj „moderné“ videnie pravidiel podľa V. Remišovej

Ak bude treba, Kiska by sa mal za kauzu ospravedlniť … (V.Remišová, poslankyňa NR SR za OĽANO)

Nuž, treba uznať, že na svoje predošlé názory v súvislosti s rôznymi politikmi vládnej koalície má dnes V.Remišová naozaj „pokrokové“ názory. Podľa nej stačí verejné ospravedlnenie a život pôjde ďalej. Len škoda, že podobne pokrokovo nevidí napríklad otázku bývania premiéra R.Fica v komplexe Bonaparte. Pretože medzi týmito prípadmi je priepastný rozdiel.

V prvom prípade by OĽANO a V.Remišová uvítali odstúpenie premiéra, prípadne aj predčasné voľby, pretože býva v obytnom komplexe podnikateľa, ktorý je podozrivý z neveľmi zákonných praktík. Nič na ich postoji nemení ani fakt, že podnikateľ zodpovedá za svoju činnosť sám, a s jeho podnikaním nemá premiér nič spoločné.

V druhom prípade sa podľa medializovaných informácií skutky udiali v čase, keď bol konateľom dotknutej firmy súčasný prezident SR.

A ajhľa, hoci tu je zodpovednosť priamo vyplývajúca zo zákona a dotýkajúca sa osoby prezidenta, zrazu V.Remišovej postačí – aj ospravedlnenie.

Bola by chyba, ak by vládna koalícia, ktorá je plná škandálov, stratila v osobe prezidenta prirodzenú protiváhu,“ zdôraznila V.Remišová.

Musím priznať, že ak som doteraz poslankyňu pokladal za účastníka križiackej výpravy s malou šancou na úspech, ale v zásade som veril, že niečo pravdy na jej výhradách voči súčasnej koalícii bude (pretože ide o charakter), tak vyššie uvedený výrok dokonale poprel všetko, čo predtým tvrdila. Ba skôr potvrdil, že vlastný záujem nad všetkým stojí.

Nie, rozhodne som nikdy nebol fanúšikom partičky do tenisovej štvorhry – hnutia OĽANO. Často som bol presvedčený, že viac ide o cirkus pre verejnosť, než o reálne naplnenie tvrdení, ktoré predstavitelia tejto „strany“ posielali na verejnosť. Ba neraz som bol zhnusený vystupovaním lídra hnutia, I.Matoviča. A tom som bol predtým presvedčený, že väčšie zhnusenie, ako som pociťoval nad vládnutím V.Mečiara alebo M.Dzurindu – nepocítim. R.Fica zámerne nespomínam – nie je to pre mňa téma, jeho vládnutie pokladám za následok vládnutia jeho predchodcov, nie výsledok jeho manažérskych schopností.

Ale ani v najdivokejšom sne som nečakal alibistický výrok, aký predniesla V.Remišová. A možno ani nie tak alibistický, ako skôr – pokrytecký.Avšak dokonale ilustrujúci súčasnú slovenskú politiku – v boji proti nepriateľovi je prípustné všetko …

P.S. Nakoniec na veselšiu nôtu – gratulujem P.Saganovi k zápisu do histórie cyklistiky.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433298x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu