Založ si blog

Kedy (SMER padne) bude na Slovensku lepšie ?

Odpoveď je jednoduchá – v tejto kombinácii to nebude nikdy. Je úplne jasné, že R.Fico a jeho strana SMER-SD sú za zenitom svojej politickej výkonnosti, no na ich miesto sa tlačia ľudia, ktorí sa od nich neveľmi líšia, ba v mnohom sú oveľa – horší. Na skutočnú zmenu života treba veľkú metlu a malé ohľady.

Možno by sa mohlo začať upratovanie v médiách, ktoré ponúkajú verejnosti (na konzumáciu) len nekultúrny odpad a zámerne skreslené „spravodajstvo“. V otázke spravodajstva sa stala z komunistickej propagandy – bruselská – , ale výsledok je oveľa horší. Prakticky každý nositeľ odlišného názoru je označený hanlivými nálepkami, najčastejšie v spojení s nacionalizmom a extrémizmom. Verejnú mienku modelujú články treťotriednych škrabákov, ktorých by kedysi a to aj za čias nahrubšej komunistickej deformácie myslenia v čase normalizácie – nevzali do žiadnej redakcie ani na pozíciu nosičov kávy. Medzi najpredávanejšie médiá patria periodiká, zarábajúce na propagácii násilia, ktoré sa kde-kade udialo vo svete. Z televíznych obrazoviek strieka krv a násilie dvadsaťštyri hodín denne, a to aj napriek tomu, že to zákon zakazuje. Nie je ťažké pochopiť, aký vplyv má súčasné dianie na myslenie a konanie dorastajúcich generácií. Nič to neilustruje lepšie, ako výkrik sotva desaťročného chlapca na ulici, keď volal na rovesníka „odkopnem ti tú sprostú kotrbu“. Ešte som to napísal slušne, pretože jeho výrok bol oveľa vulgárnejší.

Upratovanie by (muselo) pokračovať likvidáciou partokratického systému, a tým sme vlastne – už mimo reality – pretože niečo podobné je nereálne. Celkom ma pobavila dvojitá optika politikov, keď vykrikovali svojím oponentom rodinkárstvo, a zabudli, ako konali sami v čase, keď sa dostali k moci. V čase, keď dosadzovali na vysoké vládne posty ľudí, ktorých kvalifikáciou bol záujem o predmetný odbor, alebo „dokladanie“ zeleniny kdesi v hypermarkete. Ako to dopadlo, to dobre vieme – netrvalo dlho a hrýzli sa medzi sebou do poslednej kvapky krvi.

Nakoniec, o lepší život občana nejde žiadnemu politikovi … stačí počuť zúfalý výkrik „osvojili si naše nápady“ a hneď vieme, na čom sme. Pokiaľ niekto urobí niečo, čo je pre ľudí, ale nie je to „z našej strany“ – nemôže to byť dobré. Nikdy ! Možno preto, že nápad a realizácia sú dve rôzne veci. A možno aj preto, že nápad mal ostať len nápadom a autor ho vlastne nikdy nemyslel vážne. Mal len opiť voliča a ukázať – pozrite, my chceme pre vás lepšie. A neskôr by nasledovala tradičná výhovorka – vtedy sme nevedeli, ako sú na tom veci naozaj.

Slovensko je dlhodobo a bez ohľadu na vlády autobusom, preplneným cestujúcimi a riadeným nevidiacim šoférom. Všetci dnes špekulujú, komu a za čo chystá Kotleba zlatý padák, no nikoho netrápi, že o morálke kričia najviac ľudia, zastávajúci dve-tri funkcie, z ktorých nevykonávajú ani jednu poriadne a v súlade so slušnými móresmi. Ja za to neberiem plat, kričia (alebo ho rozdávam sociálne slabším) … nie, ty neberieš plat, ale robíš škody, ktoré tiež – nenahradíš, pretože si svoju prácu nevykonávaš tak, ako by si mal. A keby to bolo inak, možno by sociálne odkázaní nepotrebovali tvoju „charitu“.

Kedy teda bude lepšie na Slovensku ? Keď odídu všetci politickí kleptokrati, každý bude zodpovedný za svoje rozhodnutia pri riadení štátu a výkone verejných funkcií, a novinár nebude hanbou svojho remesla …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457040x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu