Založ si blog

Na (nielen) prešovskú nôtu . . .

Otvorene poviem, nikde na Slovensku som nevidel toľko krásnych a rozumných žien, ako v Prešove … niekedy má napadá, že Stvoriteľ bol po ťažkej drine unavený, a tak sa v metropole Šariša nielen zdržal … ale aj venoval tomu, čo robí svet krásnym …

No medzi ľuďmi sa nájdu aj takí, ktorí sa nevedia chovať ako ľudia … hovorím o tebe, neznámy na VW Touareg s prešovskou značkou, ktorý si včera na primrznutej ceste v smere Dobrá Niva – Zvolen vystrájal doslova “psie” kusy, bezohľadne a priam šialene nielen predbiehal na úsekoch, kde je to zakázané, ale dokonca si našiel odvahu vytrubovať na odbočujúce vozidlá v smere Ostrá Lúka, pretože pre teba je prijateľné všetko – aj predbiehanie cez plnú čiaru na križovatke !

Dúfaj, že nestretneš rovnakého, ako si ty. Dúfaj, že nikto a nikde nedoplatí na tvoju bezohľadnosť. A hlavne dúfaj, že sa nebude niekto správať ako ty (málo pravdepodobné, dnes je to bežné), a nedoplatíš na správanie tebe podobného – ty sám. Alebo niekto, na kom ti záleží. Pretože nešťastie nechodí po horách, ale po ľuďoch.

Ale, ak už o bezohľadných “vodičoch” na zimných cestách, tak aj o “profesionáloch” za volantom …

Musím priznať, že som spokojný so zvýšeným počtom hliadok na cestách. Nie som však spokojný s tým, akým spôsobom realizujú svoju činnosť. Za posledný týždeň som videl tri kamióny v priekope vedľa cesty, asi štyri-päť doslova zdemolovaných áut, a niekoľko vyvrátených značiek. A niečo mi nejde do hlavy …

Úseky, ktoré sú v zime kritické, poznáme mnohí. Najmä horské priechody. Nejde mi do hlavy, ako sa môže na ceste druhej triedy, vinúcej sa cez hory, objaviť niekoľko kamiónov, na pneumatikách dosť pochybnej kvality (tak zničených, že sa už ani nedá poriadne rozoznať ich druh), hoci na oboch koncoch daného úseku sa niekde pohybujú hliadky – či už označené, alebo civilné. Nejde mi do hlavy, ako sa môže niekto vyťahovať pri káve, že v priebehu dňa sa dopustil troch závažných priestupkov, a vždy to skončilo len udelením pokuty.

Nejde mi do hlavy ani to, ako môže niekto kontrolovať v blízkosti križovatky prechádzajúcich vodičov a vôbec mu nevadí pohľad na autá, priamo parkujúce v križovatke, na prechodoch pre chodcov, alebo vodičov, veselo blokujúcich cestu a debatujúcich cez okienko s kýmsi na chodníku.

Nejde mi do hlavy, ako môžu profesionáli v autobusoch jazdiť za zlej viditeľnosti v hmle – bez svetiel. Nejde mi do hlavy ani to, že som včera videl niekoľko aút napospol luxusnejšieho vydania, ktoré majú zrejme smerovky len ako súčasť príplatkovej výbavy, nezaujímavej pre vlastníkov. Asi veria v jasnovidectvo ostatných …

A na záver – je zima, a tú vždy sprevádza nielen ľad a sneh, ale aj častejšie úrazy ľudí. Vodiči … nechovajte sa ako prasce ! Ak ide sanitka, je normálne dať jej priestor aj vtedy, keď nemá zapnuté výstražné svetlá, alebo sirénu. Nikomu neublíži, ak chvíľu počká, alebo sa uhne na kraj cesty.

 

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9466799x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu