Založ si blog

Policajt plní povinnosť – zle je, neplní – tiež je zle. Čo vlastne chcete ?

Skúste sa zamyslieť – čo by ste cítili, ak by bol policajtom váš príbuzný, a nejaký darebák by ho zmrzačil, alebo dokonca usmrtil pri plnení povinností len preto, že mu bránil v páchaní trestnej činnosti ?

Policajt slúži ochrane vášho zdravia, života i majetku. Medzi policajtmi je rovnaké percento nepoctivých ľudí, ako v celej populácii. Ale nepochybujem, že väčšina policajtov vstúpila do služby práve preto, aby pomáhali ľuďom.

Smrť človeka je tragédia, a bez ohľadu na to, aký človek zomrel. Ale … každý, kto neuposlúchne pokyn policajta a dokonca na neho zaútočí (pretože aj auto je zbraň), musí rátať aj s následkami. Policajt má úplne rovnaké právo, ako každý iný občan – na ochranu svojho zdravia a života. A má aj povinnosti. Jednou z nich je vykonať všetky potrebné opatrenia, aby zabránil v dokonaní protizákonného skutku, alebo mu predišiel. A rovnako je povinný zadržať páchateľa protizákonného konania, pričom môže pri výkone svojich povinností použiť všetky zákonom povolené prostriedky. A teda aj služobnú zbraň.

Policajt koná, aby chránil vaše záujmy a práva. Prečo teda útočíte skôr, než sa záležitosti objasnia ? Len preto, že nejaký primitív denne kdesi vybľakuje a przní každého, kto nekoná tak, ako si on predstavuje ? Len preto, že ktosi nepozná právny systém a vykrikuje, koho majú policajti zadržať, koho majú uväzniť a koho naopak – nemajú vôbec vidieť ? Čo vlastne chcete – má právny systém slúžiť všetkým občanom Slovenska, alebo politikom a ich cieľom ?

Každá streľba je tragédia. Každá obeť je tragédia. A každý, kto usmrtí človeka alebo ho zraní, bude do konca života niesť spomienku na túto situáciu, a bez ohľadu na fakt, že si konal povinnosť, bude do konca života premýšľať nad tým, ako mohol konať, aby nezomrel človek. Pretože aj páchateľ trestnej činnosti je človek, a pochybujem, že by  ktorýkoľvek policajt chodil do práce s myšlienkou, že kto sa mu nepodriadi – toho zastrelí. Alebo zraní, či zmrzačí.

Prestaňte hľadieť na veci a udalosti krvavými očami neúspešných krikľúňov, a skúste sa naozaj zamyslieť – ako by ste konali vy na mieste policajta, ak by ste boli v priamom ohrození života ? Koľkokrát by musel na vás páchateľ zaútočiť, aby ste uznali, že sa konečne môžete brániť ? Keď sa na vás niekto zaženie, aby vám dal facku, prirodzene zdvihnete ruku, alebo sa začnete brániť. Prečo právo na obranu upierate policajtovi, ktorého sa niekto pokúša autom – zabiť ? Vari má vo vašich očiach väčšiu cenu zločinec, ktorý môže raz ohroziť aj vás, než policajt, ktorý mu v jeho konaní bráni – a tým bráni aj vaše záujmy ?

V Piešťanoch zakázali pochod čertov na podnet petície. Prečo rovnakí ľudia, ktorým tak strašne vadí pochod masiek, dodnes neiniciovali petíciu proti každodennej záplave násilia, ktorá sa valí na všetkých vrátane mládeže z rôznych médií – novín či televízií ? Rastúce násilie a neúcta voči predstaviteľom zákona, sú práve následkom svinstva, ktoré sa denne a v rozpore so zákonom ponúka, aby si vysielatelia či vydavatelia – naplnili vlastné vrecká. Základom slušnej spoločnosti je prevencia – policajt rieši už len následky rôznych zlyhaní, a jeho priestor sa neraz počíta na sekundy, alebo minúty. Naopak – zločincov nám roky vychovávajú médiá propagáciou zločinu a utrpenia. A pokiaľ to nazastavíme – bude ešte horšie.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9462407x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu