Založ si blog

Zbytočné trápenie zamestnávateľov

Príplatky za prácu v noci či počas sviatkov sú nočnou morou zamestnávateľov. Ak pominieme fakt, že pred rokom 1990 boli úplne bežnou praxou, nevidím žiadny dôvod na neustále náreky „darcov“ práce.

Treba uznať, že slovenskí zamestnávatelia sú naozaj neustále tyranizovaní požiadavkami štátu i zamestnancov. Vlastne nemajú chvíľky pokoja, aby mohli tvoriť zisky, vyplácať rekordné benefity akcionárom (pričom niektorí sa aj z toho dokážu vykrútiť), taký život je vlastne (ako sa hovorí) – na pendrek. Čo ten bezočivý zamestnanec a nenažratý štát vlastne stále vypytujú ? Nemali by byť radi, že sme sa vôbec zľutovali a dávame prácu – hoci často za peniaze daňových poplatníkov, ktorí sa skladajú na rôzne dotácie, alebo daňové výhody ? Čo je na tom zlé a nefér, že si pracovník zaplatí za svoje pracovné miesto ? Tak nejako uvažujú „zamestnávatelia“, ktorí zásluhou užitočných „idiotov“ urobili zo Slovenska krajinu tretieho sveta.

Ale mám pre uplakaných podnikateľov riešenie – nemusíte platiť žiadne príplatky, a nehrozí vám žiadna sankcia za porušenie zákona. Stačí na to maličkosť – zrušiť pracovné smeny v noci, počas víkendov a sviatkov. Viete, koľko peňazí ušetríte … budete od (radosti alebo sprostosti – každý to vidíme inak) tancovať. A zamestnanci sa budú môcť venovať svojim rodinám, pretože to je najväčšia hodnota v živote človeka – rodina.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Branislav Zurian

Zurianova inšpekcia prešla reorganizáciou i personálnymi rošádami. Podľa Šutaja Eštoka boli nevyhnutné

18.04.2024 11:36

Zmeny mali podľa ministra vnútra prispieť k ukončeniu vojny v bezpečnostných zložkách.

parlament

Poslanci riešili zmeny v zložení výborov, čaká ich aj hodina otázok

18.04.2024 11:20

Dôvodom je nastúpenie nových poslancov do parlamentu.

Boris Beňa

Šutaj Eštok: Beňu v Kongu zadržali podľa informácii zo SIS pre podozrenie zo špionáže

18.04.2024 10:50

V roku 2021 bol Beňa odsúdený na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.

CDC-Gathany-Aedes-albopictus-1  1

Invázneho ázijskeho komára prvýkrát potvrdili v Košiciach

18.04.2024 10:38

Ide o pomerne veľkého komára a potenciálneho prenášača vírusov vrátane vírusu západonílskej horúčky.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9454106x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu