Založ si blog

Vedieť žiť sám so sebou . . .

Nech ľudia vidia, že sme tu aj my … zahlásil kamarát pri jednej príležitosti. Hm … počas iných dní ťa nevidia, vari chodíš kanálmi ?

Akýkoľvek pochod je márny, ak nevie človek žiť sám so sebou. Každý má práve toľko práv, koľko ich vie sám sebe priznať. Kto nevie žiť sám so sebou, sotva mu pomôže pochodovanie a vykrikovanie – pozrite, tu som a mám svoje práva.

Poznám množstvo ľudí, ktorí  by sa mohli cítiť diskriminovaní. Stačí maličkosť, ako absentujúci bezbariérový prístup vo verejnej budove. Alebo mesiace  čakania na vyšetrenie u lekára, vstávanie o tretej ráno, aby boli o piatej aspoň na zozname, keď už nie na poprednom mieste. Či ľudia, roky čakajúci na priznanie invalidného dôchodku, pretože podľa úradníkov nie je za neskoré diagnostikovanie duševnej choroby zodpovedný lekár, ale pacient. Alebo jeho rodina.

Nesťažujú sa, ale snažia žiť najlepšie, ako len môžu. Každý, hoci aj komplikovaný deň života berú ako dar.

Neraz žijeme dni a mesiace, ktoré by sme si vedeli predstaviť inak. Neraz hľadáme to, čo je pre nás nedosiahnuteľné a naivne veríme, že ak sa to nepodarí, svet sa zrúti. Nezrúti … stačí si vážiť to, čo máme.

A pamätať, že každý život má svoje svetlé i temné stránky. Vedieť byť sám sebou, vedieť žiť sám so sebou. Pretože nejeden pochod nie je o zlepšení života ľudí, ale skôr verejnej demonštrácii – pozrite sa, tu som … a najviac sa potrebujú predvádzať práve tí ľudia, ktorí ….

…. sami neveria tomu, o čom sa snažia iných – presvedčiť.

 

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

machaj

SNS vyzýva riaditeľa RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

28.03.2024 15:05

Národniari zároveň oznámili, že sa v tejto súvislosti obrátia na príslušný výbor Národnej rady SR.

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432109x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu