Založ si blog

Svetlé zajtrajšky s OĽANO . .. naša nádej . ..

Sobotňajší dialóg B.Bugára a V.Remišovej vyvolal vo mne záplavu eufórie …

Však si to len predstavme, akú kvalitu nám chce priniesť poslankyňa obyčajných – napríklad tajnú službu, ktorá zvládne počas dvoch hodín to, čo si nemecká BND nevšimne ani za týždeň … alebo ministra vnútra, ktorý svojím orlím zrakom odhalí objednávateľov vrážd a ich vykonávateľov, sotva ráno rozlepí oči …

A tá úžasná predstava o demokracii, ktorá môže byt v pokoji a ochrane zákona len vtedy, ak majú parlamentnú väčšinu tí “správni” ľudia … napríklad tí, čo nevedia vyhrať voľby.

Veru, každý zákon je zlý, ak môže v jeho duchu konať “nesprávna” väčšina … či už v parlamente, alebo jeho výboroch.

Len právny analfabet, neznalý bežných postupov a histórie kriminálnych činov môže viniť ministra vnútra z toho, že dodnes behajú po slobode vrah alebo vrahovia z Veľkej Mače. Vraždu O.Palmeho, kde mali vyšetrovatelia neporovnateľne ľahšiu pozíciu, sa nepodarilo objasniť dodnes … a to uplynulo 32 rokov. Áno, mali ľahšiu pozíciu, pretože sa dostali na miesto činu niekoľko minút po tom, ako ku vražde došlo.

Hm, ak sledovali sobotňajšie dialógy, teraz niekde v kúte plačú, kde len mohli byť, keby mali k dispozícii génia poslankyne Remišovej. Dnes by mal vrah Palmeho už odsedený aj trest, nie ? A keby bolo dnes pri moci OĽANO, nedošlo by ani k udalostiam vo Veľkej Mači, nie ? Alebo …

… alebo sa konečne vrátime na zem a povieme si otvorene, ak dnes niečo Slovensko nepotrebuje, tak sú to práve univerzálni “experti” typu Remišovej a spol.

Áno, po dlhoročnej dominancii SMER-u a nepretržitej záplave káuz a rôznych prešľapov je Slovensko na križovatke. Kto však vidí riešenie vo forme straníckych zlepencov (pozor, nemám na mysli koaličné), spasiteľov národa zakladajúcich nové a nové subjekty v túžbe po tabuľke “Predseda” na vlastných dverách … mal by si vypláchnuť oči. Posledná vláda “odborníkov” skončila o.i. gymnazistkou na poste štátneho tajomníka, dokladačom zeleniny v kresle ministra, a referátmi o voľbe generálneho prokurátora v prítomnosti “hrdého” člena mafiánskych zoznamov.

Slovensko naozaj potrebuje razantnú zmenu. Avšak každý, kto poćul diskusiu medzi Bugárom a Remišovou, by sa mal vážne zamyslieť. K akej zmene by viedla vláda s ľuďmi, ktorí len bohapusto tárajú, aby čo najviac pošpinili a potupili úspešnejšieho konkurenta, pričom ich výroky nemožno označiť inak, ako – hlúposti ?

Postoje a ciele sú jasné … nech hovoria Remišová a spol. čokoľvek, realitou ostáva – nik nebude dobrý a nič nebude dobré, ak to nebude podľa ich predstáv. Sú však ich predstavy – predstavami národa ? Pochybujem …

Pozrime sa na čísla, hovoria jasnou rečou. 90% voličov im neverí, a nič na tom nemení ani spoločný opozičný dáždnik, pod ktorým sa tak radi skrývajú. Ich súputnikovi z SAS neverí podľa výsledkov volieb a prieskumov 84-86% voličov. A najväčšiemu konkurentovi, teda SMER-u nedôveruje pravidelne 71-78% voličov. Rozdiel ? SMER vie aj s tou katastrofálnou podporou vyhrávať voľby, a to nepretržite od roku 2006. A len v jednom prípade nedokázal vytvoriť vládnu koalíciu.

A to ešte buďme vďační, že nemáme na Slovensku pravidlo “víťaz berie všetko” … hoci pri pohľade na to, ako sa správa opozícia, mohlo by byť aj na prospech. Konečne by museli politické strany bojovať o priazeň volića, pracovať pre jeho prospech a skončiť s intrigami …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9465997x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu