Založ si blog

Blíži sa politické zemetrasenie ?

Ak sa splní predpoklad portálu Glob a v najbližšom čase bude M.Kočner obvinený z objednávky alebo účasti na vražde J.Kuciaka a M.Kušnírovej, budem veľmi prekvapený. No nielen to, ťažké noci budú čakať niekoľko politikov – tak koaličných, ako aj opozičných.

Premiestnenie Kočnera z Justičného paláca do Leopoldova naznačuje, že došlo k nejakej zmene v jeho statuse väzňa. Podobné presuny sa bežne nekonajú, vždy musia byť na to primerané dôvody, napríklad znemožnenie kontaktu medzi spoluobvinenými. V prípade M.Kočnera však niečo podobné nehrozilo, keďže P.Rusko je vyšetrovaný na slobode. Takže jedinou odpoveďou na otázku, prečo došlo k presunu, je zmena postavenia Kočnera z bezpečnostného hľadiska, čo môže znamenať len dve veci – hrozba úteku (v tomto prípade naozaj nezmysel), alebo nové obvinenie z takej trestnej činnosti, kde sa priamo vyžaduje zvýšenie bezpečnostných opatrení, súvisiacich s väzbou obvineného.

Čo z toho je pravda, ukáže čas. Podľa doteraz dostupných informácií hrozí M.Kočnerovi trest do dvadsať rokov nepodmienečne. Zodpovedá to právnej kvalifikácii podľa § 270 ods.1,4 Tr.zákona. V danej kvalifikácii je to maximálny možný trest. Ak napriek tomu postačovala väzba v Justičnom paláci, znamená aktuálny presun do Leopoldova hroziace obvinenie z niečoho oveľa závažnejšieho. A do úvahy prichádza len násilná trestná činnosť, napríklad lúpež alebo vražda. Lúpež môžeme vylúčiť, ostáva teda – vražda.

Ak bude mať M.Kočner ťažké noci z hroziaceho trestu a nového obvinenia, niektoré politické špičky si môžu rovno začať baliť kufre.

Následkom môžu byť oveľa väčšie otrasy na politickej scéne, ako kedykoľvek predtým. A myslím si, že aj november 1989 sa môže stať v porovnaní s nimi len rozprávkou na dobrú noc pre deti do troch rokov. Budú padať nepríjemné otázky, prečo mohol Kočner dlhé roky prakticky neobmedzene podnikať napriek rôznym podozreniam. Alebo otázky, prečo sa s ním napriek jeho statusu opakovane stretol jeden z ústavných činiteľov. Kto a za akých okolností mu poskytoval informácie, a to nielen o politickej scéne. A mnoho iných otázok.

Slovenskej spoločnosti neostane nič iné, len sa zbaviť každej verejne činnej osoby, ktorá sa zdiskreditovala udržiavaním kontaktov s podobnou osobou. Budú musieť odísť aj tí, čo žiadali odchod Fica a Kaliňáka pre ich kontakty s Bašternákom. Politická scéna zažije taký otras, že neostane kameň na kameni.

 

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433056x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu