Založ si blog

Pondelňajšie “Kladivom medzi rohy”

Sotva existuje iné slovo než drzosť, ktoré by zodpovedalo vyjadreniam L.Ďuriš-Nicholsonovej na adresu predsedu parlamentu A.Danka.

Áno, je to drzosť. Drzosť, ak o morálnej devastácii hovorí niekto, kto si svojho času bezočivo sadol do kresla štátneho tajomníka, hoci nespĺňal kvalifikačné podmienky ani na pracovníka obecného úradu v danej oblasti. Ale tak to už u liberálov chodí – pre cudziu smeť vlastné brvno v oku nevidia.

Niet však divu, prečo sa médiá a opozícia tak zarputilo točia okolo rigoróznej práce A.Danka. Facka, ktorú dostali od popradského súdu vo veci pozemku zubára Franca, ich poriadne zasiahla. A vzniká otázka, prečo sa tak urputne snažia odviesť od tejto záležitosti pozornosť verejnosti. Kto a aké maslo má na hlave, keď aj tí najzúrivejší obhajcovia slušného Slovenska a tvrdí kritici súčasnej koalície – mlčia ? Komu z nich by poriadne natieklo do topánok, ak by použil rovnaký meter na A.Kisku, aký sa používa v prípade vládnej koalície a jej členov ? Mlčanie “spravodlivých” je viac než výrečné.

A pokiaľ sa chceme baviť o vzdelaní a rôznych tituloch či prácach, možno by bolo najlepšie, ak by sa zverejnili práce všetkých verejných funkcionárov. Dá sa oprávnene očakávať, že v nejednom prípade by to boli “dobroty”, ktoré by sa len ťažko trávili …

Ešte viac má rozosmial článok v DenníkuN, pojednávajúci O zbabelom Kotlebovi. Ktosi na základe menšieho počtu obcí a miest s kandidátmi strany M.Kotlebu vyvodil záver, že je to prejav – zbabelosti. Neviem, ale na rozdiel od iných musia kotlebovci v každých voľbách kalkulovať len s vlastnými silami, a napriek tomu do toho idú, takže asi veľa strachu z neúspechu nemajú. Na druhej strane by sme mohli hovoriť o zbabelosti tých, ktorí nejdú v žiadnych voľbách s výnimkou parlamentných, do súbojov o pozície inak, než v koalícii viacerých strán. Ako by asi dopadli, ak by museli všetci za seba, ako Kotleba ?

Na druhej strane, pocítil som sklamanie pri otvorení stránok Hospodárskych novín, keď som zočil článok o tom, že popradský sudca M.Radačovský mal sám problémy so zákonom. Dlhé roky bolo spomínané periodikum v mojich očiach symbolom vyššej kvality na poli slovenskej žurnalistiky, ale zdá sa, že sa z neho pomaly a isto vytráca profesionalita a objektívnosť. Problémom Slovenska nie je sudca a jeho výrok po skončení súdneho konania, ale skôr skutočnosť, že kto má dosť peňazí, môže sa dostať kdekoľvek. Nehovoriac o tom, že autor článku vyslovene klamal, pretože kontroverzné výroky sudcu nezazneli počas konania (ako vo svojom článku tvrdí), ale až po vynesení rozsudku a boli odpoveďou na položenú otázku. Ak bola reakcia sudcu neprofesionálna, ešte neprofesionálnejšie je novinárske dielo v denníku HN.

Cestári, budíček … začiatok novembra je síce teplý, ale už by ste konečne mohli prestať vypliešťať okále, keď začne padať sneh … alebo čakáte, že budú padať – nové pluhy ?

A zobudiť by sa mohli aj iní, napríklad tvorcovia aplikácie “elektronickej zdravotnej kartičky” v mobile. Je pekné, ak sa hrdo prezentuje aplikácia, zverejní zoznam miest, kde je možná jej aktivácia, ale čo z toho, keď prídete do lekárne a hoci je na zozname, aplikáciu nevedia (nemôžu ?) aktivovať. Ak by sa jednalo o ojedinelý prípad, stane sa … ale ak prejdete niekoľko lekární a všade dostanete negatívnu odpoveď, asi nie je niečo v poriadku.

Padol mi systém, pribehol nešťastný kamarát. Čo už, keď si niekto doslova napcháva do telefónu, tabletu alebo notebooku všetko, na čo narazí, problém je len otázkou času. Väčšina zariadení má dnes diagnostiku, ktorá vie ukázať využiteľnosť rôznych aplikácií. Stačí chvíľka, vykonanie kontroly a pokiaľ má niekto inštalované aplikácie, ktorých použitie sa ráta do 10% alebo slovne -občas- môže ich pokojne odstrániť. Určite ich nepotrebuje, a ak predsa – dajú sa opätovne nainštalovať, ale nezaťažujú zariadenie. Napokon, miera “toxického” obsahu sa dá zistiť aj inak – ak Vám zariadenie “žerie” batériu, hoci občas vybavíte nejaký telefonát, napíšete správu alebo pozriete poštu na internete – netreba váhať, ale konať. Obdivujem ľudí, ktorí majú nainštalované tri-štyri verzie navigácií a divia sa, prečo im baterka vydrží sotva pár hodín.

A čo na záver ? Začiatok týždňa … nech je teda úspešný … nech nie je pondelok ako rana kladivom medzi rohy …

 

 

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9465256x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu