Založ si blog

Policajti hľadali . .. a nakoniec – našli . ..

Breznianskeho podnikateľa, ktorému sa darilo tri roky úspešne skrývať pred spravodlivosťou. Čo sa nedarilo policajtom z Brezna, podarilo sa v Rimavskej Sobote …

Prečo to trvalo tri roky, to je otázka na iných. Priznám sa, že správa o jeho zadržaní má zaujala z úplne iných príčin. Myšlienka, čo asi privedie niekoho k tomu, že si ide na políciu vyžiadať potvrdenie o stratených dokladoch, hoci je v celoštátnom pátraní … alebo skôr otázka. Zúfalstvo ? Alebo presvedčenie, že veci sú tak dobre pripravené, a nemôže sa nič stať ? Nech je to akokoľvek, nechápem …

Ale musím uznať, policajti situáciu zvládli. Aj keď ma na začiatku zarazilo, že totožnosť neznámej osoby overili svedectvami spolujazdkyne (alebo vodičky) a vlastníka vozidla. Ale skôr sa mi to javí tak, že vedeli – kto sa vo vozidle nachádza – potrebovali si to overiť, a hľadanú osobu mali pod kontrolou spôsobom, ktorý vylučoval, aby  “vzala nohy na plecia” po ukončení bežnej kontroly. Neviem …. pred pár rokmi sa v podobnej situácii ocitol kamarát a napriek tomu, že uviedol mená príbuzných aj s inými údajmi, aj tak skončil na policajnom oddelení. Nuž, iný policajt, iný postup.

Viac-menej som zvedavý, čo bude. Iste, nepochybujem o umiestnení podnikateľa do väzby.

Možno sa konečne uzavrie bludný kruh okolo tragédie v Polomke, ktorá je len dokonalou ilustráciou úpadku spoločnosti. Vražda, realizovaná policajtmi, nemôže byť svedectvom o ničom inom. Nehovoriac o vystrájaní bandy okolo M.Černáka, ktorá pri “hre na mafiu” ničila a vraždila všetko, čo jej stálo v ceste za bohatstvom a uspokojením vlastného ega. Pocitu neobmedzenej moci nad všetkým a všetkými.

Nech na veci hľadím akokoľvek, dvíha sa mi žalúdok nad tým, ako hlboko sme dokázali padnúť. V tejto súvislosti prebiehajú mysľou aj iné otázky – ako mohli na Slovensku v krátkom časovom období zmiznúť desiatky ľudí (hoci pri celkovom pohľade na Slovensko sú to už asi stovky), a trvalo desiatky rokov, kým sa začalo niečo v súvislosti s ich osudmi diať. Aj to len v situácii, keď si “boss” slovenského podsvetia uvedomil, že ho jeho kumpáni hodili cez palubu a doživotie bude zrejme naozaj – doživotie.

Boss slovenského podsvetia ? Neviem, ale našli by sa asi lepšie slová, ako charakterizovať túto “osobnosť” … 

Sotva sa dozvieme pravdu o Polomke a jej pozadí. A neverím, že sa vôbec niekedy nájde snaha odhaliť, ako mohol niekto roky vraždiť, vydierať a zároveň si veselo hovieť v luxuse. Asi sa nikdy nedozvieme pravdu o tom, kto a ako kryl tieto brutálne činy.

Niekedy je málo viac …

Asi sa budeme musieť uspokojiť s tým, že chytili jedného podnikateľa na úteku … ktorý si prišiel pýtať potvrdenie o strate dokladov na falošné meno – od policajtov. Smiať sa alebo plakať ?

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9455542x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu