Založ si blog

Nech je rok 2019 rokom splnených nádejí . .. pre Slovensko

Miesto prázdnych rečí politikov, zakrývajúcich ich vlastné maslo pod klobúkom, nech je tento rok tým, čím by mal byť každý rok – lepším ako minulý rok, a horším ako budúci rok … pretože spoločnosť by sa mala každý rok posúvať k lepšiemu …

Minulý rok sme mali možnosť vidieť všetko, čo slovenskú spoločnosť rozdeľuje. Mali sme možnosť (opäť) poznať, že slovenská spoločnosť nestojí na osobnostiach, ktoré by právom prinášali národu pocit hrdosti, ale naopak na kariéristoch, ktorí v mene vlastného prospechu dokážu využiť a zneužiť čokoľvek, čo život prinesie. Mali sme možnosť vidieť aj to, že pýcha predchádza pád. Ale aj to, že najviac o vode kážu tí, čo vo vlastnom pohári (cudzie) víno omieľajú a tvária sa, že len im patrí právo určiť – čo dobré a čo nedobré v spoločnosti vidíme.

Aj preto by sme sa mali tento rok zastaviť a zamyslieť. Položiť si otázku, čo vlastne chceme – od seba, od národa, od Slovenska. Či chceme byť hrdým a svojbytným národom, ktorý bude budovať (vlastnú) lepšiu budúcnosť a navliekať si kabát, ktorý je jemu vlastný, alebo sa chceme vrátiť do čias, keď nás mnohí hanobili slovami „krpčiari“ a slúžili sme každému a všetkým, len sebe a svojmu životu – nie. Mali by sme zvážiť, čo je naozaj pre roduverného národovca potrebné a osožné.

Ako hovorili naši dedovia a pradedovia – sedieť v šenku len preto, že tam sedia aj iní, ešte neznamená, že sedíme – v dobrom šenku.

Mali by sme sa konečne zastaviť a zamyslieť, koľko hrdosti nám môže priniesť krásny kabát, spod ktorého (nevábny) puch vanie. Zamyslieť nad tým, koľko priateľstva a úcty nám prejavujú tí, ktorí nám denne hádžu plesnivú skyvu nechutného bochníka chleba a tvrdia, že je to lepšie, však si len stačí – zvyknúť. Pretože zvyknúť sa dá na všetko, ba dokonca aj na šibeň, ale sotva to znamená lepší život. Skôr naopak …

Vraj máme byť ľudia a denne svoju ľudskosť prejaviť. A čo sme, ak nie ľudia ? A prečo sa tí, ktorí nám ľudskosť denne o hlavy obíjajú, sami chovajú ako niečo, k čomu sotva slova slušného na svoje pery vieme vypustiť ? Prečo nám o ľudskosti hovoria tí, ktorí sa sami chovajú ako odroni, nehodní slušného miesta medzi – ľuďmi ?

Kto si chce uctiť iných, musí v prvom rade cítiť úctu k sebe samému. K svojej rodine, najbližším …. tým, ktorých úsmev na perách i jeho život krášli. Tým, ktorí chcú svoj život zlepšiť a vedia pritom iných – nechať žiť. Nikto nehovorí, že nemáme podať ruku k pomoci cudziemu … pomáhať však cudzím vtedy, keď nám na priedomí vlastní (zúbožení) ležia … to je hanebnosť, nehodná človeka, pociťujúceho úctu a rešpekt k tomu, čo kedysi naši predkovia označovali slovom – dedovizeň.

Sýty hladnému neverí alebo panská láska na zajačom chvoste visí …

Kto je bez viny, nepotrebuje sa denne okiadzať … ja nič, ja muzikant. Len klamári stále kričia o tom, že inak nehovoria, len pravdou sa prikrývajú. Pravda má vlastné topánky, bárs nie honosné, možno aj pomalé, ale vždy príde tam, kde ju čakajú. Možno neskoro, možno otrhaná … ale príde. Snáď i preto by sme mali tento rok postáť i myšlienke času dopriať, a opýtať sa – čo naozaj chceme. Pretože potľapkanie po pleci od falošného priateľa, či groš na pomoc od úlisného zlodeja … to je rovnako, ako nôž do chrbta od zákerného nepriateľa.

Aký bude rok 2019, to nevieme. Želajme si však, aby bol naozaj lepší … nech sa aspoň trošku očistí slovenský štít od falošníkov, ktorí o pravde, láske, porozumení i ľudskosti kážu, hoc sami sa chovajú … ako odroni. Nech je očistený od klamárov, kričiacich, že hoci všade (pri zlom) boli, oni zle nechceli, len sa – mýlili.

Nech sa konečne aspoň o máčny mak posunieme k Slovensku, ktoré bude strechou i láskyplnou náručou pre slovenský národ … tým rajom, o ktorom mnohí hovoria, hoci ho len sami pre seba … vidia.

Všetkým zdravia, šťastia, lásky i úspechov v Novom roku želám ….

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456383x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu