Založ si blog

Podpora ultrapravice stúpla o tretinu ! Prečo ? ??

Včerajším víťazom je ultrapravica, a to aj napriek tomu, že sa nedostal do druhého kola žiadny jej kandidát. A mali by sme sa zamyslieť, prečo získal M.Kotleba bezmála štvrťmilióna hlasov.

Možno to niektorých nezaujíma, ak vyhrala ich kandidátka, ale takto nejako (nenápadne) to začínalo aj v banskobystrickom kraji. Ani vtedy nikto nepredpokladal, že raz sa stane M.Kotleba predsedom kraja. A stalo sa. A treba dodať aj niečo iné – súčasné vedenie kraja robí všetko preto, aby sa do kresla župana M.Kotleba vrátil. Ale to je o inom – napríklad o umelo vyvolanom spore s dopravcami (aby niekto zarobil), či o tom, ako naozaj cítia zmenu obyvatelia regiónov. Zmenu ? K horšiemu …

Čo naozaj ukázali včerajšie voľby ? Môžem súhlasiť so slovami bývalej premiérky Radičovej, ukázala sa nespokojnosť s politickými stranami. Aj keď vo mne vyvolalo pobavenie, keď som videl označenie Z.Čaputovej ako nezávislej kandidátky – ako môže byť nezávislým kandidátom podpredseda politickej strany ?!? No nič, denník SME je známy prekrúcaním faktov, publikovaním klamstiev a jednostrannej propagandy, takže sa nedivím. Tam by pravdu nespoznali, ani keby sa o ňu potkli.

Kto bude prezidentom, to nie je po včerajšku dôležité … som presvedčený, že M.Šefčovič dosiahol svoje maximum, takže očakávam mandát prvej slovenskej prezidentky. No viac by nás malo zaujímať niečo iné – ako dopadnú najbližšie parlamentné voľby.

Výsledok M.Kotlebu by nás mal varovať. Nespokojnosť ľudí rastie závratným tempom, a vôbec to nie je tak, ako sa oficiálne tvrdí – teda, že je to vina R.Fica a SMER-u. Nespokojnosť sa začína ukazovať vo vzťahu ku všetkým súčasným politickým stranám, teda aj tým, kde predsedovia „bez kože na ksichte“ vykrikujú o mafii, hoci by im nevadilo s jej pohrobkami vládnuť.

Dnešných desať percent pre Kotlebu sa môže v budúcnosti zmeniť na niečo iné. Môže to vytvoriť stav, kde nebude možné zloženie vlády bez jeho účasti. A to by nás už malo zaujímať, aké sú príčiny tohoto stavu. Len pre zaujímavosť, v posledných parlamentných voľbách získal M.Kotleba o sedemdesiattisíc hlasov menej, ako vo včerajších prezidentských voľbách. Niekto si povie – nič sa nedeje. Lenže volebná účasť dosiahla v roku 2016 hranicu 59,82%. A včerajších volieb sa zúčastnilo len 48,7% oprávnených voličov.

Ak teda niekto včera uspel, bol to práve M.Kotleba. S postupom do druhého kola, alebo získaním postu prezidenta nemohol rátať v žiadnom prípade, ale dostal odpoveď na dôležitú otázku – ako ho vidia voliči pred parlamentnými voľbami … a všetci by sme sa mali zamyslieť ….

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456086x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu