Založ si blog

Tradícia sa nemení, sviatky sprznia televízie americkým odpadom

Pri pohľade na chystaný obsah vysielania televíznych staníc nadobudne nejeden presvedčenie,že ho tvoria kultúrni barbari,alebo ešte tvrdšie povedané – ľudia s ťažkou duševnou poruchou.

Ak sa kedysi kritizovala prevaha tvorby východného bloku,najmä bývalého Sojuzu,dnes je to oveľa horšie.Z obrazoviek strieka krv a násilie bez ohľadu na dennú či nočnú hodinu.Bez ohľadu na to,či je pracovný deň alebo sviatok.Nečudo,keď oficiálny kontrolný orgán,tzv.rada pre rozhlasové a televízne vysielanie je užitočný asi tak,ako brzda na húpacom koníkovi.

Je naozaj smutné,ak si uvedomíme,že dnes je oveľa ľahšie vytvoriť sviatočný program z obsahu portálu Youtube,ako ho nájsť v ponuke televízií.Kultúrna tuposť svetom vládne,čo je možno aj nástroj,ako otupiť pozornosť národa,obmedziť jeho intelektuálny rozvoj a zabrániť,aby si kládol zbytočné otázky (ktoré by mohli ohroziť niekoho záujmy).Už len pri pohľade na rozdiely medzi slovenskou a českou tvorbou je neraz divákovi do plaču.Nehovoriac o porovnaní niekdajších generácií skutočných umelcov a dnešnej hereckej „smotánky“,často účinkujúcej v rôznych treťotriednych „mydlových“ operách.Nemôžeme sa potom diviť,že nastupujúcej generácii robia problém aj odpovede na jednoduché otázky,alebo si vyberá ako predmet svojho štúdia rôzne pavedy,kde je jediným cieľom získanie čarovnej skratky pred menom.

Pritom sa stačí len trochu poobzerať a práve na spomínanom kanáli Youtube sa nájde množstvo skutočných klenotov,dokonca aj zo slovenskej tvorby (aj keď v dávnej minulosti).

Množstvo rozprávok,ale aj filmov pre dospelých.Diela,ktoré prinášajú nielen potešenie zo skvelých výkonov hercov,ale aj nesú myšlienku,schopnú osloviť diváka v každom veku.Aký to rozdiel v porovnaní s dnešnými „dielami“,ktoré často stoja len na bezbrehom násilí … alebo prázdnom humore,založenom na zosmiešňovaní ľudí s nižším intelektom,kde sú hlavnými protagonistami rôzni primitívi,hrajúci sa na spoločenskú elitu.

A nakoniec sa divíme,že malé deti na ulici vykrikujú,ako si navzájom odkopnú hlavy,alebo násťroční výrastkovia prepadnú babky a ukradnú pár šestákov.A potom zadivene hľadáme príčiny,kde sa to v tých mladých asi berie.(Pravda,pri pohľade na rôznych darebákov v politike,sa ani nemôžeme diviť.)

Kroner,Chudík,Machata,Bielik,Burian,Plachta,Marvan,Kvietik,ale aj Mistrík,Rajniak,Labuda,Dočolomanský … napriek tomu,že väčšina z nich už nie je medzi nami,zanechali po sebe skutočné hodnoty … a kdesi pri pätách sa im krčia odrhovačky ako Sám doma,či Smrtonosná pasca a iné bezduchosti … skúsme sa konečne zamyslieť.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433198x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu