Založ si blog

Rusko nevyhrá a blbci nezmudrejú

Naozaj nepochopiteľné.Kto vlastne radí Putinovi ?

Dnes sa dá otvorene konštatovať,že Rusko konflikt s Ukrajinou nevyhrá ani v prípade,že by Kyjev ihneď kapituloval.A čím bude dlhšie trvať vojna,tým krutejšia bude porážka Ruska.

Stručne …

  1. Ak Kremeľ plánoval bleskovú vojnu,skončilo to rovnako ako plán Barbarossa
  2. Ukrajinský odpor silnie,a ruský tlak bude postupne slabnúť.Ukrajinci bojujú za vlasť,za čo bojujú ruskí vojaci … asi ani sami nevedia (súdiac podľa útržkov správ)
  3. Rusko sa dostáva do izolácie a silácke reči Medvedeva,Lavrova a spol.to.nezmenia
  4. Rusko nemôže neuspieť,ak nechce problémy súvisiace s inými odštiepeneckými republikami
  5. Rusko nemá ani podporu ruskej menšiny na Ukrajine

Takže … čo získa Rusko vojnou proti Ukrajine ? Nič.Naopak,pomaly stráca punc veľmoci,lebo okrem rinčania nukleárnymi zbraňami sa ukazuje,že buď majů v Kremli neschopných stratégov,alebo ani zďaleka takú armádu,akou sa roky hrdia.A čo pre Kremeľ horšie,kdesi v prítmí sa skrývajú starí nepriatelia a čakajú na zakopnutie.Ruský neúspech na Ukrajine bude pre nich vítanou výzvou na vyrovnanie starých účtov.A Kremľu sa môže stať,že pôjde z jedného konfliktu do druhého.

A teraz na rodnú hrudu.Raz darmo,blbci nezmúdrejú ani keď o mozog zakopnú.Aktuálne nás jeden preslávil na európskej pôde.Asi nebol posledný a rozhodne nie prvý.Akosi nepochopil,v akej atmosfére ide predniesť svoju nesporne “geniálnu” úvahu.Čo je ináč celkom zaujímavé,nepochopiť za mesiace pôsobenia v eurošapitó,ako to tam funguje.Jeden by si myslel,že mobilného “gejmoboja” ani z hrsti nepustil.Len dúfajme,že sa zmohol na vyšší level hier,ako je naháňačka vlka za vajciami,zhodenými zajacom.

 

Hádam niekto rozum nájde … len má prosím nechcite presvedčiť,že naša vláda … tá by sa s rozumom nestretla ani keby si bežali oproti …

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432935x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu