Založ si blog

Dokedy budete trpieť moc v rukách Pinocchia ?

Komentáre k možnému vývoju konfliktu na Ukrajine vyvolávajú skôr znepokojenie,než dávajú obraz nejakej „reality“.A výkriky slovenskej vládnej verchušky pôsobia ako zúfalý krik pacientov uzatvoreného oddelenia psychiatrie.

Možno to vyznie kruto,ale Slovensko už dávno nie je nezávislým štátom a vazalská zmluva s USA bola len zlatým klincom,potvrdzujúcim realitu.Potvrdili sa obavy z roku 1992,že protiústavné delenie federácie bude mať fatálne následky,pretože pôjde len o majetok a národ nebude (s výnimkou volieb) zaujímať nikoho.A za tridsať rokov sme sa dopracovali k systému,kde je možné „kúpiť“ aj ústavnú funkciu.A pokiaľ nejeden z mocipánov hovoril kedysi o Švajčiarsku ako vzore,otvorene si povedzme aj niečo iné – pri uplatnení spomínaného modelu by sme nepoznali mená Mečiar,Dzurinda,Fico,Matovič,Remišová,Kollár,Čaputová,Naď a mnohé iné,ktoré sa dostali k moci a funkciám zásluhou absencie funkčného politického systému s povinnou zodpovednosťou za škody,spôsobené pri výkone verejných funkcií.O politickej zodpovednosti za postavenie štátu vo svete radšej nehovorím.

Vojna na Ukrajine by nás mala konečne zobudiť.Kyjev dnes platí krvavú daň za mocenské hry veľmocí a zvrátené túžby elít po impériách a svetovláde

Ak má niekto jachtu za polmiliardy eur,je zvrátenosťou chudoba a bieda vo svete.Pretože nepochybujem,že podobné „klenoty“ v majetku majú aj miliardári mimo Ruska.Ako si asi na ich vlastníctvo zarobili ? Geniálnym obchodným modelom alebo prepojením na politické kruhy a korupciou ?

Keďže vieme,že géniova sa nerodia ako hrušky na strome,správne odpovedať nebude ťažké.Pokiaľ nepokladáme za genialitu schopnosť podplácania správnych ľudí.Kto má veľa,chce ešte viac.A keď si môže kúpiť všetko,kúpi si aj zákon,alebo zaplatí výrobu jedinej správnej pravdy.A samozrejme aj právnych noriem na jej ochranu.Dnes sa pravda nehľadá,ale vyrába a neplatí to len na Slovensko.Akurát v prípade Slovenska sa dá uznať vysoká forma prispôsobivosti pri každej zvrhlosti.

tribe uznať aj pravdivosť slov,že lepší systém vládnutia ako demokracia sa naozaj nenašiel.Akurát treba doplniť – nenašiel sa lepší systém vládnutia pre bohatých a mocných.

Nezodpovedajú sa za nič a nikomu.Ľudu dali právo slobodne rozhodovať o svojom živote,ak bude platiť dane a nebude otravovať.A nebude si všímať,ako je práve daňovým systémom okrádaný.Však sa len zamyslite,ako funguje daň z pridanej hodnoty.Alebo ako sú nastavené dane pri palivách.Alebo sa pozrite na rôzne štátne zakázky,kde sa priživuje množstvo (politicky podporovaných) špekulantov,napríklad v úlohách rôznych „poradcov“.Prečo máme ministerstvá,ak sa platí poradenstvo súkromným firmám pri výberových konaniach ?

Žiaľ,pri súčasnom nastavení systému by patril na psychiatriu aj každý volič,veriaci myšlienke,že bude lepšie,ak podporí menšie zlo.Kto verí tejto absurdnosti,je s prepáčením „idiot“.Akoby tlieskal vlastnému katovi,chlácholiacemu ho slovami nemaj obavy z tej sekery opretej o klát,nič ti nehrozí,lebo zomrieš … hladom

Politickí eskamotéri hovoria,že sa musíme nevyhnutne podriadiť realite malého národa.No skôr je pravdou,že sa musíme podriadiť ich chamtivosti a malosti ducha.Skúste sa zamyslieť,prečo kričali svojho času,že nechcú byť pod kuratelou Prahy,chcú sa rozhodovať sami a potom sa tak ochotne podriadili Bruselu.Brusel im lepšie platí,dáva im pocit moci a postavenia.A im naozaj nič viac netreba.Pretože základnou a nepochybnou ideou každého spolku je rob si čo chceš,ak tým neohrozíš naše záujmy.

Ako volič si máte právo vybrať svojho zástupcu … tým sa oháňajú demokrati všade a pravidelne.Ale ak si nevyberiete podľa ich predstavy,tak vašu voľbu ignorujú alebo po vás vykrikujú,že ste opice a dezoláti.Zašli už tak ďaleko,že si k človeku s iným názorom dovolia čokoľvek.Správajú sa ako diktátori v Južnej Amerike,ktorí žili v predstave,že silové zložky ich zaručia bezpečnosť za akýchkoľvek okolností.Asi čítali o ich osudoch len po kapitoly,opisujúce ich koniec.Šťastnejší končili v exile,ostatní neveľmi pekným spôsobom.

Zobuďte sa konečne.Uvedomte si,že národ okradli o tridsať rokov života niekdajší eštebáci,pohrobkovia štátostrany a rektálni alpinisti v službách cudzieho záujmu.A rovnako okradnú o život aj ďalšie generácie.

Neuráža vás,že na čele štátu stojí Gašparko,ktorého ovláda Pinocchio … ?

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Izrael, Palestína, Kolumbijská univerzita, New York

Proti demonštrantom, ktorí sa zabarikádovali na Kolumbijskej univerzite, zasiahli ťažkoodenci

01.05.2024 06:24

Policajní ťažkoodenci newyorskej polície vstúpili v noci na stredu na pôdu kampusu Kolumbijskej univerzity v New Yorku.

europarlament, európsky parlament, eú, vlajky

Slovákov k urnám ženú ďalšie voľby. Po 20 rokoch v EÚ sa očakáva rekordná účasť

01.05.2024 06:00

Pred 10 rokmi prišlo voliť europoslancov len 13 percent ľudí. Teraz sa chystá podľa prieskumov až cez 40 percent.

Systém Patriot, PVO

USA majú viac ako 1 100 Patriotov. Poskytnúť ich Ukrajine však vyzývajú spojencov

30.04.2024 22:49

Poľsko aj Grécko už americkej výzve povedali nie.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9473517x
Priemerná čítanosť článkov: 3875x

Autor blogu