Založ si blog

Platený potlesk dokazuje, že by sme mali skôr plakať . ..

Skoro mi oči vypadli, keď sa cez sviatky objavila reklama na eurofondy, ako nám pomohli, ako sa ich zásluhou máme dobre … ale tým, čo si tento sviatočný paškvil zaplatili, musím naozaj poďakovať … potvrdili len to, čo si od začiatku (nielen) ja myslím … a teda, členstvo v únii a jej prínos pre Slovensko sú obyčajné – podvody na národe.

Kto vie, že je dobrý – nepotrebuje si to potvrdzovať plateným potleskom … kto si musí za potlesk zaplatiť, zašiel už tak ďaleko, že klame aj sám seba. A potrebuje presvedčiť o svojej, údajnej pravde seba, nie iných …

Napokon, celý súčasný systém je aj tak postavený len na klamstve a korupcii. Skúsme začať konštatovaním, že v slovenskom zákonodarnom zbore máme zástupcov siedmich strán, ktoré v čase parlamentných volieb neexistovali. Nech si to ktokoľvek a akokoľvek obhajuje, je to – podvod na voličoch. Pretože tí volili vo voľbách konkrétne strany, ich program (nech už znel akokoľvek trápne) a v mene toho programu dávali hlasy ľuďom, ktorí ho mali napĺňať. Tí však veselo opúšťajú svoje strany, zakladajú si vlastné a hlásajú vzletné klamstvá o tom, že neurobili nič protizákonné, len uplatnili svoje preferenčné hlasy … lenže …

Opravte ma, ak sa mýlim, ale slovenský volebný systém je zatiaľ založený na princípe, že kandidátky predkladajú politické strany … alebo sa mýlim ? Koľkí z dnešných prezliekačov kabátov by boli v parlamente, ak by kandidovali bez podpory politickej strany ? Jeden … dvaja ?

Skôr si myslím, že nikto. Isteže chápem snahu posledných mohykánov z SDKÚ-DS, ktorí sa snažia opustiť potápajúcu sa loď, a udržať si lukratívne miestečko, kde stačí bohapusto tárať, posedávať bez zodpovednosti a slušný, nadštandardný príjem je zaručený. Ťažko sa však potom diviť, že v tejto krajine nič nefunguje, peniaze odtekajú prúdom a protihodnota pripomína skôr kvapkajúci pramienok na vyprahnutej púšti.

Slovensko nie je jedinou krajinou, ktorá začínala v 90.rokoch od bodu nula. Ale nech sa akokoľvek obzerám, v žiadnej krajine si volení zástupcovia nedovolia toľko bezočivostí, ako práve na Slovensku. Možno aj zo strachu, že v niektorých krajinách nemajú nazlostení voliči žiadny problém, aby poslanca poriadne zmlátili a tak odmenili za jeho “ záslužnú “ činnosť v prospech národa.

Takže … naozaj veríme, že podobný spôsob riadenia Slovenska, kde zákony tvoria klamári … môže byť úspešný ?

Asi nie je náhoda, že v súčasnom volebnom období sa tento jav stal výhradnou doménou tzv. pravicových strán. Tam je už pomaly viac predsedov, ako tých, čo majú ochotu niečo v prospech tejto krajiny urobiť. Hoci … značne pochybujem, že v dnešných stranách je vôbec niekto, kto má záujem pre národ niečo urobiť … alebo sú tam len tí, ktorí pokladajú za národ výhradne seba a svoje rodiny.

Denne čítam blogy rôznych pomätencov, s penou na ústach vrieskajúcich, že SMER-SD, Fico a spol. už nikdy viac … ale ani jeden, opakujem ani jeden nevie napísať, koho teda voliť, aby skončila vláda jednej strany … navyše tak neprijateľnej. Ani jeden nevie ponúknuť alternatívu, ktorá by dokázala nielen osloviť voličov a uspieť vo voľbách, ale aj vytvoriť stabilnú vládu, ktorá by prežila viac, než pár mesiacov, či rok – dva. Alebo niekto verí, že nádejou na úspech je krčah, pozliepaný s mnohých, k sebe nepasujúcich kúskov ?

Denne mám možnosť porovnávať blogy priaznivcov vládnucej strany a súčasnej opozície. Tej opozície, ktorá sa pravidelne vychvaľuje vzdelanosťou svojich voličov. Lenže … potom sa nakoniec ukáže, že množstvo tých, ktorí v tričku opozície kopú, sú existencie, úplne odtrhnuté od života. Majú síce vysokoškolské vzdelanie … ale často len vo forme rôznych pavied, ako sú sociológia, politológia, enviromentalistika, manažment ľudských zdrojov … no, nehnevajte sa na mňa, ale spoločenská užitočnosť názorov týchto ľudí mi pripadá rovnaká, ako užitočnosť padáka na – kolobežke. A to už nehovorím o tom, že prevažná väčšina ľudí, ktorí tak odhodlane kopú za dnešnú opozíciu, posedáva obvykle v rôznych nadáciách, výskumných ústavoch, neziskových organizáciách a podobne.

Kto chce zmenu, musí v prvom rade žiadať poriadok a zodpovednosť. Kto si myslí, že porazí súčasný SMER-SD pľuvaním jedovatých slov, veľmi sa mýli … obvykle dosiahne pravý opak, pretože v nejednom prípade sú blogy autorov, utekajúcich na križiackej výprave proti súčasnej vládnucej strane na takej úrovni, že čitateľ premýšľa, či náhodou autor nepíše z nejakého ústavu pre duševné choroby …

Nech však akokoľvek hľadám, márne sa snažím, nájsť skupinu autorov, ktorá by volala po tom, čo naozaj dnešná spoločnosť potrebuje – po zjednotení národa. Po zjednotení opozície … po vytvorení zákonov, ktoré by poslancov a členov vlády urobili priamo zodpovednými za všetky rozhodnutia, ktoré prijmú a škody, ktoré týmito rozhodnutiami spôsobia …

A ešte maličkosť … hlavný opozičný, údajne mienkotvorný denník … často pripomína slobodu názoru, a jeho vyjadrenia … a často hovorí o dnešnej diktatúre … lenže, možno je to len náhoda, ale v diskusiách k rôznym článkom nevidím (až na naozaj ojedinelé výnimky) nič iné, len štekanie na oponentov, urážky, obviňovanie z nedostatku vzdelania … toto sú tí ľudia na úrovni, vzdelaní a perspektívni ? A to už nehovorím o blogovom systéme uvedeného denníka, kde prebehla nejaká podivná forma smrtiacej lavíny, ktorá zmietla len – oponentov súčasnej opozície … ale to je len iste náhoda, však ?

Týmto spôsbom sa nedá očakávať zmena k lepšiemu … a ak sa už bavíme o genialite našich zástupcov z radov súčasnej opozície, dvaja sú na Ukrajine ako poradcovia a krajina smeruje ku – krachu … asi to nebude náhoda.

Súhlasím s názorom, že táto krajina potrebuje zmenu a vláda jedinej strany jej neveľmi prospieva, ale pokiaľ majú vládnuť tí, čo sa dnes neoprávnene povaľujú na parlamentných stoličkách, krajinou sa majú tiahnuť neustále hádky medzi členmi koalície … potom vôbec nebude vadiť, ak bude pokračovať vláda jedinej strany, pretože tam sa aspoň dá presne definovať, kto a za čo nesie vinu … a horšie nebude.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9469953x
Priemerná čítanosť článkov: 3873x

Autor blogu