Založ si blog

Blíži sa politické zemetrasenie ?

Ak sa splní predpoklad portálu Glob a v najbližšom čase bude M.Kočner obvinený z objednávky alebo účasti na vražde J.Kuciaka a M.Kušnírovej, budem veľmi prekvapený. No nielen to, ťažké noci budú čakať niekoľko politikov – tak koaličných, ako aj opozičných.

Premiestnenie Kočnera z Justičného paláca do Leopoldova naznačuje, že došlo k nejakej zmene v jeho statuse väzňa. Podobné presuny sa bežne nekonajú, vždy musia byť na to primerané dôvody, napríklad znemožnenie kontaktu medzi spoluobvinenými. V prípade M.Kočnera však niečo podobné nehrozilo, keďže P.Rusko je vyšetrovaný na slobode. Takže jedinou odpoveďou na otázku, prečo došlo k presunu, je zmena postavenia Kočnera z bezpečnostného hľadiska, čo môže znamenať len dve veci – hrozba úteku (v tomto prípade naozaj nezmysel), alebo nové obvinenie z takej trestnej činnosti, kde sa priamo vyžaduje zvýšenie bezpečnostných opatrení, súvisiacich s väzbou obvineného.

Čo z toho je pravda, ukáže čas. Podľa doteraz dostupných informácií hrozí M.Kočnerovi trest do dvadsať rokov nepodmienečne. Zodpovedá to právnej kvalifikácii podľa § 270 ods.1,4 Tr.zákona. V danej kvalifikácii je to maximálny možný trest. Ak napriek tomu postačovala väzba v Justičnom paláci, znamená aktuálny presun do Leopoldova hroziace obvinenie z niečoho oveľa závažnejšieho. A do úvahy prichádza len násilná trestná činnosť, napríklad lúpež alebo vražda. Lúpež môžeme vylúčiť, ostáva teda – vražda.

Ak bude mať M.Kočner ťažké noci z hroziaceho trestu a nového obvinenia, niektoré politické špičky si môžu rovno začať baliť kufre.

Následkom môžu byť oveľa väčšie otrasy na politickej scéne, ako kedykoľvek predtým. A myslím si, že aj november 1989 sa môže stať v porovnaní s nimi len rozprávkou na dobrú noc pre deti do troch rokov. Budú padať nepríjemné otázky, prečo mohol Kočner dlhé roky prakticky neobmedzene podnikať napriek rôznym podozreniam. Alebo otázky, prečo sa s ním napriek jeho statusu opakovane stretol jeden z ústavných činiteľov. Kto a za akých okolností mu poskytoval informácie, a to nielen o politickej scéne. A mnoho iných otázok.

Slovenskej spoločnosti neostane nič iné, len sa zbaviť každej verejne činnej osoby, ktorá sa zdiskreditovala udržiavaním kontaktov s podobnou osobou. Budú musieť odísť aj tí, čo žiadali odchod Fica a Kaliňáka pre ich kontakty s Bašternákom. Politická scéna zažije taký otras, že neostane kameň na kameni.

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9470567x
Priemerná čítanosť článkov: 3873x

Autor blogu