Založ si blog

Šuster – drž sa svojho kopyta

Platilo to za môjho deda, platí to aj dnes. Neplatí to len v politike, a následky vidíme. Kam sa obzrieme, všade vidíme úpadok, neschopnosť, klamstvo a potrhaný kabát biedy, ktorá vykúka spoza každého roku … teda s výnimkou tých rohov, ktoré sú súčasťou vysokých betónových múrov. Nie, tie múry nechránia majetok pred zlodejmi, ale pred zvedavými očami … a rozumom, ktorý by veľmi rýchlo došiel k záveru, že

ak je niekto po troch-štyroch rokoch milionárom, a po desiatich miliardárom – pričom za jeho prácou nevidíte žiadne prevratné nápady, či podnikateľské metody – je s najväčšou pravdepodobnosťou zlodej a podvodník

Politika nie je podnikanie, aj keď mnohí straníci chápu svoje posty ako cestu k postaveniu a bohatstvu. Nerobme si ilúzie – na svojho voliča si spomenú len pred voľbami, keď ho potrebujú. Na jeho záujmy kašlú … pravica či ľavica, všetko jedno. Taká je súčasnosť.

Niekto spomenul, že I. Radičová je sklamaná zo súčasnej politiky. Mnohí sme zase sklamaní z toho, že pripustila, aby sme boli podvedení predsedom jej strany, ktorý oficiálne odstúpil z kandidátky pre nejasné financovanie strany … a neskôr si zadnými dverami odtrhol funkciu ministra. Medzi slušnými politikmi platí, že nikdy neprijmú nižšiu funkciu, než bola tá, ktorú kedysi zastávali. Preto nenájdeme amerického prezidenta, ktorý by po skončení funkčného obdobia išiel robiť ministra zahraničia … podobné praktiky sú možné len na Slovensku (Dzurinda), a v Rusku (Putin). V Rusku sa dal chápať krok Putina strategicky. Bol naplánovaný a konečným výsledkom mal byť návrat Putina do funkcie prezidenta.

Na Slovensku to bolo niečo iné. Jednalo sa o vopred naplánovaný podraz na voliča. Stranou, ktorá si bola vedomá faktu, že s Dzurindom na kandidátke by sa zrejme nedostala do parlamentu. A I. Radičová sa na tomto podraze zúčastnila tým, že prijala poverenie na zostavenie vlády, hoci vedela, že ministrom bude človek, ktorý nemá dôveru voličov. Nevyužila šancu na zachovanie dôstojnosti … pritom stačilo tak málo – verejne vystúpiť a odmietnuť poverenie na zostavenie vlády, pretože je pod nátlakom, ktorý jej znemožňuje vybrať to najlepšie pre krajinu a obyvateľov.

Neskôr potvrdila, že nemá schopnosti na post premiéra – manažérske schopnosti. Vo chvíli, keď sa jej vzoprel I. Mikloš, teda člen jej vlády, nedokázala konať rázne a odvolať ho z funkcie. Opäť ustúpila, hoci mala viac možností, ako reagovať na vzpurného ministra – napríklad podaním demisie. Mohla si zachovať tvár a stať sa skutočnou osobnosťou. Zlyhala.

Málokto dostane tretiu šancu, Radičová ju dostala. Vo chvíli, keď išlo o euroval. Stačilo dodržať predvolebný program (v ktorom aj SDKÚ odmietala euroval a platenie cudzích dlhov), a jasne odmietnuť účasť na tomto podvode voči slovenským občanom. Opäť zlyhala – tak, ako sa sama nechala vydierať vlastnou stranou a podriadenými, skúsila vydierať aj partnerov vo vláde, spojením hlasovania o dôvere vláde a hlasovania o schválení eurovalu. Dobrý hráč pokru vie, kedy môže blufovať. A zbytočne neriskuje, ak nie je šanca vyhrať a súperi poznajú karty. Radičová skúsila zúfalý ťah, ktorí všetci prehliadli a – prehrala. Na nešťastie neprehrala len ona – prehral celý národ, lebo sa k moci dostala jediná strana. Vrátil sa (zlo)duch minulosti.

Neviem, akou odborníčkou je I. Radičová vo vlastnom odbore. Avšak – na politiku nemá. Nemá schopnosti manažéra, nevie byť cieľavedomá a dôsledná. Nevie v prípade potreby udrieť päsťou po stole a rázne vymedziť každému miesto, na ktoré patrí. Takže aj jej názory na slovenskú politiku sú bezpredmetné. Mala možnosť ukázať svoje schopnosti a – zlyhala. Taká je pravda.

Takže – šuster, drž sa svojho kopyta….

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9467270x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu