Založ si blog

Nechceš smrdieť ? Nestrkaj prsty do . .vna

Zásada starých otcov, ktorú zjavne mnohí (a nielen politici) zabudli, alebo nepoznajú. Isté je, že ak by sa touto zásadou riadili, neriešili by dnes existenčné problémy. Ale – poďme od začiatku.

Najprv niečo pre tých vzdelanejších …

 

Prvá československá republika vznikla ako následok prvej svetovej vojny, ktorá bola posledným klincom do truhly rakúsko-uhorskej monarchie, čiže geta národov. Bolo jasné, že tento dlhodobo malomocný štátny celok sa rozpadne. A nič na tom nemohli zmeniť ani ústupky Viedne voči Budapešti. V celej monarchii to vrelo už dlhé desaťročia, a ak by nedošlo k vražde následníka trónu, rozpadla by sa aj tak. Len neskôr …

Národy Rakúsko-Uhorska túžili po vlastnom štáte … nezávislom od rozhodnutí Viedne a degenerovaných cisárskych rodov …

 

Takže ? Štáty vznikli na hrobe porazeného nepriateľa, ktorého sa chcela celá Európa preventívne zbaviť, aby nebol v budúcnosti semenišťom nových konfliktov. Ak teda chcete hovoriť o spôsobe vzniku – áno, štátna moc skončila na smetisku dejín a referendum o zmenách prebehlo vo forme vojny.

Česi a Slováci štát nemali, a ich predstavitelia veľmi dobre vedeli, že samostatne by len ťažko prežili. Preto sa spojili …

Mníchov 1938 – hladný vlk sa obzerá po kontinente, a západná časť sa zachová už tradičným spôsobom – kŕmi ho tým, čo jej nepatrí. Čo tam po nejakom spojencovi a zmluvách … len nech máme pokoj. Smola … nemali ho …

Neskôr vzniká slovenský štát. Vlastne … Slováci ani nemajú na výber – fiktívna samostatnosť, alebo česká chuťovka – protektorát – v slovenskom háve, teda niečo Maďarom, niečo Poliakom a zbytok ? Niekto sa už postará …

Referendum ? Prebehlo v Mníchove medzi Chamberlainom, Hitlerom, Mussolinim, Daladierom … a obeti sa výsledok len oznámil.

Druhá republika … základy boli položené na Jalte, opäť v štýle o nás – bez nás. Z Londýna ustrašene štekal Beneš, v Moskve nadšene bľabotal (asi ožratý) Gottwald. Tiso skončil na šibenici, nie však pre obete režimu, ktorému (zdanlivo) velil, ale pre tú bezočivosť, že neutiekol – ako Beneš. Napokon … obete prišli znova, len v mene niečoho iného.

A vrahmi boli tí, čo vraha – súdili.

1993 – prečo ? Chcel národ samostatnosť ? Nie, to len pár vyvrheľov chcelo moc, majetok a beztrestnosť. Strach z bezvýznamnosti, v spojení s bývalými eštebákmi … splodil tento štát.

A teraz poďme k inej otázke – o čo ide v otázke Krymu ? Presne o to isté, čo bezmála spôsobilo tretiu svetovú vojnu, keď Sovieti viezli rakety na – Kubu. Ako by sa tvárili Američania, keby dnes Rusko podpichlo Mexiko a výmenou za nejaké výhody ho vťahovalo do spolku a potichu plánovalo aj nejaké základne na mexickom území ? Alebo by Rusi oteplili vzťahy s Kubou a skúsili budovať niečo na dostrel od Guantanáma … aj vtedy by svet bľabotal o práve národa na rozhodnutie a podobne ?

Porovnávate Kosovo, Maďarov na južnom Slovensku, Krym … preboha, to ste naozaj takí – sprostí ?

Slováci a Česi svoj štát v čase rozpadu monarchie nemali, ale Albánci ho mali dávno pred rozpadom Juhoslávie. Rovnako aj Maďari … a pokiaľ do tohoto guláša ťaháte Krym, spomeňte si opäť na karibskú krízu.

Krym sa odtrhol, a práve preto sa dnes nezmieta v občianskej vojne. Dokonca aj Tatári priznávajú, že hoci Rusko nechcú, je to teraz lepšie … než bolo a mohlo byť.

A položte si otázku, prečo majú Albánci dva štáty, Kurdi, Baskovia – ani jeden … prečo severoamerickí Indiáni sú dodnes vo svojej domovine menejcenní a žijú v getách …prečo podľa médií hladuje a trpí celý kubánsky národ, ale utekajú a búria sa len jednotlivci či malé skupinky.

A hlavne, prečo zázrak intelektuálnej elity národa, ktorú komunisti tvrdo potláčali, priviedol štát, budovaný nevzdelanými robotníkmi a spoluchudobnými na – pokraj krachu a do dlhov ?

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9466189x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu