Založ si blog

Organizácia stratených nádejí

Keď vznikla Spoločnosť národov, všetci naivne verili, že to bude znamenať koniec vojnových konfliktov a utrpenia na svete, spôsobeného zbraňami v rukách človeka. Nestalo sa, už príchod Hitlera k moci v Nemecku ukázal, aké sú reálne možnosti organizácie, ktoré sa navyše skôr podriaďovali záujmom v pozadí.

Organizácia spojených národov je úplne zbytočným javiskom absurdných komédií, kde výsledok predstavenia presne zodpovedá záujmom veľmocí. Zlyhala v množstve prípadov, a dá sa povedať len jedno – jej prípadný zánik by pre ľudstvo neznamenal prakticky žiadnu újmu. V predchádzajúcich hodinách bola prijatá rezolúcia o severokórejských vodcoch a tom, že by mali byť postavení pred riadny súd a zodpovedať sa za svoje činy. Prijalo to presne to isté zhromaždenie, ktoré nedávno odmietlo rezolúciu proti fašizmu, a pred pár rokmi zamietlo návrh inej rezolúcie, ktorá mala na základe rozhodnutia súdu pre vojnové zločiny v Kuala Lumpure vyzvať USA a Veľkú Britániu, aby postavili pred súd dve hlavné postavy krvavých udalostí v Iraku – G.Busha a T.Blaira.

Washington je najväčším dlžníkom OSN. Príspevky prestal platiť už dávno, no napriek tomu sú USA stálym členom bezpečnostnej rady a pokojne ju využívajú pre svoje ciele. Len skúsme pripomenúť, že zablokovali desiatky rezolúcií proti Izraelu, ktorý otvorene pácha genocídu na palestínskom obyvateľstve. Z pohľadu Washingtonu však Izrael nerobí nič zlé a Palestínčania sú teroristi. Tento prekrútený a absurdný prístup však znamená aj to, že každý, kto sa bráni cudzej mocnosti a jej záujmom – je terorista.

Pred súdom by nemali stáť len predstavitelia severokórejského režimu. Mali by tam stáť aj tí, ktorí sa priamo podieľali na vzniku situácie, ktoré v KĽDR vládne. Ľudia, ktorí roky zavádzali a rozširovali rôzne embargá, aby dosiahli svoje politické ciele, čo v prípade Washingtonu znamenalo spojenie a získanie celého územia kórejského poloostrova. Politika Washingtonu je totiž rovnako založená na diktatúre, ako režim Kimovcov. Dobré a prijateľné je len to, čo vyhovuje Bielemu domu. Názor obyvateľstva a volených politikov nikoho nezaujíma. Možno aj preto je volebná korupcia v USA legitímnym politickým nástrojom, pod slušivým menom – lobizmus. Možno aj preto sa mohol stať americkým prezidentom duševne chorý človek z Texasu, ktorý síce nevedel ukázať na mape, odkiaľ pochádza, ale presne vedel, kam má nariadiť zhadzovanie bômb.

Kto si pamätá, ako hanebne zlyhalo OSN v bývalej Juhoslávii, alebo počas vojny v Rwande … či neskôr počas zločinných útokov na Irak a Afganistan, asi má v otázke tejto organizácie jasno – je nepotrebná. Otcovia organizácie predpokladali, že bude súdiť a rozhodovať podľa rovnakého metra – a mýlili sa. Akékoľvek rozhodnutie orgnizácie je blokovateľné stálymi členmi bezpečnostnej rady, čo v praxi znamená, že ich prešľapy ostanú navždy nepotrestané.

Takže ? Nádeje sa vytratili … a nad zdochlinou OSN si slušný človek – odpľuje. Realita nepustí – pre súčasnú organizáciu sa cena ľudského života odvíja od záujmov vplyvných politikov …. i zločincov s Nobelovou cenou za mier.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9467580x
Priemerná čítanosť článkov: 3872x

Autor blogu